Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Kosilo

Pojdi na stran 27 , 28 , 29 , 30 , 31 , 32 , 33 , 34 , 35 , 36 , 37
tinna
Starost: 46Pridružen: 17. okt 2004Prispevkov: 5909Kraj: KRANJStatus:Offline
Objavljeno: 23. jan 2005 22:17
Povezava do prispevka

Tukaj je recept za fajitas:

http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=732&besede= fajitas


Je večkrat preizkušen in je enkratno, zelo priporočam! Uporabi se pa seveda goveje meso, pa je.

I LOVE THIS CITY.
0
Nazaj na vrh
Kirka
Starost: 43Pridružen: 12. apr 2004Prispevkov: 3553Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 23. jan 2005 22:24
Povezava do prispevka
Hvala.
[color=orange:ddc61ba942]
0
Nazaj na vrh
*tikvica
Starost: n/aPridružen: 17. maj 2004Prispevkov: 2884Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 23. jan 2005 22:25
Povezava do prispevka
Ariana; par strani nazaj je tinna (če se ne motim) napisala recept za solato kot samostojno jed.
Drugače se pa meni kar sline cedijo, ko berem tvoje predloge, tinna!
0
Nazaj na vrh
Sinthija
Starost: n/aPridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 9772Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. jan 2005 22:28
Povezava do prispevka
Tinna, mi smo tudi jedli riž z arašidi(samo brez graha in z našimi, ne mehiškimi začimbami), pa je bil dober.
"Najlepši okras ženske je ljubezen. Najlepša oblačila na ženski pa so roke moškega, ki ga ljubi."
0
Nazaj na vrh
Sydney
Starost: 42Pridružen: 14. maj 2004Prispevkov: 6530Kraj: CeStatus:Offline
Objavljeno: 23. jan 2005 22:29
Povezava do prispevka
Mi2 sma pa vceraj delal buritos. In delanje tortilij ni prav nic enostavno in zabavno al sma pa mi2 stora 



Sva rekla, da jih ne delava vec, amapk samo kupujema. Sva se prevec
matrala vceraj. Sem se full veselila najine vecerje, potem mi je pa vse
"dol padlo". Spekla sva jih zgleda prevec, ker je moja mami rekla, da
so se surove in potem so lomile in ne zvijale Pa ko sva jih zvalala in potem hotla iz deske dol dat so se cist strgale in 



Se opravicujem za ta izpad. ampak nekam sem se mogla razpisat.



Vam pa vseeno svetujem, da probate, ker lahko da samo nama ni uspelo
0
Nazaj na vrh
*tikvica
Starost: n/aPridružen: 17. maj 2004Prispevkov: 2884Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 23. jan 2005 22:34
Povezava do prispevka
Jaz pa ravno jutrim nameravam narediti tortilje s piščancem.  Upam, a mi bo ratalo narest tortilje!
Poročam! Držite pesti!
0
Nazaj na vrh
*tikvica
Starost: n/aPridružen: 17. maj 2004Prispevkov: 2884Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 23. jan 2005 22:35
Povezava do prispevka
A tiste, ki si jih poslikala so kupljene, Syd?
0
Nazaj na vrh
tinna
Starost: 46Pridružen: 17. okt 2004Prispevkov: 5909Kraj: KRANJStatus:Offline
Objavljeno: 23. jan 2005 22:36
Povezava do prispevka
Joj Syd, zdej mi je pa full hudo, ko sem tole prebrala! Škoda, ko sta probavala to ravno na obletnico (BTW. je bilo darilce v redu? Kaj si pa ti dobila )...ker delanje tortilj je res malo bolj zahtevno in rabiš kar nekaj prakse in občutek za pečennje, da uspejo hitro in brez problemov, tako kot je treba! Midva imava že malo prakse in sedaj že kar obvladava delanje tortilj (sva jih tudi včeraj delala), tako da res super izpadejo na koncu. Zdej se pa  preveč hvalim . Ma Syd, upam, da nisi čisto obupala nad njimi (škoda res, ker prej nisi probala), zdej sem se pa kar zasekirala!
I LOVE THIS CITY.
0
Nazaj na vrh
tinna
Starost: 46Pridružen: 17. okt 2004Prispevkov: 5909Kraj: KRANJStatus:Offline
Objavljeno: 23. jan 2005 22:38
Povezava do prispevka
Tikvica-en nasvet-posamezne hlebčke testa valjaj kar direkt na peki papirju-je full lažje in potem vsako tortiljo s svojim kosom peki papirja dajaj pečt! Se ne bo nič raztrgalo, peci pa zelo malo časa, da se ne bodo lomile (prvo toriljo pri peki vseskozi čekiraj, kdaj bo dovolj trda - treba je računat, da se pečena torilja, ko se ohladi, še malo strdi tako, da ven iz pečice vzamemo še bolj mehko! Ravno toliko, da ni surova).
Pa testo full mokaj med valjanjem, če se bo preveč prijemlo.



