Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

3-dnevni post v celoti prenovi vaš imunski sistem

21. feb 2018 13:26
0

Oglasno sporočilo
Med drugim post pomaga pri hujšanju; zavira staranje; izboljšuje občutljivost na inzulin; znižuje trigliceride; daje energijo in še marsikaj. Obstaja več načinov postenja, od prekinitvenega, ki ga zmore prav vsakdo, do več-dnevnega ali celo nekaj-tedenskega postenja. Prav vsi pa imajo pozitivne učinke na zdravje.

 
 
 
 

Zgolj 3 dnevi postenja povzročijo regeneracijo celotnega imunskega sistema

 
Zadnja raziskava, opravljena na univerzi v južni kaliforniji pa je podala še novo, naravnost fascinantno odkritje: že zgolj 3-dnevni post popolnoma obnovi naš imunski sistem. Udeleženci so se pol leta redno postili po 2 do 4 dni in v tem obdobju doživeli neverjetne učinke in spremembe. Med drugim se jim je močno zmanjšala proizvodnja encima PKA, hormona, ki je povezan z nastankom raka in rastjo tumorjev. Poleg tega se jim je v celoti obnovil imunski sistem.
 
Odkritje pomeni obetavno prihodnost za vse, ki so pogosto bolni in bolehni in se trenutno 'zdravijo' s konvencionalnimi, sintetičnimi 'zdravili', pa tudi za starajoče se prebivalstvo, za katero je značilno pešanje imunskega sistema. Raziskava je pokazala, da post sproži reakcijo v telesu, ki začne regeneracijo hematopoetskega sistema na osnovi matičnih celic. Tako prisili telo, da porabi svoje zaloge glukoze, maščob in ketonov in začne z razgrajevanjem večjega števila belih krvnih celic. Izguba teh celic pa posledično vodi v regeneracijo celic imunskega sistema.
 
 
Profesor dr. Valter Longo, ki je vodil raziskavo, je povedal: “Ko stradamo, naš sistem skuša varčevati z energijo in ena izmed stvari, ki jih lahko naredi v ta namen, je ta, da reciklira celice imunskega sistema, ki jih ne potrebuje, sploh tiste, ki so poškodovane.” Ta raziskava je tako dokazala, da je post izjemno sredstvo ne le za pomlajevanje in hujšanje temveč tudi ohranjanje in izboljšanje zdravja. Na ta način se namreč znebi vsega starega, poškodovanega in neuporabnega in ustvari novo, sveže in učinkovito. Torej bolj, kot so naše celice poškodovane, bolj izjemen učinek bo imel (vsaj) 3-dnevni post.
 
 
Še več: nizko kalorično prehranjevanje, ki je zelo blizu postenju, je celo v kombinaciji s kemoterapijo omogočilo, da je imunski sistem prepoznal in začel ubijati rakave celice raka na koži in raka dojk. Druga študija je pokazala, da je postenje varno in ščiti celo pred uničujočim delovanjem kemoterapije.
 
Obe študiji sta nadgradnja preteklih ki so pokazale, da postenje izstrada rakave celice. Nizko kalorične diete, ki so skorajda postenje, celo upočasnijo multiplo sklerozo, saj uničijo poškodovane celice in ustvarijo nove, zdrave.
 
0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 9. maj 2022 18:38
   Slavospev poceni laku za nohte
  • Tanja 26. apr 2022 16:57
   Razočaranje
  • Tanja 26. apr 2022 15:39
   Odličen
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Kate je nosila plapolajočo midi obleko L.K. Bennett in ljubke espadrile s peto.