Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

To, da ste 'črna ovca' v družini, niti ni nujno nekaj slabega

29. jun 2020 11:11
0

Oglasno sporočilo

Pod pojmom 'črna ovca' si večina predstavlja nekoga, ki vedno povzroča težave ali se uspe nekako znajti sredi njih – pa vendar ni nujno vedno tako.

Lahko ste tudi črna ovca v družini zaslepljenih, ozkoglednih konformistov in ste le vi tisti, ki vidite, kaj se v resnici dogaja, ker le vi premorete dovolj in inteligence in čustvene globine. Tako ste z vidika preostalih članov družine, ki vas ne more razumeti, 'črna ovca', a sami dobro poznate resnico in jasno vidite celotno sliko.

Tako so mnogi, ki so s strani družine označeni kot 'črna ovca' oz. na njih gledajo kot odpadnika ali celo izdajalca družine, tisti, ki si teh oznak ne zaslužijo, saj so daleč pred in nad ostalimi člani. Ti ljudje so pogosto preprosto boljši in to, da so se upali upreti družini kot veliki, zaščitni celici, samo še dodatno potrjuje njihovo pokončno držo in močan karakter, kar je še posebej za spoštovati.

Potreba po pripadnosti

Človek je narejen tako, da ima prirojeno potrebo po pripadnosti. Družini, partnerju, plemeni, vasi, državi … skratka skupnosti. A pogosto je cena za takšno pripadnost precej visoka – mnogi se za to odrečejo lastnemu 'jaz'-u, da bi jih skupnost sprejela. A zanikanje sebe vodi v notranjo bolečino, ta pa celo v bolezni.

Lahko se vprašate: "Če se moram pretvarjati, da sem nekdo, ki nisem, da bi me družina sprejela – ali si sploh želim biti del te družine? Me lahko sprejmejo, da sem jaz 'jaz', da sem drugačen? Je to prava ljubezen z njihove strani, da me pogojno sprejemajo, ali je to pogojna ljubezen?"

Če ste črna ovca v družini, ni nobene potrebe po tem, da se skušate stlačiti v kalup, ki so vam ga pripravili in v katerega čutite, da ne sodite.

Sprejemanje prinaša svobodo

In ko boste to dojeli in sprejeli, vam bo dalo občutek neizmerne svobode. Sprejemali boste odločitve, ki so dobre in sprejemljive za vas in ne takih, ki jih bodo odobravali člani družine, vas pa bodo onesrečevale. Ne bo vam treba zanikati sebe in se pretvarjati, da ste nekdo drug, da bi vas sprejeli. Ni potrebno, da vas sprejmejo.

Če menijo, da ste čudni, nori ali kakršnokoli oznako so vam pač nadeli – naj. To je njihovo mnenje, ki nima veze z vašo realnostjo. Ni potrebe, da se počutite krive za karkoli. Ostanite zvesti sebi. Kakšna družina in kakšna ljubezen je to, da ne more sprejeti vaše drugačnosti?

Če je to, kar vas dela posebne, to, česar ne sprejemajo, je morda čas, da se nehate siliti v okolje, kamor ne sodite, in počakate na sorodno dušo, s katero boste ustvarili svojo družino in/ali partnersko življenje.

Da ostanete zvesti sebi, terja odločnost in pogum

Moč in pogum, da ostanete zvesti sebi; da se borite za to, v kar verjamete; in da ste za to pripravljeni izgubiti družino, ki vas je pripravljena le pogojno sprejeti, ni nekaj vsakdanjega. Bodite ponosni na svojo pokončno držo, na svojo moč, odločnost in pogum. To so izjemno redke in dragocene lastnosti, ki ih ne premore vsak. Večina je konformistov, ki kloni in izda samega sebe ali svojega partnerja, ki družini ni bil povšeči.

Nikoli se ne spreminjajte za nikogar, razen zase. Pozabite na to, kaj si drugi mislijo in delajte v skladu s svojo vestjo – kar čutite, da je prav. Dokler ste srečni in živite izpolnjeno, je vseeno, kar si kdorkoli misli o vas. Življenje je vaše, ne njihovo!

PREBERITE TUDI: 10 največjih zmot o introvertiranih ljudeh

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Sannnja5 pred 1 dnevom
   schauma šampon
  • Dow* pred 3 dnevi
   žal ukinjen
  • Dow* pred 3 dnevi
   dober
  • Dow* pred 3 dnevi
   žal ukinjena
  • Dow* pred 3 dnevi
   stalnica
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Predlagamo vam 7 stajliš kosov, v katerih boste tudi v legicah videti izjemno.