Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Sladkor resno škoduje zdravju

25. jun 2013 8:58
0

Oglasno sporočilo

... pravi, da bi morala ministrstva za zdravstvo ukrepati glede omejevanja dodajanja sladkorja v prehranske izdelke in tako poskušati zajeziti globalno epidemijo debelosti in diabetesa tipa 2. Podobna opozorila je že leta 2008 izdala tudi Svetovna zdravstvena organizacija.

Uživanje sladkorja je bilo povezano z različnimi prebavnimi boleznimi, boleznimi srca in ožilja ter z diabetesom tipa 2, zato je priporočljivo, da sladkor popolnoma izločite iz prehrane. Dr. Malhotra pravi, da je sladkorna industrija, podobno kot tobačna, usmerila ogromno sredstev v prepričevanje ljudi, da sladkor nima vpliva na te bolezni, kljub temu pa vse več raziskav potrjuje povezavo med omenjenimi boleznimi in sladkorjem.


energize.com

Dr Malhotra opozarja, da v so Evropi in Združenih državah Amerike deklaracije na prehranskih proizvodih pomanjkljive, saj ne razlikujejo med sladkorjem, ki je naravno prisoten v hrani in pijači in med sladkorjem, ki je hrani in pijači dodan. Z njegovimi opozorili se strinja veliko strokovnjakov – med drugimi tudi profesor klinične epidemologije Simon Capewell, ki pravi, da so znanstveni dokazi neizpodbitni in da je sladkor izredno nevaren za zdravje, zato bi ga vsi morali izločiti iz svojih jedilnikov.

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Pospešeno staranje bi lahko povečalo tveganje za nastanek rakavih tumorjev.