Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Ninque

  • Ninque je napisal/a na forum v temo Trend IT UP dekorativa (DM).

   1. sep 2016 21:42

   Jaz sem že v dveh dm-jih videla stojalo trend it up, ampak imajo gor kozmetične torbice zložene smiley

   Upam, da samo začasno, ker na dm.de strani med novimi njihovimi izdelki imajo Trend it up fuuuul luštne stvari.

   45
 • Ninque je všečkal/a forumski zapis Veganstvo.

  25. jul 2016 1:05
  0
  • Ninque je napisal/a na forum v temo Bolečine med menstruacijo.

   25. jul 2016 0:53

   Meni aronija pomaga tudi če jo začnem piti en teden pred predvideno menstruacijo in jo spijem po en štamperle na dan - moj problem so premočne menstruacije in aronija to uredi bp. Mi pa ni jasno, kako lahko tako dobro učinkuje?

   101
  • Ninque je napisal/a na forum v temo Kopalke.

   25. jul 2016 0:41

   Next ima zelo lepe, ampak moraš naročiti spomladi, ker ponavadi čez poletje vse razprodajo.

   Drugače pa pred leti je imel tudi Womens Secret lepe.

   910
  • Ninque je napisal/a na forum v temo Pozabljivost.

   25. jul 2016 0:35

   To ta zadnje pa menda niti nima toliko veze s pozabljivostjo - če gre verjeti. Menda smo takrat, ko se predstavljamo, tako osredotočeni na to, kako bomo sebe predstavili, da večina (ne vsi, seveda) pravzaprav presliši ime drugega Smile

   34
  • Ninque je napisal/a na forum v temo Brazilska depilacija.

   25. jul 2016 0:31

   Guess, ne prestraši se prehitro - sprobaj. Jaz mislim, da je to zelo odvisno od posameznika. Sicer jaz ne smatram par mesecev za redno depilacijo, pri meni so se pravi učinki začeli kazati po več letih, je pa res, da pri enih niti po več letih ni nič drugače. Po nogah se brijem tam cca že skoraj 20 let, od svojega 15. leta in imam dlake tako stanjšane, da  si jih lahko z roko ven potegnem. Na Brazilko pa hodim cca 9 let in vmes so se v salonu kamor hodim menjale punce in so mi vse rekle, da imam že ful zredčene. Pa tudi prag bolečine imamo drugačen Smile Zdaj si jih pa že nekaj mesece tudi pod pazduho depiliram Smile

   1336
  • Ninque je napisal/a na forum v temo Vitamini in antioksidanti v tabletah (prehranska dopolnila).

   25. jul 2016 0:21

   Delam za službo in sem naletela na tale prispevek in se spomnila na PL, da bi mogoče katero zanimalo (pardon, noče mi nalepit povezave: https://www.sciencedaily.com/releases/2016/07/160719094130.htm).

   Naj povem, da sama razne prehranske dodatke jemljem kar redno. Omega 3 več ali manj stalno. Potem pa delam občasne 'kure' s probiotiki in vitamini - vedno izbiram take, ki imajo poleg vitaminov še ekstrakte oz. antioksidante (ala Garden of life, Terra nova itd.).

    

    

   977
  • Ninque je napisal/a na forum v temo Spletna trgovina Salma.

   4. jul 2016 1:14
   Akasha je napisal/a

   Jaz ne verjamem komentarjem v spletnih trgovinah, morda pogojno le tistim na Amazonu (ker je Amazon vendarle reeees velik).

   Bi precej verjela, da so komentarji pogosto cenzurirani, ker nihče ne bi nič kupil, če bi bile ocene porazne.

    

   Bolje je, da uporabljaš neodvisne portale za ocenjevanje, take kot KMM (jih prebiraš in seveda tudi ocenjuješ izdelke).

    

   Tole je sicer off topic, samo so tudi strani z verodostojnimi komentarji , npr. iherb ima pa pomoje kar pristne  - določeni izdelki imajo veliko negativnih komentarjev. Jaz sem npr. gledala ene vitamine in so zelo spljuvali okus (gre za tekočino) - pa je več negativnih kot pozitivinih. In jaz tudi kar se da redno pišem tam recenzije.

   29
  • Ninque je napisal/a na forum v temo Oblačila za tek.

   27. jun 2016 22:58

   Jaz sme bila včasih podobno prepričana smiley Amapak za tek (pa verjetno tudi za druge športe) imajo super oblačila iz umetnih materialov. Jaz tudi ne grem več tečt v bombažnih majčkah.

   86
  • Ninque je napisal/a na forum v temo Spletna trgovina iHerb.com (ZDA).

   27. jun 2016 22:43
   anamarija je napisal/a

   Vrednost blaga PLUS poštnina ne smeta presegati 22€.

    

   To ne drži (in vsaj v mojih primerih, pa redno naročam iz iherba, je to res). Jaz sem jih klicala in so mi pojasnili: če naročiš blago do 22 € (oni preračunajo po srednjem tečaju na sem že pozabila katero sredo, recimo da na cca dva tedna ali pa enkrat na mesec v sredo gledajo tečaj, razen, če se tečaj spremeni za določen odstotek, potem pa lahko tudi gledajo katerokoli sredo) ti ne obračunajo DDV-ja, tudi če je blago 21,99 €, pa potem še PTT stroški, in je skupni znesek višji od 22 €.

