Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

lupupa

  • lupupa je napisal/a na forum v temo Vnetje mehurja.

   20. feb 2014 16:09

   Nisem šla brati nazaj, če so ti nasveti že bili. Se opravičujem če se ponavljam. Pri ponavljajočih vnetjih mehurja se svetuje še, da se gre vedno na vodo po spolnih odnosih (brez izjem) da se na ta način odplakne del bakterij, ki so s spolnim odnosom imeli možnost priti globje v sečnico. Druga stvar pa je še, da po vsakem mokrenjem (preden se obriše) se nekoliko privzdigne sramne ustne (tako se nekoliko bolj odpre sama sečnica in nič urina ne zastane.

   Mogoče kateri pomaga.

   230
 • lupupa je všečkal/a forumski zapis Kaj vam je pokvarilo dan? - 10. del.

  11. jan 2014 16:44
  0
 • lupupa je všečkal/a forumski zapis Zavod za zaposlovanje in socialna pomoč.

  9. okt 2013 21:11
  0
  • lupupa je napisal/a na forum v temo Zavod za zaposlovanje in socialna pomoč.

   9. okt 2013 19:06

   "V tem primeru bi kot študent kljub neprijavljenosti pri Zavodu RS za zaposlovanje v evidenci brezposelnih oseb lahko prejemali denarno socialno pomoč. "

   Ful fajn napišejo, da je ja dvoumno.smiley Kot študent s statusom, se ne prijaviš v evidenco brezposelnih ampak v evidenco iskalcev zaposlitve.

   http://www.ess.gov.si/iskalci_zaposlitve/prijava_brezposelne_osebe

    

   Jaz sem bila včanjena v študentski servis, nisem pa bila prijavljena na zavodu kot iskalec zaposlitve. Mi je socialna delavka rekla, na moje vprašanje, če se moram it prijavit na zavod, da ni potrebno. In se nisem. Dobim nazaj zavrnjeno odločbo, češ,da vse izpolnjujem, ampak je ne dobim, ker nisem prijavljena na zavodu. Tako sem ponovno vložila vlogo, tokrat s tistim listom iz zavoda (da sem med iskalci zaposlitve (ne med brezposelnimi!)), in nato dobila pozitivno odločbo.

   Držim pesti! smiley

    

   348
  • lupupa je napisal/a na forum v temo Zavod za zaposlovanje in socialna pomoč.

   9. okt 2013 16:57

   Moraš pa biti  vseeno prijavljena med iskalci zaposlitve (ne kot brezposelni, ampak iskalec zaposlitve ) na zavodu za zaposlovanje. To je pogoj. Če ne boš, ti jo bodo iz tega razloga zavrnili. smiley

   348
 • lupupa je všečkal/a forumski zapis Tašča se vmešava v vse.

  21. sep 2013 7:56
  0
  • lupupa je napisal/a na forum v temo Ponudba spletnih kuponov za popuste.

   13. sep 2013 23:07

   Fant jih je pravtako naročil na kolektivi. Je rekel, da ne brijejo ampak cukajo. Itak je bil zelo razočaran. Je kontaktiral kolektivo (preko e.maila),  so rekli naj jih zapakira in pošlje nazaj na njihov naslov. Takoj ko so jih prejeli, so mu nakazali denar. Ni bilo nobenih komplikacij glede reklamacije.

   23
  • lupupa je napisal/a na forum v temo Slabost v želodcu.

   28. avg 2013 13:42

   To kar opisuješ, bi lahko bilo zaradi vnetja (ki je najvrjetneje in najpogosteje virusno) notranjega ušesa (kjer se nahaja poleg centra za sluh tudi center za ravnotežje, draženje tega centra pa povzroča vrtoglavico in slabost). Si bila kaj prej prehlajena? Vročina? Imaš še kakšne druge težave?  Takšno stanje zna trajat nekaj dni, pomaga pa v večini predvsem počitek (viroza), mogoče kakšen antihistaminik ali pa dramina bi znala vsaj malo omiliti slabost, pa imunogran za odpornost....

   63
  • lupupa je napisal/a na forum v temo Zlomi kosti.

   14. avg 2013 9:22

   Kako je z roko? Kaj boljše?

   26
  • lupupa je napisal/a na forum v temo Zlomi kosti.

   5. avg 2013 8:04

   Ti imaš maravljince in pekoč občutek po celi roki ali samo na primer v področju mezinca in prstanca...ali naprimer palca in kazalca? so tudi v podlahti? Če ti roka zateka, jo moraš nujno imeti v dvignjenem položaju (poskusi ruto navezat na nekaj višje ležečega (lestev?) da ti potem roka gor počiva.

