Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Vadbe za izgorevanje maščob

BodyPump

22. mar 2011 12:17 Tamara Smonker
5

Oglasno sporočilo

V prejšnjem članku smo našteli, katere so prednosti treninga s težo in zakaj je takšen trening pomemben, zdaj pa sledi popolna slika vsaj treh možnosti vadb, ki močno povečajo izgubo maščob. Pozor! Vadba s težo ni najboljša sama po sebi, absolutna zmagovalka postane, ko jo kombiniramo s kardiovaskularnim treningom, tako imenovano aerobno vadbo in seveda najpomembnejšo komponento – pravilnim  in zdravim prehranjevalnim sistemom.


Vodeni trening s težo BodyPump

Za učinkovitost in razumevanje treninga poskrbi inštruktor na odru, za oris in logično predstavo pa vam predstavljamo smisel BodyPump-a: trening za določeno mišično skupino traja približno pet minut, ta sistem ostaja ves čas enak, na vsake tri mesece se spremeni število ponovitev in glasbena kompozicija. Trening se začne z ogrevanjem, ki se dotakne vseh večjih mišičnih skupin skozi sete ponovitev izpadnih korakov, širokih počepov, mrtvih dvigov, širokih dvigov, pa tudi rok v supinacijii in izolaciji bicepsov.


bodypump

Po končanem ogrevanju, ki traja eno skladbo, se začne trening za noge, sestavljen iz počepov. Ponovitev je veliko, teža je prilagojena moči nožnih mišic posameznika, noge pa so dolgo časa pod tenzijo. Pozornost je usmerjena v dva glavna seta ponovitev, ki sta dolga, v kombinaciji spodnjih počepov in doseganju točke maksimalne napetosti.

Za treningom nog se moč usmeri v prsni del, potisk s prsi v različnih variacijah ritma z velikim številom ponovitev. Po petih minutah tako rekoč neustavljivega dvigovanja teže nad prsnim košem se aktivirajo mišice hrbta, zadnjice in stegen. Napor in pozornost gresta skupaj v vaji mrtvega dviga, v ozkem in širokem prijemu. Zatem se sila zopet preseli na drugo mišično skupino, tokrat triceps. Dvig v kombinaciji s potiskom čez glavo povzroči izometrično izolacijo v tricepcih, zraven pa vključujejo še delovanje lateralne mišice. Takoj za tem je na vrsti nasprotna mišica – biceps.

Brez oblikovanja nog ne gre. Vaje so sestavljene iz visokega nabora gibanja v kombinaciji izpadnih korakov in natančno določenega ritma za neprestano napetost od začetka do konca vsake sekunde, namenjene treningu nog. Zadnji del BodyPump-a je v znaku ramenskega dela, ki se izmenjuje med aktivacijo in stabilnostjo ramen in trupa, za piko na I pa ponudi lep šopek sklec. Počasi se moč umiri, koncentrira se samo še v trebušnem delu srednjih, stranskih in spodnjih trebušnih mišic. Zopet dobrih pet minut aktivnega napenjanja in stiskanja mišic. Za zaključek sledi sprostitev in razteg vseh obdelanih mišičnih enot. Trening je dejansko vrhunski in vsakič znova ponudi odličnost in kvaliteto.

Pojdi na stran

5

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
   • Tanja

   • 2. nov 2009 9:21

    Po komentarjih na FB sodeč tista na naslovki. ;-) No, meni ni ne vem kaj - čisto ok, ampak mi je mnogo drugih boljših. Smile 1

   0
   • Smonker

   • 31. okt 2009 22:34

    Tikka, katera punca, na kateri sliki? =)

   0
   • Tikka

   • 29. okt 2009 22:08

    Joj, sam kako postavo ima ta punca na sliki, vsakič ko jo vidim se mi zvrti, aaa!

   0
   • Smonker

   • 28. okt 2009 14:49

    =P

   0
   • Tanja

   • 28. okt 2009 13:08

    Hm, zdaj me je pa prijelo, da bi šla probat še FreeStyler ... Smile 1

   0
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  • numi 24. mar 2020 17:53
   top
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Da se ne le več panično ne skrivam soncu, temveč celo namenoma sončim, verjetno ni več skrivnost.