Saj ni nič kaj spektakularen recept...:
Skuhaš krompir (10 pribl. enako velikih), olupiš, pretlačiš, dodaš 1 žlico margarine, 1 jajce, zmešaš, soliš (zvrhana žlička oz. po okusu) in počakaš da se masa ohladi.
Dodaš 5 zvrhanih žlic moke in premešaš in dodatne 3 če je masa po mešanju preveč pocasta (ne najdem lepšega izraza

). Delovno ploskev posipaš z moko (in roke), vzameš 1 malo kepico testa, ga sploščiš in vanj vtisneš hrenovko (oz. pol hrenovke, da ni preveliko), ki jo "zaviješ" (oblečeš) v testo.Tako oblečeno povaljaš po pomokani površini.
Ponavljaš dokler ne porabiš vsega testa in hrenovk.

Omaka: kakršnakoli paradižnikova omaka (lahko tudi z bučkami, ki jo pretlačiš s paličnim mešalnikom) ali čisto simple: Pomi (ali paradižnikovo mezgo) in vodo (če je Pomi dodaš v razmerju 50:50), dodaš začimbe (bazilika, sol, origano, lahko še kaj). Ko omaka zavre, vanjo zložiš hrenovke in kuhljaš ca. 15-25 min (ca. dokler ne splavajo na vrh). Pazit moraš, da se ne primejo dna.
To je vse umetnost.

Vredu je tudi, če potrebuješ kdaj kaj na hitro (lahko zamrzneš in ostane enako dobro in takrat samo pogreješ).