Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

6+ posledic, do katerih privede jutranja telovadba

30. maj 2019 12:16
0

Oglasno sporočilo

Saj vsi poznamo tiste, ki vstanejo zgodaj zjutraj (za nas je to sredi noči), da ko se mi zbudimo, oddelajo že cel trening. Ugh, že samo misel na to nas strese. Le kaj je hujšega kot zjutraj vstati še (najmanj) uro prej in se že navsezgodaj mučiti?

Pa vendar je to ena najboljših odločitev, ki jih lahko sprejmemo v življenju in ki bo zagotovo imela velik (pozitiven!) vpliv tudi na vsa ostala področja našega življenja. Najmanj, kar se bo spremenilo v našem življenju, če bomo uvedli jutranjo telovadbo, bo naslednje.

1. Vaše življenje bo bolj urejeno

Ko boste zjutraj začeli vstajati vedno ob isti uri, boste ustvarili navado, te pa vodijo v večji red oz. bolj urejen način življenja. Tako boste vstali in se odpravili na vadbo, kar pomeni, da odpade marsikateri izgovor, pa tudi neplanirana ponočevanja, zaradi katerih ste potem 'v razsulu' še (vsaj) cel naslednji dan.

2. Postali boste bolj disciplinirani

Ko boste nekaj časa vztrajali pri svoji novi navadi, boste tudi na splošno postali bolj odločni, motivirani in disciplinirani, kar se bo poznalo tudi na drugih področjih življenja. Lažje se boste držali odločitev tudi glede bolj zdrave prehrane, manj obrokov, postenja ipd.

PREBERITE TUDI: 8 razlogov, zakaj so raztezne vaje pomembne in priporočljive
 

3. Zajtrk boste prestavili na kasneje (ali ga celo izpustili)

Nekaterim vadba spodbudi apetit, mnogim pa ga zmanjša. Če ste med slednjimi, boste nezdrav zajtrk avtomatsko prestavili na precej kasneje; če med prvimi, pa ga boste zaradi večje odločnosti. Tudi ko boste pojedli prvi obok, bo zagotovo bolj zdrav, saj ne boste želeli uničiti vloženega truda.

4. Bolj boste produktivni

Vadba požene kri po žilah in aktivira možgane – skratka nas popolnoma zbudi. Po dišeči razvajajoči prhi, ki bo sledila vadbi, bomo energični in motivirani začeli dan. Tako bomo v krajšem času in lažje naredili več in bolje. In posledica tega: prej bomo zaključili in imeli več časa zase in več od dneva.

PREBERITE TUDI: Tako lahko zdravo pričnete dan in za to porabite le 7 minut!
 

5. Bolje se boste počutili

Nobena skrivnost ni, da vadba pozitivno vpliva na počutje, raziskava je pokazala celo, da odpravi znake hude depresije. Naše telo preplavijo endorfini, dvigneta pa se tudi serotonin in dopamin, dva ključna nevrotransmitorja za dobro počutje. Tako bomo veliko boljše razpoloženi in optimistični.

6. Izboljšal se vam bo spanec

Vadba izboljšuje spanje – lažje in hitreje bomo zaspali in tudi sam spanec bo kakovostnejši. Če vadimo zvečer, ima sicer lahko kontra učinek, saj nas razbudi (izjema so počasne in umirjene vadbe in raztezne vaje) – jutranja vadba pa nam da energijo za čez dan, zvečer pa bomo prijetno utrujeni. Pri tem je pomembno, da uvedemo tudi rutino, da hodimo spat in vstajamo ob isti uri (idealno je, da ko se sami zbudimo, saj je vsako nasilno bujenje vrsta nasilja – ko je spanja dovolj, se telo zbudi samo).

PREBERITE TUDI: Prehrana brez ogljikovih hidratov dokazano izboljša presnovo in zmanjša zamaščenost jeter

To še ni konec

Teh 6 posledic jutranje vadbe pa bo pripeljalo še do nadaljnjih: tako boste na splošno uspešnejši na vseh področjih svojega življenja, saj boste bolj odločni in motivirani; posledično boste bolj zadovoljni s sabo, nenazadnje pa tudi s svojim videzom, kajti gibanje se (v kombinaciji z ustrezno prehrano, seveda) prej ko slej začne poznati tudi na telesu. Iz tega sledi večje veselje do urejanja in mode, kar povratno vodi do večjega zadovoljstva s svojim videzom – skratka, dominam pozitivnih učinkov ni konca, zato nikar več ne odlašajte!
 

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 16. maj 2019 19:50
   Super, izpolnjuje vse kriterije!
  • Katrin 17. apr 2019 22:13
   Premalo za suho kožo
  • numi 19. mar 2019 22:29
   preprost
  • numi 19. mar 2019 22:23
   sladek in vesel
  • numi 17. feb 2019 10:29
   top 2
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
   • kisla je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote vam podarja Beauty Box!.

    pred 1 dnevom
    Vse, kar spremenim, je malo več ukvarjanja z dlakami, kar pomeni, da pomladi bolj vestno uporabljam svojo Philips Lumeo Smile SPF uporabljam čez celo leto, pri negi pa poleti zadostuje kakšna lahkotnejša kremica kot v preostanku let ali pa serum ...
    0
   • teatime je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote vam podarja Beauty Box!.

    pred 1 dnevom
    Poleti je obvezen spf, sploh če sem veliko zunaj. Uporabljam samo kreme z mineralnimi filtri. Letos je to Badger's Balm. Sicer pa izbiram bolj vlažilne kreme in serume. Na morju ne sme manjkati tudi aloe vera za pomiritev kože. Spijem veliko vode in ...
    0
   • Stephanie je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote vam podarja Beauty Box!.

    pred 1 dnevom
    Nimam posebnih priprav na poletje. Ves čas se trudim, da jem čim bolj zdravo, domačo hrano, popijem dovolj vode in poskrbim za zadosten vnos vitaminov, mineralov in antioksidantov (ob povečanih obremenitvah ali stresu tudi s prehranskimi dopolnili). ...
    0
   • lalalaand je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote vam podarja Beauty Box!.

    pred 3 dnevi
    Na poletje se pripravljam tako, da poskušam čimbolj zdravo jesti, torej čim manj predelane hrane in čimveč zdrave in sveže hrane. Poleg tega se poskušam čimveč gibati.

    Moja poletna nega kože obvezno vsebuje kremo z spf, brez katere ne morem ...
    0
  Izpostavljamo
  Maščobe na točno določenem in samo na tistem delu telesa se ne da izgubiti.