Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Sladkor resno škoduje zdravju

25. jun 2013 8:58
0

Oglasno sporočilo

... pravi, da bi morala ministrstva za zdravstvo ukrepati glede omejevanja dodajanja sladkorja v prehranske izdelke in tako poskušati zajeziti globalno epidemijo debelosti in diabetesa tipa 2. Podobna opozorila je že leta 2008 izdala tudi Svetovna zdravstvena organizacija.

Uživanje sladkorja je bilo povezano z različnimi prebavnimi boleznimi, boleznimi srca in ožilja ter z diabetesom tipa 2, zato je priporočljivo, da sladkor popolnoma izločite iz prehrane. Dr. Malhotra pravi, da je sladkorna industrija, podobno kot tobačna, usmerila ogromno sredstev v prepričevanje ljudi, da sladkor nima vpliva na te bolezni, kljub temu pa vse več raziskav potrjuje povezavo med omenjenimi boleznimi in sladkorjem.


energize.com

Dr Malhotra opozarja, da v so Evropi in Združenih državah Amerike deklaracije na prehranskih proizvodih pomanjkljive, saj ne razlikujejo med sladkorjem, ki je naravno prisoten v hrani in pijači in med sladkorjem, ki je hrani in pijači dodan. Z njegovimi opozorili se strinja veliko strokovnjakov – med drugimi tudi profesor klinične epidemologije Simon Capewell, ki pravi, da so znanstveni dokazi neizpodbitni in da je sladkor izredno nevaren za zdravje, zato bi ga vsi morali izločiti iz svojih jedilnikov.

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Binas pred 3 dnevi
   odličen
  • Akasha 27. avg 2019 8:51
   Lahko bi bilo bolje...
  • numi 26. avg 2019 22:34
   noro lepo diši
  • Katrin 8. jul 2019 21:28
   Navdušena
  • Katrin 8. jul 2019 19:50
   lep kratkoročen učinek
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ta teden bomo hodili po tanki liniji med sledenjem svojemu srcu in sledenju načrtu, ki smo si ga zadali.