Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

3-dnevni post v celoti prenovi vaš imunski sistem

21. feb 2018 13:26
0

Oglasno sporočilo
Med drugim post pomaga pri hujšanju; zavira staranje; izboljšuje občutljivost na inzulin; znižuje trigliceride; daje energijo in še marsikaj. Obstaja več načinov postenja, od prekinitvenega, ki ga zmore prav vsakdo, do več-dnevnega ali celo nekaj-tedenskega postenja. Prav vsi pa imajo pozitivne učinke na zdravje.
 

PREBERITE TUDI: Post - razstrupite svoje telo!
 

 
 
 

Zgolj 3 dnevi postenja povzročijo regeneracijo celotnega imunskega sistema

 
Zadnja raziskava, opravljena na univerzi v južni kaliforniji pa je podala še novo, naravnost fascinantno odkritje: že zgolj 3-dnevni post popolnoma obnovi naš imunski sistem. Udeleženci so se pol leta redno postili po 2 do 4 dni in v tem obdobju doživeli neverjetne učinke in spremembe. Med drugim se jim je močno zmanjšala proizvodnja encima PKA, hormona, ki je povezan z nastankom raka in rastjo tumorjev. Poleg tega se jim je v celoti obnovil imunski sistem.
 

PREBERITE TUDI: Prekinitveni post ali 'intermittent fasting'

 
Odkritje pomeni obetavno prihodnost za vse, ki so pogosto bolni in bolehni in se trenutno 'zdravijo' s konvencionalnimi, sintetičnimi 'zdravili', pa tudi za starajoče se prebivalstvo, za katero je značilno pešanje imunskega sistema. Raziskava je pokazala, da post sproži reakcijo v telesu, ki začne regeneracijo hematopoetskega sistema na osnovi matičnih celic. Tako prisili telo, da porabi svoje zaloge glukoze, maščob in ketonov in začne z razgrajevanjem večjega števila belih krvnih celic. Izguba teh celic pa posledično vodi v regeneracijo celic imunskega sistema.
 
 
Profesor dr. Valter Longo, ki je vodil raziskavo, je povedal: “Ko stradamo, naš sistem skuša varčevati z energijo in ena izmed stvari, ki jih lahko naredi v ta namen, je ta, da reciklira celice imunskega sistema, ki jih ne potrebuje, sploh tiste, ki so poškodovane.” Ta raziskava je tako dokazala, da je post izjemno sredstvo ne le za pomlajevanje in hujšanje temveč tudi ohranjanje in izboljšanje zdravja. Na ta način se namreč znebi vsega starega, poškodovanega in neuporabnega in ustvari novo, sveže in učinkovito. Torej bolj, kot so naše celice poškodovane, bolj izjemen učinek bo imel (vsaj) 3-dnevni post.
 

PREBERITE TUDI: (Pre)malo hrane zavira staranje

 
Še več: nizko kalorično prehranjevanje, ki je zelo blizu postenju, je celo v kombinaciji s kemoterapijo omogočilo, da je imunski sistem prepoznal in začel ubijati rakave celice raka na koži in raka dojk. Druga študija je pokazala, da je postenje varno in ščiti celo pred uničujočim delovanjem kemoterapije.
 
Obe študiji sta nadgradnja preteklih ki so pokazale, da postenje izstrada rakave celice. Nizko kalorične diete, ki so skorajda postenje, celo upočasnijo multiplo sklerozo, saj uničijo poškodovane celice in ustvarijo nove, zdrave.
 

PREBERITE TUDI: Post izboljša zdravje in podaljšuje življenje

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Binas pred 5 dnevi
   odličen
  • Akasha 27. avg 2019 8:51
   Lahko bi bilo bolje...
  • numi 26. avg 2019 22:34
   noro lepo diši
  • Katrin 8. jul 2019 21:28
   Navdušena
  • Katrin 8. jul 2019 19:50
   lep kratkoročen učinek
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Se še spomnite leta 2000 in kako popularna je bila francoska manikira?