Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Uživanje sladkorja lahko poškoduje srce

17. jun 2013 12:45
0

Oglasno sporočilo

... pokazala, da lahko prekomerno uživanje sladkorja poleg vseh škodljivih vplivov, ki jih ima ta beli strup na telo, celo poškoduje srce. Ena sama mala molekula, metabolit glukoze glukoza 6-fosfat (G6P), srcu povzroči stres, ki spremeni proteine srčne mišice in povzroči slabo delovanje srčne črpalke, ta pa lahko vodi celo v odpoved srca, je pokazala raziskava, ki je bila objavljena v majski številki medicinske revije Journal of the American Heart Association. G6P se postopoma kopšiči s cprekomernim uživanjem sladkorja in/ali škroba.

PREBERITE TUDI: Sladkor in nezdravo življenje močno pospešujeta staranje
 


Foto: livingtherusticlife.blogspot.com

Odpoved srca vsako leto ubije na milijone ljudi v razvitem svetu, kjer se večina prehranjuje z nekakovostno, predelano hrano, ki poleg ostalih škodljivih snovi vsebuje tudi veliko sladkorja. Zdravljenje je zelo težavno; zdravniki ponavadi predpišejo diuretike, da zmanjšajo zastajanje vode v telesu, ter beta-bokerje in ACE inhibitorje, ki zmanjšajo vpliv stresa na srce in poskrbi, da srce črpa enakomerneje – a vse to ima tudi škodljive stranske učinke na telo, poleg tega je škoda že narejena in se tako le še kopiči; tako kaj hitro pride do povišanega krvnega tlaka, holesterola, metabolnega sindroma in ostalih bolezni, ki si jih pridelamo sami.

PREBERITE TUDI: Sladkor - največji ubijalec moderne dobe
 

Zato je edina prava rešitev preventiva, torej izogibanje uživanju večjih količin sladkorja. Če je le možno, pa ga iz svoje prehrane povsem izločite – vaše zdravje vam bo hvaležno!

Ali se zavedate izjemne škodljivosti sladkorja ali ste ga morda že izločili iz svoje prehrane?

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Pospešeno staranje bi lahko povečalo tveganje za nastanek rakavih tumorjev.