   26
 • lupupa je všečkal/a komentar novice Dojenčki, hranjeni z nadomestnim mlekom, imajo kasneje hude zdravstvene težave.

  28. jun 2013 10:54
  0
  • lupupa je napisal/a na forum v temo Spreji za svetlejše lase.

   17. jun 2013 17:50

   Jaz že na leta uporabljam tega. Super posvetli. Ga najdeš v milerju.

   11
  • lupupa je napisal/a na forum v temo Ostala (neobvezna) cepljenja otrok.

   23. maj 2013 12:11

   Ker se pojavljajo vedno hujše okužbe (vedno bolj virulentni sevi virusa varichele- zostra) - beri, klinične slike okuženih otrok so hujše (veliko velikih zagnojenih ran).  Info od kolegice  iz pediatrične klinike.

   Jaz noric še nisem prebolela, zato sem cepljena. Mami jih je prebolela 2 leti nazaj in je bila zelo zelo boga (najhujši so bili vneti izpuščaji v grlu).

    

    

   19
 • lupupa je všečkal/a komentar članka Informirano odločanje o cepljenju: Zakaj potrebujemo svobodo.

  10. maj 2013 18:59
  0
 • lupupa je všečkal/a komentar članka Informirano odločanje o cepljenju: Zakaj potrebujemo svobodo.

  10. maj 2013 18:59
  0
 • lupupa je všečkal/a komentar članka Informirano odločanje o cepljenju: Zakaj potrebujemo svobodo.

  10. maj 2013 18:59
  0
 • lupupa je všečkal/a forumski zapis Vitamini in antioksidanti v tabletah (prehranska dopolnila).

  10. maj 2013 7:57
  0
  • lupupa je napisal/a na forum v temo Rh faktor in cepljenje.

   18. apr 2013 16:32

   smiley rade volje:) ...v bistvu ne gre za cepljenje (oz aktivno imunizacijo oz vnos tujka) ampak za pasivno imunizacijo, torej gre za dajanje protiteles.

   Ta injekcija vsebuje protitelesa proti RhD+ krvinčkam otroka. Torej daje se jih z namenom, da če  slučajino se  zgodi, da se otrokov RhD+ eritrocit znajde v materinem krvnem obtoku (za to je po 28 tednu vedno večja verjetnost, vsekakor pa do tega pride med samim porodom) , da jih ta protitelesa prej polovijo in uničijo, predno bi jih lahko zaznal imunski sistem matere. Ker ko jih enkrat imunski sistem matere zazna, se mati senzibilizira (njen imunski sistem ustvari svoja protitelesa, ki se vežejo na otrokove krvničke in jih uničijo). Ker pa to nastajanje protiteles traja določen čas v prvi nosečnosti še ne škodujejo otročku (če se mati slučajino senzibilizirana že pred porodom), ko pa je drugič noseča pa je teh protiteles veliko (prehajajao preko posteljice in uničujejo plodove krvničke).

   Po porodu bodo pogledali RhD faktor tvojega sončka in če bo slučajino RhD+ boš dobila še eno injekcijo, drugače pa ne. Tako, da ne bi bilo nobenih problemov pri naslednjih sončkih smiley

   6
  • lupupa je napisal/a na forum v temo Rh faktor in cepljenje.

   16. apr 2013 16:51

   Ni panike! smiley

   Rogham injekcijo se daje v tem časovnem obdobju, ker se po 28. tednu prične povečevati tveganje za takoimenovane "fetomaternalne krvavitve", torej dogodke, ko plodova kri preko drobnih defektov v sistemu pregrade med plodom in materjo, lahko prehaja v nosečnico, to pa pri Rh negativnih nosečnicah z Rh pozitivnim plodom lahko povzroči aktivacijo imunskega sitema proti otrokovim krvničkam.

   NIč torej ni narobe, če dobiš omenjeno injekcijo že pri 27 tednih, prav tako ne, če jo dobiš šele pri 29 ali celo pri 30 tednih nosečnosti.

    

   6
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
 • Tanja 15. apr 2020 13:56
  Pozitivno presenečenje :)
 • Tanja 25. mar 2020 19:31
  Uau! Totalno pozitivno presenečenje
 • numi 24. mar 2020 18:18
  zimski
 • numi 24. mar 2020 18:00
  Dobra ampak
 • numi 24. mar 2020 17:53
  top
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Odkar so razglasili pandemijo koronavirusa, so kmalu zapovedali tudi socialno distanco in nošenje mask.