Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Zelena kava znižuje krvni sladkor

29. apr 2013 14:54
0

Oglasno sporočilo

Znanstveniki so postregli s podatki nove raziskave, ki je pokazala še en pozitiven učinek zelene kave na naše zdravje; in sicer poleg izjemnega antioksidativnega in shujševalnega delovanja tudi uravnava krvni sladkor, kadar je le-ta povišan, še zlasti pri diabetesu tipa 2.

Zelena kava, ki je dostopna v obliki prehranskega dopolnila, namreč vsebuje klorogensko kislino, ki vpliva na hujšanje in zniževanje povišanega krvnega sladkorja. Diabetes tipa 2, ki je dandanes v razvitem svetu najpogostejša vrsta diabetesa, postaja velik problem svetovnih razsežnosti. Pri tej, z nezdravim življenjskim slogom pridelani bolezni, trebušna slinavka ne proizvaja dovolj inzulina ali pa so celice odporne na inzulin. To vodi v povišanje sladkorja v krvi, kar lahko pripelje do srčnega infarkta, možganske kapi in mnogih drugih zdravstvenih težav.

Diabetes tipa 2 se večinoma zdravi z zdravili, ki spodbujajo izločanje inzulina ali zmanjšujejo inzulinsko rezistenco – a popolnoma naravne kapsule ekstrakta zelene kave predstavljajo naravno in neškodljivo alternativo, ki ima tudi pozitivne učinke na zdravje in hkrati še pomaga pri hujšanju. Seveda pa je treba uživati nepražena, zelena zrna kave, kajti praženje klorogensko kislino uniči.

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Pospešeno staranje bi lahko povečalo tveganje za nastanek rakavih tumorjev.