   Če pa naročeno blago preseže 22 €, ti pa pri obračunavanju DDV-ja upoštevajo tudi znesek poštnine. Torej, če naročiš nekaj za 30 €, pa plačaš še 4 € poštnine, ti DDV obračunajo od osnove 34 €. Kar je sicer po mojem nezakonito, ker je DDV na storitve drugačen kot na nakup blaga, a tako pač naša carina/pošta dela.

   MancaS je napisal/a

    Po drugi strani sem večkrat tvegala in naročila za recimo 25€, pa je šlo skozi brez dodatnih stroškov. Po mojih izkušnjah je torej še največ odvisno od tega, kakšne volje je uslužbenec, ki dobi v roke tvoj paket smiley

    Bodite pa pri dražjih paketih pozorne na težo! Nad določeno težo namreč ne moreš naročiti preko Airmaila, ampak samo prek DHL in ti kekci zaračunajo kar pošteno provizijo za posredovanje v carinskem postopku. Jaz sem recimo plačala ene 10€ za "stroške založene bančne garancije", karkoli že to je. smiley Tako da nikoli več. Dam pa že raje Pošti tisti denar. 

    

   To, da niso obdavčili paketa dražjega od 22 € se je pred leti tudi meni pogosto dogajalo, in je bil res občutek, kot da je odvisno od volje carinika ali dispečarja ali kdorkoli to že dela, zdaj pa že ene dve leti tega nisem čisto nikoli doživela. Vsaj ne pri iherbu.  Pa naročam iz ZDA recimo paket na dva meseca. Če sem jih prav razumela oni menda itak dobijo informacijo o paketu in njegovi vrednosti iz pošte - torej, ko nekdo odda v ZDA paket za v tujino, mora izpolniti obrazec in ta obrazec poštna služba posreduje carini v državo, kamor se pošilja. Menda so nekateri kitajci preko ebaya precej nevesti pri izpolnjevanju tega obrazca, to naše drage carinike zelo jezi. Vmes je bila celo opcija, da bi te denarno kaznovali za napačno posredovane podatke, ampak so se ljudje pritoževali, da oni ne bojo plačevali kazni, če en kitajc ne izpolni pravilno, da jasno ni od prejemnika krivda.

   Slednje - za težje pakete pa tudi še nisem doživela. O kako težkih paketih pa ti govoriš? Jaz sicer mislim, da težje od dveh kg iz iherba še nisem naroča, ampak kako ribje olje v stekleni embalaži pa sem.

   joleti je napisal/a

   Koliko znašata poštnina in carina, če je vrednost naročila 50 eu oziroma nekaj eu čez?

    

   Jaz sem dala za nakup, vreden 60 € mislim da nekje med 14 in 18 €, se ne spomnim točno. Več kot 20 sigurno ne.

   145
  • Ninque je napisal/a na forum v temo Post / postenje.

   6. jun 2016 22:43
   _*Shaheena*_ je napisal/a

   Prvi obrok imam tako navadno okoli 12h ali 13h, drugega med 20-21h. Vmes ne čutim nobene lakote, se ne poslužujem prigizkov ali malic. Prehranjujem se sicer vegansko, tako da imam prvi obrok načeloma pretežno saden, drugi pa v celoti zelenjaven in mnogokrat tudi presen.

    

   Ali si kdaj brala/povprašala koga o posledicah izpuščanja zajtrkov? Ker, kolikor je meni znano se izpuščanje zajtrka povezuje s povišanim krvnim sladkorjem, višjim krvnim tlakom in včasih tudi s povečanim holesterolom. Sicer glede na to, da se sicer prehranjuješ zdravo verjetno pri tebi ni bojazni za te stvari, samo spomnila sem se na to, ko sem prebrala...

   85
  • Ninque je napisal/a na forum v temo Podarim ali vzamem, če kdo podari.

   26. maj 2016 8:45

   Podarim, najraje vse naenkrat. Lakci verjetno potrebujejo par kapljic razredčevalca, vseh  manjka čisto malo (noben ni porabljen niti do polovice, nekateri so pa samo stestirani).

   Tole je še ostalo, trije kiko lakci (378, 330, 316) in tri essence šminke (04 hidden secret, 08 be happy, 09 i feel pretty):

   ODDANO

   693
  • Ninque je napisal/a na forum v temo Zaščita pred soncem za telo.

   26. maj 2016 8:42

   Saj to me najbolj skrbi. Sicer trdijo, da ima zaščito UVA in UVB, samo nisem čisto prepričana...

   875
  • Ninque je napisal/a na forum v temo Zaščita pred soncem za telo.

   24. maj 2016 21:22

   Ne, nobenih active ingredients ni. Zdajle sem šla pogledat prav na proizvajalčevo stran in našla tole: "its protection potency is due to Karanja Oil".

