Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Probiotiki pomagajo prezgodaj rojenim otrokom pridobiti težo

7. maj 2010 13:16
0

Oglasno sporočilo

... so hitreje pridobivali na teži kot nedonošenčki, ki dopolnila niso prejemali, je pokazala dvojno slepa, placebo kontrolirana in randomizirana raziskava.

V raziskavi so manj kot kilogram težkim nedonošenčkom dajali probiotike, saj so predvidevali, da bodo lahko potem zaužili večje količine hrane, hitreje rasli in potrebovali manj dni antimikrobnega zdravljenja. Tako so jim dajali probiotike enkrat dnevno, dokler niso dosegli 34 tednov starosti. 50 nedonošenčkov je prejemalo probiotike in 51 v kontrolni skupini jih ni prejemalo.

Rezultati raziskave so pokazali, da so nedonošenčki, ki so dobivali probiotike, neprimerljivo hitreje pridobivali na teži v primerjavi z nedonošenčki, ki jih niso dobivali - in to kljub temu, da so prejemali manj hrane kot nedonošenčki brez probiotikov. Tudi kakršnihkoli stranskih učinkov dajanja probiotikov niso opazili, zato ta raziskava jasno kaže, da je dodajanje probiotikov izjemnega pomena za toleranco prehranjevanja in absorbcijo hranil, kar vodi v hitrejše pridobivanje teže nedonošenčkov.
Probiotiki so zdravi živi organizmi, ki telesu zelo koristijo. Imajo izjemen vpliv na prebavni trakt, imunski sistem in zdravje nasploh.

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Sannnja5 22. jan 2021 11:52
   schauma šampon
  • Dow* 20. jan 2021 18:57
   žal ukinjen
  • Dow* 20. jan 2021 18:49
   dober
  • Dow* 20. jan 2021 18:41
   žal ukinjena
  • Dow* 20. jan 2021 18:35
   stalnica
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Vsi vemo, da Francozinje slovijo kot nadvse šik ženske, ki več kot na modo dajo na slog.