Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Družiti se morate z ljudmi, ki ustrezajo vaši prihodnosti, ne preteklosti

5 tipov ljudi, ki jih ne potrebujete okoli sebe

6. dec 2019 12:12
0

Oglasno sporočilo

Želja oz. potreba po napredku je verjetno ena najbolj naravnih lastnosti, značilnih za človeštvo. Če ne rastete, ne napredujete – torej ostajate na mestu. Zato je pomembno, da poskrbite tudi za to, da vas obkrožajo ljudje, ki vam bodo pomagali rasti oz. ob katerih boste lahko rasli.

Nekateri ljudje ostajajo na mestu, spet drugi pa rastejo v drugo smer kot mi. Ko pride do tega, je dobro, da premislite o svojih odnosih in se odločite, če so še zdravi in koristni za vas ali ne.

Če ste zavezani k rasti, spodnjih 5 tipov 'prijateljev' ne potrebujete v svojem življenju, zato premislite, kdo vse vas obkroža, komu namenjate svoj čas in ali ga želite še naprej.

1. Pritoževalec

Ta tip človeka vedno nosi s sabo negativno energijo. Vedno je nekaj narobe in stvari nikoli ne gredo po načrtih – o čemer pa morajo seveda vedeti vsi. Problem pri takih ljudeh je, da svojo negativno energijo trosijo tudi na vse ostale in zamorijo vsakogar. Ob takem človeku se boste kaj hitro začeli počutiti slabe volje in zamorjeni, a ne boste vedeli, zakaj. Ti ljudje izčrpujejo in preprečujejo vašo rast in napredek.

2. Negativec

To so ljudje, ki že v kali zatrejo vsako vašo idejo ali načrt. Vsakič, ko kaj predlagate ali začnete govoriti o svojih ciljih in namerah, vam bodo hitro našteli razloge, zakaj to pa ne more uspeti ter da izgubljate čas. Negativci si ne upajo stopiti iz svoje cone udobja, ker se bojijo, da jim ne bo uspelo. Zato tudi težko razumejo, kako ostalim uspe.

3. Dvomljivec

Dvomljivci so lahko še slabši 'prijatelji' kot negativci. To so ljudje, ki vam bodo dali občutek, da podpirajo vaše cilje in ideje, a v resnici so prvi, ki bodo izpostavili morebitne nepravilnosti in negotovosti. Pogosto vam bodo povedali, kako zelo verjamejo v vas in vaše ideje ter kako zelo vam privoščijo uspeh, a skrivoma bodo v resnici upali, da pogorite na celi črti.

4. Hvalisač

Hvalisačev ni težko prepoznati, saj neprestano iščejo pozornost in potrditev ljudi okoli sebe. Povsem normalno je, da ko nekaj dosežemo v življenju, da želimo uspeh in srečo deliti s prijatelji. A pri hvalisačih ne gre za to – neprestano se hvalisajo o sebi, kar je v nebo vpijoč znak negotovosti in slabe samopodobe. Zato potrditev iščejo od zunaj, saj se globoko v sebi počutijo nevredne. Ni vaša naloga, da skrbite za to.

5. Nezanesljivež

Nezanesljiveži so tisti, ki vedno zadnji trenutek zatajijo in odpovedo načrte. Na njih se ne morete zanesti in so lahko velik vir stresa. Imajo nejasne prioritete in cel kup slabih navad, kot so prekinjanje drugih, govorjenje po telefonu ob neprimernih trenutkih ter videnje na družbenih medijih. Taki ljudje niso sposobni imeti globokih in pomenljivih, odnosov saj so preprosto preveč plehki in površinski.

PREBERITE TUDI: Če imate teh 5 lastnosti, ste pravi magnet za škodljive ljudi

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Partner je oseba, na katero najprej pomislimo v dobrih in slabih trenutkih.