Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Kosilo

Pojdi na stran 35 , 36 , 37 , 38 , 39 , 40 , 41 , 42 , 43 , 44 , 45
Ariana
Starost: n/aPridružen: 18. jan 2005Prispevkov: 4161Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. feb 2005 15:17
Povezava do prispevka
Ja Aleksa točno to sva danes papcala . Ena stane skoraj 800 sit.A jaz bi rada naredila doma lazanjo. Lepo bi prosila če napišeš recept. Saj navsezadnje lahko tudi meso dodam, da bo tud moj srečn
0
Nazaj na vrh
pipi
Starost: n/aPridružen: 23. nov 2003Prispevkov: 2568Kraj: TrbovljeStatus:Offline
Objavljeno: 3. feb 2005 15:32
Povezava do prispevka
Lahko ti napišem dokaj enostaven recept za lazanjo, ki pa je ful dobra, moji fantje so nori nanjo. Recept sem v bistvu prevzela kar iz škatle za Barillo. Vedno namreč delam s temi testeninami. Torej:
Najprej narediš bolonjsko omako ( na oljčnem olju prepražiš mleto meso, česen, baziliko, soliš in zaliješ s parad. omako npr. Valfruta v tetrapaku). Posebej narediš še bešamel omako ( 5 dkg masla, 5dkg moke, pol litra mleka - na maslu čisto malo prepražiš moko, soliš, popraš, zavreš).
Potem v namaščen pekač vliješ malo bešamel omake (toliko, da pokrije dno), položiš testo za lazanje, na to daš plast bolonjske omake in naribaš parmezan (lahko tudi kak drug sir), sledi spet plast testenin, bešamel omake, bolonjske omake...to ponavljaš dokler ti ne zmanjka omake. Ponavadi pridejo štiri plasti. Na vrhu pride bolonjska omaka in nariban sir. Pečeš v pečici prbl. 45 min.( najprej na 200 stopinj, potem zmanjšaš na 170). 
Potem pa dober tek!
LP, Pipi
0
Nazaj na vrh
xtinax
Starost: 16Pridružen: 15. mar 2004Prispevkov: 4071Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. feb 2005 15:34
Povezava do prispevka
pipi, ti testo za lazanje prej skuhaš/zblanširaš?
0
Nazaj na vrh
pipi
Starost: n/aPridružen: 23. nov 2003Prispevkov: 2568Kraj: TrbovljeStatus:Offline
Objavljeno: 3. feb 2005 16:00
Povezava do prispevka
Ne, xtinax, nič ga ne skuham. Vedno kupim Barillo testo za lazanje, ki ga ni potrebno kuhati. Paziti moraš samo, da daš v pekač toliko bešamel omake, da prekrije dno. Skratka, vse mora biti lepo sočno, da se lepo speče. Enkrat sem dala premalo omake in je bilo potem na robovih testo še trdo. Če narediš tako kot je v receptu, se bo sigurno lepo speklo, preverjeno.  
LP, Pipi
0
Nazaj na vrh
Ariana
Starost: n/aPridružen: 18. jan 2005Prispevkov: 4161Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. feb 2005 16:03
Povezava do prispevka
Pipi hvala! Jaz sem si že prepisala in se je bom drugi teden en dan lotila. Poročam če bo ok!
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 3. feb 2005 17:54
Povezava do prispevka
pipi recepet se res sliši enostaven in okusen. Bom jaz tudi mojemu naredila...
0
Nazaj na vrh
xtinax
Starost: 16Pridružen: 15. mar 2004Prispevkov: 4071Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. feb 2005 20:20
Povezava do prispevka
pipi hvala! ponavadi ostane trda zgornja plast, vendar vidim, da daš ti na vrh kar meso tega se ne bi spomnila.
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 4. feb 2005 13:49
Povezava do prispevka
danes Question zelenjavni zrezek, kuhana cvetača in brokoli , zabeljeno z drobtinicami in še ajdova kaša.
0
Nazaj na vrh
Sydney
Starost: 42Pridružen: 14. maj 2004Prispevkov: 6530Kraj: CeStatus:Offline
Objavljeno: 4. feb 2005 14:16
Povezava do prispevka
Danes smo imeli rizoto z govejim mesom in gobicami + solata. 

Aja...glede lazanje. Tudi meni se zdi od Pip enostaven recept, vendar
se mi zdi da si moras za lazanjo vedno vzeti cas. Sploh, ce kuhas tiste
testenine.

Pa jaz vedno norim ob besamelu, ker se mi NIKOLI noce naredit
0
Nazaj na vrh
smeska
Starost: 46Pridružen: 20. apr 2004Prispevkov: 3451Kraj: primorskaStatus:Offline
Objavljeno: 4. feb 2005 14:27
Povezava do prispevka
Danes smo jedli:piscanca v omaki,repo ter krompir v kosih
Lp,pupika 28


0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 6. feb 2005 9:20
Povezava do prispevka
danes bom kosila Question paradižnikovo juhico, ribo in še kakšno zelenjavno prilogo (nisem se še odločila kakšno) . njam njam njam
0
Nazaj na vrh
*tikvica
Starost: n/aPridružen: 17. maj 2004Prispevkov: 2884Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 6. feb 2005 9:49
Povezava do prispevka
Aleksa, a narediš sama paradižnikovo juho ali iz vrečke? Če jo narediš sama, bi lahko napisala recept?
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 6. feb 2005 9:51
Povezava do prispevka
Mama jo naredi....pa čist simple je. Ampak recepta nevem.... Bom vprašala takoj, ko pridem domov.
0
Nazaj na vrh
*tikvica
Starost: n/aPridružen: 17. maj 2004Prispevkov: 2884Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 6. feb 2005 9:55
Povezava do prispevka
Ok, hvala!
0
Nazaj na vrh
Sinthija
Starost: n/aPridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 9772Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 6. feb 2005 14:45
Povezava do prispevka
Jaz sem pa za kosilo papcala juhico, pražen krompir, solato, pa popečen tofu.
"Najlepši okras ženske je ljubezen. Najlepša oblačila na ženski pa so roke moškega, ki ga ljubi."
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Kosilo
Stran 40 od 120
Pojdi na stran 35 , 36 , 37 , 38 , 39 , 40 , 41 , 42 , 43 , 44 , 45
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Majska polna Luna bo vstopila v intenzivni, transformativni znak Škorpijona in nam prinesla močno energijo "spusti".