Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Imate slab dan? 7 nasvetov, kako ga spremenite v dobrega!

10. feb 2020 11:05
0

Oglasno sporočilo

7 načinov, kako slab dan spremeniti v dobrega

Vsakomur se kdaj zgodi, da "vstane z levo nogo", kot se radi izrazimo in nekako mu gre takrat vse narobe, kot domine. Problem je, da če zapadete v to nejevoljo in nataknjeni nadaljujete, boste kot magnet privlačili slabe stvari in dejansko boste imeli cel dan pokvarjen. Vse vam bo šlo narobe.

Zato je dobro, da se v določenem trenutku ustavite, ozavestite, kaj se vam dogaja in to ustavite. Ne glede na to, kako se je vaš dan začel – nobene potrebe ni, da se tako tudi nadaljuje in zaključi. Hkrati ob tem pomislite, koliko ljudem boste s svojo nejevoljo pokvarili dan, ko jo boste stresali nadnje?

In če boste 'slab dan' zaustavili, boste imeli tudi boljše izhodišče za lepši naslednji dan. Vredno poskusiti, mar ne?

1. Preživite nekaj časa s svojimi prijatelji ali družino

To je idealen način, kako prekiniti potek 'slabega dne'. Poiščite družbo tistih, ki so vam najbližje, ki vas razumejo in sprejemajo – tudi ko imate slabe trenutke. To so ljudje, ki so vam najbližje in ki vam bodo z zanimivimi in zabavnimi pogovori preusmerili pozornost na lepše stvari in dvignili razpoloženje.

2. Preživite čas sami s sabo

Bodite iskreni: ste sploh kdaj sami s sabo? Ne okupirani s tono dela v službi ali doma, družinskimi in drugimi obveznostmi? In še bolj iskreno – ali sploh zdržite sami s sabo, brez zunanjih motilcev kot so telefoni, TV, površinski čveki? Se sploh poznate? Kdo ste, kaj želite? Človek, ki ne zdrži cel vikend sam s sabo, ima še veliko dela pred seboj, zatorej če ne zdržite niti nekaj ur, je čas, da začnete delati na tem.

3. Globoko dihanje

Dihanje je eden od starodavnih načinov za umirjanje misli, telesa in duha. In ko se umirite, bo prišla tudi jasnost – ta pa bo lahko prinesla povsem novo perspektivo na problem, ki vas tare. Saj veste, da le miren in jasen um najde najboljše in najbolj nepričakovane rešitve'. Vsaka stvar se zgodi z razlogom, četudi ga morda v danem trenutku še ne vidite.

Dihalna tehnika, imenovana 'Prana' je idealna za soočanje s stresno situacijo: dihate tako, da vdihujete in štejete do 4; izdih pa štejete do 8. To ponavljate, dokler ne začutite, da se vaše telo umirja.

PREBERITE TUDI: Družiti se morate z ljudmi, ki ustrezajo vaši prihodnosti, ne preteklosti
 

4. Preusmerite svoje misli

Ja, vemo, da je lažje reči kot storiti, vendar vemo tudi, da vaja dela mojstra. To, kar gre z veliko močjo skozi vaše misli, ima tudi največji vpliv. Začnite opazovati svoje misli in jih zavestno preusmerjati v lepše in pozitivne. Poiščite stvari, za katere ste lahko hvaležni – hvaležnost je najboljši način za vsesplošno izboljšanje psihičnega počutja – v trenutku in na dolgi rok.

5. Aromaterapija

Pomagajte si z eteričnimi olji. Ta so že tisočletja poznana kot zdravilo, ki ima velik vpliv tudi na naše počutje, misli in podzavest. Če potrebujete umirjanje, ne morete zgrešiti s kamilico, sivko, mirto in bosvelijo; za pozitivni dvig energije so idealni citrusi, evkaliptus in poprova meta. Za čiščenje negativnih misli so najboljši sivka, limona, limonska trava, poprova meta.

6. Pojdite v naravo

Narava zdravi. Narava sprošča. Narava regenerira. Narava čisti misli. Vse to in še več. Podatki kažejo, da je eden temeljnih vzrokov za toliko depresije in anksioznosti dandanes tudi odmik človeka od narave. Ljudje, ki živijo bližje naravi ali so pogosteje v stiku z njo, so mirnejši, manj depresivni in srečnejši. Zato si nadenite športna oblačila in se odpravite na sprehod v naravo. Razgibajte telo, predihajte pljuča in dovolite duši, da se tudi preko oči s pogledom na sproščujočo naravo sprosti in oddahne od naglice sodobnega načina življenja.

7. Razvajajte se

Privoščite si dišečo kopel. Privoščite si masažo. Kupite si kako malenkost, po kateri že dolgo hrepenite, pa se ji iz takšnih ali drugačnih razlogov odpovedujete. Pojdite k frizerju (brez drastičnih sprememb v slabem stanju, da vam ne bo kasneje žal). Pojdite h kozmetičarki na manikiro, pedikuro ali dovolite, da vas v kaki drogeriji lepo naliči promotorka. Presenečeni boste, kako lahko take majhne stvari skrbi zase vplivajo na počutje.

PREBERITE TUDI: Razvajanje doma ~ kdaj ste si nazadnje vzeli čas zase?

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Sannnja5 22. jan 2021 11:52
   schauma šampon
  • Dow* 20. jan 2021 18:57
   žal ukinjen
  • Dow* 20. jan 2021 18:49
   dober
  • Dow* 20. jan 2021 18:41
   žal ukinjena
  • Dow* 20. jan 2021 18:35
   stalnica
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Aktualno dogajanje pa je vplivalo tudi na to, kakšne so poroke in, jasno, kakšne obleke izberejo neveste.