Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Kako shujšati do poletja?

Vitke do poletja

19. mar 2012 11:45 Staša Grom
5

Oglasno sporočilo

Začetek januarja. Ena, dva ... tu je maj in skoraj je že tu junij, prvi 'morski' mesec. In nato čas, ki bo spravljal v slabo voljo tiste, ki so ponovno dopustile, da se jim pred očmi vrti ponavljajoča se zgodba, ali morda celo nočna mora – samo one, njihove kopalke in množica ljudi na plaži. Pa vendar, časa do takrat je ravno prav.

rekreacija_sportno_telo

Če se boste hujšanja lotile pravočasno in s primernim pristopom, bodo vsi v podkožno maščobo predelani decembrski piškoti kmalu preteklost. Naj še pripomnim, da hujšanje v tem kontekstu pomeni izgubljanje maščobe in ne vsakršno izgubljanje kilogramov na račun mišic in vode.

Tako kot je hujšanje iz določenega zornega kota cela znanost, je po drugi strani sila preprosto. Ne zato, ker obstaja 1001 dieta (vsak špeh svojo dieto najde?), temveč zato, ker se je potrebno držati le nekaj pravil, ki so tako preprosta, da se bo morda kdo izmed vas ob branju namrdnil in se raje poslužil np. ločevanja živil po dnevih (češ, bolj je zapleteno, bolj deluje?). Odločitev je vaša. Vsekakor se je potrebno vprašati, zakaj že 1001 hujšamo po 1001 dieti, ko pa vse zagotavljajo stoodstoten uspeh? Nekaj se ne ujema, a ne? Zakaj diete, s katerimi nas bombandirajo v knjigah, revijah in na internetnih forumih, ne izumrejo? Morda zato, ker preprosto ne delujejo?

Izhodišče

Karkoli ste doslej prebrali o čajih, ki topijo maščobo, kremah, ki odpravljajo celulit (ki je mimogrede tudi 'le' maščoba), zeljnatih juhah, 'spotimo maščobo' pasovih, ... ni še prepozno, da odprete drugo uho in omogočite tem neumnostim, da zapustijo vaše misli. Človeški organizem je edinstven stroj in kot tak potrebuje edinstveno, posamezniku prilagojeno obravnavanje. 'Krožeče diete' z vnaprej določenimi jedilniki predvidevajo enako število dnevno zaužitih kalorij za vse ljudi, ki se odločijo hujšati na tak način.

Povedano drugače, dieta s štirimi obroki, ki obsega koruzne kosmiče z mlekom za zajtrk, jabolko in čaj za malico, odmerek testenin z vzorcem paradižnikove omake za kosilo, jogurt za vmesno malico in kozarec vode za 'večerjo', je potemtakem primerna za žensko s 60 kilogrami, katere dnevna poraba je npr. 1300 kcal na dan in obenem dnevno preživi urico ali dve na sobnem kolesu, ter hkrati za 130 kilogramskega moškega, ki že za to, da dnevno premaguje nošenje svoje teže po stanovanju, potroši toliko kot naša ženska kandidatka samo na kolesu? To je nadvse primeren trenutek, da se vprašamo, kako se lahko potem taka dieta oglašuje kot idealna za izgubljanje maščobe? Za vsakogar!? Preprosto - tako kot se lahko prodajajo kreme, ki odpravljajo gube, obliži, ki vas pripeljejo do sanjske postave (morda nas popeljejo v sanje, v katerih smo sanjski?), čudežne spodnje gate, ki se končajo tam nekje pod prsmi in so (spet idealen?) odgovor za vse strinjajoče se z vedno istim glasom na televiziji, ki nas prepričuje, da je potenje v telovadnicah čista izguba časa. Kdor se zaveda, da upanje res umre zadnje in da s(m)o ljudje pripravljeni storiti vse, da bi prišli do popolnega telesa, najbrž svoj prosti čas preživlja ležeč na ležalniku ob bazenu svoje razkošne vile (suh, brez celulita in večno mlad?).

Pa pustimo to.

Pojdi na stran

5

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
   • januša

   • 18. feb 2012 0:15

    Zelo dobro je napisan zgornji članek.
    Manjše količine hrane je potrebno jesti. Mene zelo moti, če gremo recimo v picerijo in naročim malo pico in potem dobim zelo veliko, samo malo manjšo kot veliko. To je zelo moteče.
    Tako, da ravno zaradi tako velike količine pice, ne maram hoditi v picerije.
    Jaz se spomnim, ko sem bila še otrok, da me je zelo motil zelo poln krožnik hrane.

   0
   • lampreht

   • 22. avg 2007 17:17

    bomo probali do drugega poletja

   0
   • Nasty girl

   • 10. avg 2007 9:02

    ah to preštevanje kalorij...

   0
   • I cukrcek I

   • 24. jul 2007 18:57

    odličen članek

   0
   • danella

   • 22. jul 2007 12:24

    super

   0
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • gakiko 19. avg 2021 21:40
   dober, neproblematičen
  • Sannnja5 22. jan 2021 11:52
   schauma šampon
  • Dow* 20. jan 2021 18:57
   žal ukinjen
  • Dow* 20. jan 2021 18:49
   dober
  • Dow* 20. jan 2021 18:41
   žal ukinjena
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Zakaj je moral moj oče umreti na tako strahoten način?