Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Takole tarnanje vpliva na vaše možgane (in počutje)

15. dec 2017 13:12
0

Oglasno sporočilo

...  lahko škodimo. Ko pomislimo na lepe stvari, ki nas osrečujejo, naši možgani sprožijo hormone sreče. Kadar pa imamo temne, negativne misli, pa se začnemo počutiti slabo, saj naši možgani sprožijo stresne hormone.

PREBERITE TUDI: 8 znakov, ki vas opozarjajo, da ste na napačni poti

Torej, vsaka biokemična sprememba, ki jo naši možgani ustvarijo, vpliva na naše telo in počutje. Take, kot so naše misli, tako se bomo počutili. Pomislite na ta primer: ljudje imajo z restavracijami ali hoteli dobre in slabe izkušnje, pri čemer je običajno mnogo več dobrih, kot slabih. A pohvalo bo napisal le redko kdo, medtem ko bo kiritko vsaka stranka poslala takoj. Enako je z nami vsemi, bolj smo osredotočeni na slabe občutke, kot na dobre, posledično pa se tudi počutimo slabše in znajdemo se v začaranem krogu. Ljudje so vsakodnevno osredotočeni na stvari ali področja, ki jim v življenju povzročajo težave, namesto da bi bili osredotočeni in hvaležni za vse dobro, kar v življenju imajo. 

PREBERITE TUDI: 13 znakov, ki vam sporočajo, da Zakon privlačnosti deluje

Zakaj smo raje negativni kot pozitivni?

Ko nergamo, tarnamo in smo osredotočeni na težave, naši možgani torej sproščajo hormone stresa, ki povzročijo, da se začnemo počutiti slabše. Znajdemo se lahko v anksioznem stanju, saj možgani ne prenehajo iskati rešitve za problem, s katerim se soočajo, zato težje vidimo pozitivne stvari. Naša podzavest srkbno preučuje nove ljudi in stvari, ki nam pridejo nasproti in ugotavlja potencialno nevarnost. Naša zavest to manifestira tako, da nas opozarja, da se ne smemo preveč veseliti, saj se lahko zgodi kaj hudega in na najhujše moramo biti vedno pripravljeni. Dogodki, kot so izguba denarja, izguba osebe ali prejem kritike so torej dogodki, na katere smo podzavestno že pripravljeni, še preden se zgodijo.

PREBERITE TUDI: 11 znakov, ki potrjujejo, da ste bližje višji zavesti

Kaj lahko storimo?

Globoko dihanje, meditacija ali gibanje nas prisilijo, da zbudimo našo zavest, da je bolj prisotna v sedanjosti in realnosti, in da z razumom preveri realno stanje in ugotovi, kaj je tisto, kar povzroča negativne misli. Naši možgani ustvarijo mrežo nevronov za vsak dogodek, misel ali občutek, ki se nam zgodi. To pomeni, da bo področje nevronov najmočnejše tam, kjer so najpogostejše naše misli. Če bomo večkrat mislili negativno, se bodo naši možgani osredotočili na te občutke, ki se pojavljajo redno in izboljšali nevronsko povezavo na tem področju. Če se boste zjutraj zbudili z negativnimi mislimi, si torej lahko pokvarite cel dan, kar vas bo vodilo v stres. Zato je pomembno, da se zavedamo, da imamo sami moč nad svojim mišjenjem. Mislite pozitivno. Pozitivne misli imajo moč, da ustavijo negativne misli. Imajo tudi višjo vibracijo kot skrb in strah. Torej, mislite na lepe stvari in počutili se boste bolje. Izrinite negativne misli oz. jih obrnite v pozitivne. Ljubezen in hvaležnost sta ključ do boljšega počutja.

PREBERITE TUDI: 5-minutni trik, s katerim si zvišate energijo

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  • numi 24. mar 2020 17:53
   top
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Letošnja spomladansko-poletna sezona prinaša kar nekaj zanimivih modnih novosti in ena izmed njih so zagotovo široke ...