   Sicer vem, da imajo nekatera olja kar visok faktor (malinine in korenčkove peške itd.) ampak ne vem ali to res nudi zadostno zaščito. Sicer se najmočnejšemu soncu vedno izogibamo, tudi na morju, ampak me vseeno malo skrbi.

   Uf, zdajle sem šla še malo googlat, pa našla še tole (Vir: http://www.google.com/patents/WO2014016349A1?cl=en):

   "The inventors have discovered, unexpectedly, that the combination of karanja oil with a particular polyester makes it possible to increase the SPF or sun protection factor of compositions containing this oil. They have demonstrated that it is thus possible to formulate a photoprotect ive composition based on karanja oil which has an SPF of greater than 30, including anhydrous formulations of suntan oil type which are particularly desired owing to their easy and pleasant application on the skin and their water resistance, but which do not generally make it possible to achieve SPFs of greater than 20."

   In tisti 'Diethyl Sebacate' je pomoje ravno ta poliesterska zadeva - gre za organsko spojino, ki se uporablja kot 'plasticizer'.

   875
  • Ninque je napisal/a na forum v temo Zaščita pred soncem za telo.

   21. maj 2016 22:21

   Jaz sem pa danes vzela od Biosolisa olje, ki ima spf 20, ampak mi ni jasno katera/ sestavin/e naj bi dale tok zaščite smiley

   Sestavine (INCI): 
   Brassica Campestris (Rapeseed) Oil, Pongamia Glabra Seed Oil (and) Diethyl Sebacate, Sesamum Indicum Seed Oil, Prunus Armeniaca Kernel Oil*, Olea Europaea Fruit Oil*, Helianthus Annuus Seed Oil*, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Tocopherol, Parfum.

   Imela sem od iste firma lani kremo, pa je bila zaščita dobra, samo pušča bele sledi in je mož jamral, zato sem letos vzela olje. Sam mi res ni jasno kaj je tu filter...

   875
  • Ninque je napisal/a na forum v temo DIY (domača / doma narejena) kozmetika.

   17. maj 2016 9:23

   No, jaz sem bom tudi zavoljo hčerinih težav z vneto ritko  - ki ni več v plenicah - ampak noče in noče izginiti, verjetno odločila za izdelavo melisinega mazila. Najprej sem hotela narediti kremo, da bi dodala še hidrolata, ampak za to imam (zaenkrat) premalo znanja, razen če bi mi tu znala katera svetovati razmerja. Od sestavin sem hotela vključit: hidrolata melise in rimske kamilice; konopljino olje; cetaryl ali cetyl alkohol, cinkov oksid, eterično olje smilja in eterično olje melise. Za konzervans pa ne vem, nagibala sem se k optiphenu.

   Če to ne bo šlo čez, pa sem imela v mislih vsaj preprostejše mazilo: konopljino olje, eterično olje melise in smilja, cinkov oksid in nek emulgator. Ampak spet bi potrebovala pomoč pri razmerju za vse sestavine.

   Če bo uspelo, seveda delim fotke in poročam o uspešnosti oz. učinkovanju Smile

    

   16
  • Ninque je napisal/a na forum v temo Prenajedanje.

   15. maj 2016 23:06

   Daisy, meni tole bolj kot to, da si odvisna od sladkorja, zveni kot kompulzivno prenajedanje (kot je že ena omenila). Če je to - je zelo povezano s psiho in se da 'porihtat'. Dr. Sernec (mislim da) Karin je zelo dobra za to področje. Zgooglaj jo, mislim da ima mail javno dostopen, pa ji tako kot si naredila tu, opiši svoje težave v mailu. Bo pomoje lažje pomagala kot me, ki smo laiki, pa ti svetovala kako naprej ali pa vsaj na koga se obrnit.

   18
 • Ninque je všečkal/a forumski zapis Beljenje zob.

  8. apr 2016 8:53
  0
  • Ninque je napisal/a na forum v temo Brezstične kartice.

   1. mar 2016 18:36

   Hmmm, jaz sem tisti 'stični limit na 0' razumela tako kot Katrin - da še zmeraj deluje brezstično, samo da  vsakič (ne glede na nizek znesek) zahteva PIN. Ker kartice so brezstične, ker imajo vgrajen računalniški čip in radijsko anteno in samo zato, ker ti limit naštimajo na 0, še ne pomeni, da nehata delovati čip in antena.

   A si prepričana, da ti ne deluje brezstično?

   10
  • Ninque je napisal/a na forum v temo Brezstične kartice.

   29. feb 2016 23:18

   Sicer samo ugibam, ampak pomoje, če ti banka nastavi brezstični limit na 0 €, to ne pomeni, da ni stična, samo da moraš pri vsakem nakupu (tudi pod 15 €) vtipkati pin kodo.

   10
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
 • Tanja 19. mar 2023 20:52
  RES slabo, meni izsušuje kožo
 • Tanja 21. feb 2023 18:20
  Izvrsten, najboljši
 • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
  Svaljka se
 • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
  Ne preprečuje vonjav
 • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
  Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Gillian je bila stara komaj sedem let, vendar je bila njena prihodnost že ogrožena.