Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Istospolna usmerjenost

Ko metuljčki zaplešejo ob osebi istega spola

8. dec 2009 13:46 Anita Ivačič
0

Oglasno sporočilo

V obdobju okoli 1. decembra, svetovnega dne boja proti aidsu, se v medijih in širši javnosti precej več kot običajno govori o homoseksualnosti. Antični Grki so odnos med dvema moškima obravnavali kot nekaj normalnega, celo zaželenega. Iz stare Grčije izhaja tudi izraz lezbijka. Na otoku Lezbos je v šestem stoletju pred našim štetjem živela pesnice Sapfo, ki je v svojih pesmih opevala ljubezen do druge ženske. Čeprav se istospolna praksa pojavlja skozi vso zgodovino domala povsod po svetu, naša družba do gejev in lezbijk še vedno goji ogromno predsodkov in bolj ali manj jasno izraženega sovraštva.

drugacni_enakopravni
 

K temu precej prispevajo množični mediji, ki o homoseksualnosti večinoma poročajo v negativen luči, v povezavi s škandali, pedofilijo, spolno prenosljivimi boleznimi, ali kvečjemu na 'rumen', žaljiv način. Kar pa seveda ne pomaga razbijati stereotipov, temveč celo krepi nestrpnost in homofobijo.

S tem prispevkom bomo na homoseksualnost pogledali od 'znotraj', z vidika doživljanja in občutenj istospolno usmerjene osebe. Naš sogovornik je bil Simon Maljevac, predstavnik društva Legebitra in aktivist za pravice homoseksualcev. Prav tako bomo poskušali odgovoriti tistim, ki slutijo, da jih spolno privlačijo osebe istega spola, a si tega ne upajo priznati.


Pojdi na stran

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Vprašanje, ki si ga je tekom življenja verjetno zastavila večina, ki se redno ali občasno rekreira.