Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Maščoba okoli pasu vodi v nastanek astme

3. okt 2011 14:12
0

Oglasno sporočilo

... zdravstvenih težav, kot so npr. diabetes, bolezni srca, metabolni sindrom itd., je znano že dlje časa, zadnja raziskava pa je pokazala še povezavo med trebušno maščobo in pojavom astme.

mascoba_na_trebuhu
Foto: howlosebellyfat.com

V raziskavi so se osredotočili na maščobo okoli pasu, ki je splošni znak debelosti, da bi ugotovili, ali lahko vpliva tudi na pojav astme. V raziskavi so 11 let spremljali 23245 odraslih v starostni skupini 19 do 55 let, ki niso imeli astme. Redno so jim merili obseg pasu, da bi ugotovili stopnjo debelosti, udeleženci pa so morali poročati tudi o morebitnem pojavu astme.

Rezultati so pokazali, da so imeli ljudje, ki so imeli veliko maščobe okoli pasu, a niso bili nujno zelo debeli, kar 1,44x več možnosti, da bi razvili astmo. Ljudje, ki so imeli maščobo okoli pasu in so bili tudi sicer debeli, pa kar 1,81x več možnosti.

Ben Brumpton z norveške univerze za znanost in tehnologijo je povedal: "Astma prizadene ljudi vseh 'debelosti', a naša raziskava je pokazala tako individualni kot tudi kombinirani učinek trebušne debelosti na razvoj astme. Oba dejavnika – odvečna maščoba zgolj okoli pasu in odvečna maščoba okoli pasu v kombinaciji s splošno debelostjo – imata individualni vpliv na nastanek astme in dodatnega, če sta kombinirani."

Gre za prvo prospektivno raziskavo, ki je preučila in pokazala posamični in kombinirani učinek abdominalne in splošne debelosti na pojavnost astme pri odraslih, zakaj in kako debelost vpliva na to, pa še ni znano.

Zato poskrbite, da boste imeli zdravo telesno težo in se čim prej lotite hujšanja. Ker pa je hujšanje lahko zelo dolgotrajen, predvsem pa naporen proces, si lahko pri njem pomagate tudi s prevejeno učinkovitimi naravnimi prehranskimi dopolnili.

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 16. maj 2019 19:50
   Super, izpolnjuje vse kriterije!
  • Katrin 17. apr 2019 22:13
   Premalo za suho kožo
  • numi 19. mar 2019 22:29
   preprost
  • numi 19. mar 2019 22:23
   sladek in vesel
  • numi 17. feb 2019 10:29
   top 2
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
   • mijauuu je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote vam podarja Beauty Box!.

    pred 48 min
    Posebnih priprav na poletje nimam, razen tega, da naredim malo reda med oblekami v omarah in preverim stanje sandalov Smile Glede kože pa obvezen spf 50, izogibanje namočnejšemu soncu (kakor se pač da), več vlaženja obraza Smile
    0
   • kisla je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote vam podarja Beauty Box!.

    pred 1 dnevom
    Vse, kar spremenim, je malo več ukvarjanja z dlakami, kar pomeni, da pomladi bolj vestno uporabljam svojo Philips Lumeo Smile SPF uporabljam čez celo leto, pri negi pa poleti zadostuje kakšna lahkotnejša kremica kot v preostanku let ali pa serum ...
    0
   • teatime je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote vam podarja Beauty Box!.

    pred 1 dnevom
    Poleti je obvezen spf, sploh če sem veliko zunaj. Uporabljam samo kreme z mineralnimi filtri. Letos je to Badger's Balm. Sicer pa izbiram bolj vlažilne kreme in serume. Na morju ne sme manjkati tudi aloe vera za pomiritev kože. Spijem veliko vode in ...
    0
   • Stephanie je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote vam podarja Beauty Box!.

    pred 1 dnevom
    Nimam posebnih priprav na poletje. Ves čas se trudim, da jem čim bolj zdravo, domačo hrano, popijem dovolj vode in poskrbim za zadosten vnos vitaminov, mineralov in antioksidantov (ob povečanih obremenitvah ali stresu tudi s prehranskimi dopolnili). ...
    0
  Izpostavljamo
  Maščobe na točno določenem in samo na tistem delu telesa se ne da izgubiti.