Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Sladkor resno škoduje zdravju

25. jun 2013 8:58
0

Oglasno sporočilo

... pravi, da bi morala ministrstva za zdravstvo ukrepati glede omejevanja dodajanja sladkorja v prehranske izdelke in tako poskušati zajeziti globalno epidemijo debelosti in diabetesa tipa 2. Podobna opozorila je že leta 2008 izdala tudi Svetovna zdravstvena organizacija.

Uživanje sladkorja je bilo povezano z različnimi prebavnimi boleznimi, boleznimi srca in ožilja ter z diabetesom tipa 2, zato je priporočljivo, da sladkor popolnoma izločite iz prehrane. Dr. Malhotra pravi, da je sladkorna industrija, podobno kot tobačna, usmerila ogromno sredstev v prepričevanje ljudi, da sladkor nima vpliva na te bolezni, kljub temu pa vse več raziskav potrjuje povezavo med omenjenimi boleznimi in sladkorjem.


energize.com

Dr Malhotra opozarja, da v so Evropi in Združenih državah Amerike deklaracije na prehranskih proizvodih pomanjkljive, saj ne razlikujejo med sladkorjem, ki je naravno prisoten v hrani in pijači in med sladkorjem, ki je hrani in pijači dodan. Z njegovimi opozorili se strinja veliko strokovnjakov – med drugimi tudi profesor klinične epidemologije Simon Capewell, ki pravi, da so znanstveni dokazi neizpodbitni in da je sladkor izredno nevaren za zdravje, zato bi ga vsi morali izločiti iz svojih jedilnikov.

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 9. maj 2022 18:38
   Slavospev poceni laku za nohte
  • Tanja 26. apr 2022 16:57
   Razočaranje
  • Tanja 26. apr 2022 15:39
   Odličen
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ste se že kdaj ozrli nazaj na kako svoje preteklo razmerje in si rekli: "O čem, za vraga, sem razmišljala?"