Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Zelena kava znižuje krvni sladkor

29. apr 2013 14:54
0

Oglasno sporočilo

Znanstveniki so postregli s podatki nove raziskave, ki je pokazala še en pozitiven učinek zelene kave na naše zdravje; in sicer poleg izjemnega antioksidativnega in shujševalnega delovanja tudi uravnava krvni sladkor, kadar je le-ta povišan, še zlasti pri diabetesu tipa 2.

Zelena kava, ki je dostopna v obliki prehranskega dopolnila, namreč vsebuje klorogensko kislino, ki vpliva na hujšanje in zniževanje povišanega krvnega sladkorja. Diabetes tipa 2, ki je dandanes v razvitem svetu najpogostejša vrsta diabetesa, postaja velik problem svetovnih razsežnosti. Pri tej, z nezdravim življenjskim slogom pridelani bolezni, trebušna slinavka ne proizvaja dovolj inzulina ali pa so celice odporne na inzulin. To vodi v povišanje sladkorja v krvi, kar lahko pripelje do srčnega infarkta, možganske kapi in mnogih drugih zdravstvenih težav.

Diabetes tipa 2 se večinoma zdravi z zdravili, ki spodbujajo izločanje inzulina ali zmanjšujejo inzulinsko rezistenco – a popolnoma naravne kapsule ekstrakta zelene kave predstavljajo naravno in neškodljivo alternativo, ki ima tudi pozitivne učinke na zdravje in hkrati še pomaga pri hujšanju. Seveda pa je treba uživati nepražena, zelena zrna kave, kajti praženje klorogensko kislino uniči.

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Binas pred 3 dnevi
   odličen
  • Akasha 27. avg 2019 8:51
   Lahko bi bilo bolje...
  • numi 26. avg 2019 22:34
   noro lepo diši
  • Katrin 8. jul 2019 21:28
   Navdušena
  • Katrin 8. jul 2019 19:50
   lep kratkoročen učinek
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ta teden bomo hodili po tanki liniji med sledenjem svojemu srcu in sledenju načrtu, ki smo si ga zadali.