Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Nosečnice lahko z jemanjem probiotikov preprečijo ekceme pri otrocih

4. avg 2010 11:23
0

Oglasno sporočilo

Raziskava je pokazala, da jemanje probiotikov v času nosečnosti in prve mesece po porodu močno zmanjša pojavnost ekcemov pri otrocih. Matere, ki so pile mleko, obogateno s probiotiki v nosečnosti od 36. tedna dalje in prve tri mesece po porodu, so tako zmanjšale pojavnost ekcemov pri svojih otrocih za skoraj polovico.

Randomizirana, dvojno slepa raziskava je bila opravljena na univerzi na Norveškem. 415 nosečnic so razdelili na dve skupini, prva skupina je vsak dan spila kozarec mleka s probiotiki, druga skupina pa kozarec navadnega mleka. Otroke so nato spremljali do dopolnjenega 2. leta starosti. Po koncu raziskave so ugototovili, da je bila pojavnost ekcemov pri otrocih mater, ki so uživale probiotike, za kar 40 % manjša kot pri kontrolni skupini, poleg tega pa so bili ekcemi, ki so se jim pojavili, veliko bolj blagi.
Otroke pa so preverili tudi glede astme in alergij, vendar tu ni bilo razlik med otroci mater ene in druge skupine.

Pozitivni učinki probiotikov so bili ugotovljeni že v preteklih raziskavah, vendar je ta raziskava prva, ki je pokazala učinek probiotikov, ki so jih uživale le mame in so jih otroci tako dobili preko njihovih teles in kasneje mleka.

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Sannnja5 22. jan 2021 11:52
   schauma šampon
  • Dow* 20. jan 2021 18:57
   žal ukinjen
  • Dow* 20. jan 2021 18:49
   dober
  • Dow* 20. jan 2021 18:41
   žal ukinjena
  • Dow* 20. jan 2021 18:35
   stalnica
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Naj si gre za modo, ličenje ali opremljanje stanovanj – vsi vemo, da se trendi vedno znova vračajo in obračajo. Letošnje leto to (ponovno) potrjuje.