Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Potrjena povezava med depresijo in abdominalno debelostjo

13. jul 2010 11:35
0

Oglasno sporočilo

Nova raziskava, opravljena na univerzi University of Alabama at Birmingham (UAB), je potrdila povezavo med depresijo in abdominalno debelostjo, ta pa je povezana s povečano nevarnostjo za nastanek raka in kardiovaskularnih bolezni.

V raziskavi so ugotovili, da je v obdobju 15 let skupina mladih, ki je poročala o visoki stopnji depresije, tudi zelo hitro pridobila na telesni teži oz. odvečno telesno maščobo - in to veliko hitreje kot ostali udeleženci raziskave. Ugotovili so tudi, da dejstvo, da so bili predebeli, ni vodilo v spremembe v zvezi z deperesijo. Rezultati te raziskave so zelo pomembni za nadziranje debelosti in posledično na izločanje bolezni, ki so povezane z njo. Kaže na to, da je v takih primerih smiselno ljudi zdraviti za depresijo in je še en dodatni razlog, da je potrebno depresijo jemati resno ter nanjo gledati kot na duševno bolezen in hkrati upoštevati tudi vse fizične posledice, ki jih le-ta potegne za sabo.

V raziskavi so preučili podatke 5115 mladih moških in žensk v starostni skupini med 18 in 30 let, pri katerih so ugotovili prekurzorje kardiovaskularnih bolezni in preučili, ali je njihova telesna masa povezana s povečano stopnjo depresije, ali je depresija povezana s spremembami telesne mase. Izmerili so jim tudi obseg pasu in prosili udeležence, naj v 5, 10, 15 in 20 letih določijo svojo stopnjo depresije.
Ugotovili so, da so v roku 15 let vsi pridobili še dodatno odvečno telesno maščobo, vendar so posamezniki, ki so že na začetku poročali o visoki stopnji depresije, pridobili več telesne maščobe na predelu trebuha in tudi hitreje pridobili telesno težo.

Raziskave naj bi pokazale tudi, da je z depresijo in abdominalno debelostjo povezan stresni hormon kortizol, zato znanstveniki predvidevajo, da imajo zato ljudje z depresijo več odvečne maščobe na predelu trebuha.

Torej še en razlog več, da se znebite odvečne telesne maščobe – ker pa je hujšanje lahko zelo dolgotrajen, predvsem pa naporen proces, si lahko pri njem pomagate tudi s prevejeno učinkovitimi naravnimi prehranskimi dopolnili za pomoč pri hujšanju.


0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Sannnja5 22. jan 2021 11:52
   schauma šampon
  • Dow* 20. jan 2021 18:57
   žal ukinjen
  • Dow* 20. jan 2021 18:49
   dober
  • Dow* 20. jan 2021 18:41
   žal ukinjena
  • Dow* 20. jan 2021 18:35
   stalnica
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Vsi vemo, da Francozinje slovijo kot nadvse šik ženske, ki več kot na modo dajo na slog.