Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Mleko in mlečni izdelki za močne kosti in dobro zdravje? Zavedli so vas in še vedno vas zavajajo

13. sep 2017 10:33
0

Oglasno sporočilo
Večini ne uspe uiti mitu, ki ga je prehranskemu lobiju uspelo trdno zasidrati med ljudi – to je, da je mleko idealen vir kalcija in nujno potrebno za zdrave in močne kosti in dobro zdravje. A vsaka raziskava zase kot tudi meta študije več raziskav vsakič znova pokažejo resnico, ki pa kaže povsem nasprotna dejstva.
 
 
Tako so raziskovalci v študiji “Milk Intake and Risk of Mortality and Fractures in Women and Men” kar 20 let spremljali prehranjevalne navade več kot 100.000 švedskih žensk in moških in prišli do nedvoumnih podatkov: da imajo ženske, ki so popile največ mleka, največ zlomov kosti in kolkov; bolezni srca in ožilja; rakavih obolenj in prezgodnjih smrti. Trije kozarci na dan so pokazali skorajda podvojeno nevarnost za prezgodnjo smrt.
 

PREBERITE TUDI: Strokovnjaki dokazali, da je mleko škodljivo

 
Moški, ki so uživali več mleka, so prav tako umirali prej. Meta analiza iz leta 2015 je pokazala, da imajo moški, ki zaužijejo več mleka in mlečnih izdelkov, pogosteje raka prostate. Vsi mlečni izdelki namreč vsebujejo spolne hormone, npr. estrogen, in ti imajo velik vpliv na delovanje človeškega telesa. S tem, ko se uživa mlečne izdelke, se zaužije tudi te hormone, ki v človeškem telesu nimajo kaj iskati in posledice so zdravstvene težave, med najpogostejšimi akne; zmanjšanje moške plodnosti; prezgodnji nastop pubertete ipd.
 
Kar se tiče rakavih obolenj, vodilni prehranski strokovnjaki opozarjajo, da mlečni izdelki vsebujejo rastne faktorje, ki vplivajo tudi na rast tumorjev, občutljivih na hormone. In vitro raziskave so potrdile, da mlečni izdelki pospešujejo konverzijo predrakavih tvorb in utiranih celic v invazivne, agresivne oblike raka.
 
 
Ali ste vedeli, da se ženskam, ki uživajo mleko in mlečne izdelke, kar 5-krat pogosteje rodijo dvojčki? Razlog je vpliv hormonov. Poleg tega uživanje mleka in mlečnih izdelkov vpliva na pojavnost in poslabšanje astme, Parkinsonove bolezni, povišanega krvnega tlaka, pojavljanje aft in drugih razjed v ustih, rakavih obolenj, bolezni srca in ožilja in drugih.
 

PREBERITE TUDI: Takole so nam oprali možgane, da je zajtrk nujen obrok


Priporočamo pa tudi ogled videa zdravnika dr. Marka Hymana:
 
 
 
Pa še pogled z druge strani - živali:
 
 
Vas še vedno skrbi, da vaš otrok ne bo dobil dovolj kalcija in boste, če mu ne boste dajali mlečnih izdelkov, škodovali? Vse raziskave kažejo, da se otrokom škoduje s tem, da se jim daje mlečne izdelke; najboljši vir kalcija, ki se tudi dobro absorbira, pa je zeleno-listnata zelenjava ali dodajanje v obliki prehranskih dopolnil.

 

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Sannnja5 pred 3 dnevi
   schauma šampon
  • Dow* pred 4 dnevi
   žal ukinjen
  • Dow* pred 4 dnevi
   dober
  • Dow* pred 4 dnevi
   žal ukinjena
  • Dow* pred 4 dnevi
   stalnica
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Predlagamo vam 7 stajliš kosov, v katerih boste tudi v legicah videti izjemno.