Bubba, zelo, zelo vam priporočam, da začnete jesti izključno polnovredno rastlinsko hrano (največ sadja, potem zelenjava, stročnice, nekaj semen, oreščkov), kajti takšna prehrana vam bo zagotovila idealno prebavo do konca življenja. Najhujše, kar je za prebavo in črevesje, so živila živalskega izvora.
Za motivacijo nekaj odlomkov iz knjige "Tekma za življenje":
"Ko sem začela z vegansko prehrano z malo maščobami, sem ugotovila, da je moja prebava prvič v življenju takšna, kot bi morala biti. Ker so mi tako dejali zdravniki, sem mislila, da je iztrebljanje dvakrat ali trikrat na teden zame verjetno »normalno«. Dan po tem, ko sem spremenila svojo prehrano, sem odkrila, kaj naj bi pomenilo »normalno« Pri rastlinski hrani je čas od zaužitja do iztrebljanja nekajkrat krajši kot pri živalski prehrani: Če bi stehtala in izmerila stólice drugih kultur, kot je to naredil dr. med. Denis Burkitt, bi ugotovila, da je stólica večine teh ljudi velika, debela in mehka, da se pomika brez težav in pogosto, in da je njen tranzitni čas (čas potovanja od ust do anusa) osem ur ali manj, za razliko od šestintridesetih do dvainpetdesetih ur, zabeleženih v Ameriki in Angliji, v katerih je Denis Burkitt izvedel svojo pionirsko raziskavo.
In še odlomek iz knjige Meso je problem!:
Ob rastlinski hrani boste praznili črevesje tako redno kot vozijo švicarski vlaki:
Enostavno in zabavno je izbirati hrano iz nepregledne palete živil, v vseh mavričnih barvah, polnih vode, vlaknin, vitaminov, mineralov, fitokemičnih snovi, karotenoidov in antioksidantov, ki prispevajo k izjemnemu zdravju, obilici energije in vitalnosti – ob tem pa praznite črevesje tako redno kot vozijo švicarski vlaki. Tako je. Izredno enostavno se je prehranjevati z močjo rastlin, razen če ste jamski človek, živeč tisoče kilometrov daleč od trgovin in brez dostopa do svetovnega spleta.
Kar zadeva prebavo, so resnične dobrobiti rastlinske hrane njena masa, voda in vlaknine. Resnični problem živalskih živil je odsotnost vlaknin v njih. Vlaknine in voda ustvarijo voluminozno stolico, ki pritiska na črevesne stene in povzroča peristaltiko. To pomeni, da se črevo potem krči in potiska stolico naprej. To je vzorec: širjenje, krčenje, pomik. Brez vlaknin in vode, ki ustvarijo zadostno maso, je stolica trda in majhna in ne omogoča peristaltike. Zato mora človek potem posedati na školjki, potiskati in stokati, da se zadeva pomakne navzdol.