Lahko ti napišem dokaj enostaven recept za lazanjo, ki pa je ful dobra, moji fantje so nori nanjo. Recept sem v bistvu prevzela kar iz škatle za Barillo. Vedno namreč delam s temi testeninami. Torej:
Najprej narediš bolonjsko omako ( na oljčnem olju prepražiš mleto meso, česen, baziliko, soliš in zaliješ s parad. omako npr. Valfruta v tetrapaku). Posebej narediš še bešamel omako ( 5 dkg masla, 5dkg moke, pol litra mleka - na maslu čisto malo prepražiš moko, soliš, popraš, zavreš).
Potem v namaščen pekač vliješ malo bešamel omake (toliko, da pokrije dno), položiš testo za lazanje, na to daš plast bolonjske omake in naribaš parmezan (lahko tudi kak drug sir), sledi spet plast testenin, bešamel omake, bolonjske omake...to ponavljaš dokler ti ne zmanjka omake. Ponavadi pridejo štiri plasti. Na vrhu pride bolonjska omaka in nariban sir. Pečeš v pečici prbl. 45 min.( najprej na 200 stopinj, potem zmanjšaš na 170).
Potem pa dober tek!