Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Tole se zgodi z vašim telesom in možgani, ko greste na post

11. maj 2016 14:22
0

Oglasno sporočilo

... nismo prepričali, vas bo morda spodnji govor Marka Mattsona, šefa laboratorija za nevroznanost Laboratory of Neuroscience z National Institute on Aging v ZDA. Je tudi profesor nevroznanosti na univerzi Johns Hopkins in eden najboljših raziskovalcev na področju celičnih in molekularnih mehanizmov, povezanih z nevrodegenerativnimi motnjami kot sta Parkinsonsonova in Alzheimerjeva bolezen.

Skupaj s svojo ekipo je objavil že več znanstvenih del o tem, kako postenje 2-krat na teden močno zmanjša nastanek obeh bolezni ter kako omejevanje zaužitih kalorij (torej da smo večkrat lačni kot siti) podaljšuje življenjsko dobo in zmanjšuje nevarnost za nastanek kroničnih bolezni. Postenje namreč spodbudi nastajanje novih matičnih celic, popravlja poškodovano DNK, podaljšuje življenje, zavira nastanek večine bolezni ter celo zdravi oz. preprečuje raka. Postenje zmanjša tudi oksidativni stres in vnetne procese v telesu, ki vodijo v bolezni in staranje.

Več pa si lahko ogledate v spodnjem TEDx govoru Marka Mattsona.

 

Ostale objave na to temo:

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 9. maj 2022 18:38
   Slavospev poceni laku za nohte
  • Tanja 26. apr 2022 16:57
   Razočaranje
  • Tanja 26. apr 2022 15:39
   Odličen
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Raziskava je pokazala, da dodajanje izboljša pomanjkanje glutationa, oksidativni stres, vnetne procese in mnoge druge postavke.