I LOVE THIS CITY.
0
Nazaj na vrh
Sydney
Starost: 42Pridružen: 14. maj 2004Prispevkov: 6530Kraj: CeStatus:Offline
Objavljeno: 23. jan 2005 22:45
Povezava do prispevka
Tinna: ne sekiraj se...to je bila tak cist najina napaka. Pa ze prej
sem bila cel dan neki tecna. Se vidi, da se menstr. bliza 

Imam obcutek, da jih bova od zdaj naprej kupovala.
Mogoce se jih bova kdaj kr tako lotila, samo toliko, da probava. Sva
jih pa delala brez peki papirja...kr malo na olju in v tefalki na
stedilniku.



tikvica: tiste so kupljene, ja Drugace pa vseeno FULL priporocam to jed, ker je res noro dobra.



Aja...tinna, da te potolazim. Da ne bos mislila, da je kaj ostalo. VSE
sva zmazala. Kljub temu, da je cudno izgledalo, je bilo dobro



Se vedno pa izbiram ideje, kako bi naredila maso za v tortilije iz
mletega mesa. Pa nekak s emi zdi, da bi zraven pasal rdec fizol. Vam
pade na pamet kaka ideja?
0
Nazaj na vrh
tinna
Starost: 46Pridružen: 17. okt 2004Prispevkov: 5909Kraj: KRANJStatus:Offline
Objavljeno: 23. jan 2005 22:52
Povezava do prispevka

Ja, absolutno fižol! Jest sem včeraj delala zraven teh buritosov še fižolov namaz (sva ga namazala poleg sirove omakce): imela sem sicer rjav fižol, ampak vseeno ti lahko napišem, ker tole je pa res simpl! PRISEžEM!  Vzame 3 minutke:

fižol iz konzerve odcediš, (najbolje rjav) pretlačiš v posodici z vilicami (ampak ne čist speštat, samo malo, kakšen lahko tudi še cel ostane), potem pa v ponvi segreješ olivno olje in to fižolovo "zmečkanko" popečeš z dodatkom soli, čilija in popra! Je res odlično za mazati na torilje, preden jo nadevaš. Ta namaz lahko serviraš v majhni skledici in je dober tudi, ko ni več tako vroč-čez se naredi taka fina skorjica in mojemu je to full všeč, pravi, da je tako kot nutella za mazat . Pa super okusno je.

BTW: a katera ve, kje bi dobila Tempura moko? (hočem narediti ocvrte banane z medom in kokosom, pa ne vem kje bi dobila to moko)

I LOVE THIS CITY.
0
Nazaj na vrh
Sydney
Starost: 42Pridružen: 14. maj 2004Prispevkov: 6530Kraj: CeStatus:Offline
Objavljeno: 23. jan 2005 22:55
Povezava do prispevka
Aha...me spominja na prebranac, ko se tudi taksna skorjica naredi. To
je res njami. Potem bi bilo pomoje vredu, da naredim pac mleto meso
(bolj suho, ne prav omaka) in dodam tole omakco, pa tortilije vseeno namazem s kislo
smetano.



A bi se kaj druga zraven dodala?
0
Nazaj na vrh
tinna
Starost: 46Pridružen: 17. okt 2004Prispevkov: 5909Kraj: KRANJStatus:Offline
Objavljeno: 23. jan 2005 23:01
Povezava do prispevka
Ja, poleg bi dala še čebulo (obvezno belo) narezano na lističe + zeleno + rdečo papriko narezano na lističe (vse to bi najprej prepražila na olivnem olju, potem pa šele dodala meso in še vse supaj prepražila).

Zraven pa omakca - fižolova (zgoraj opisano), pa kakšna taco omaka lahko tudi, pa guacamole je tudi mnjami za zraven!  In smetana.
I LOVE THIS CITY.
0
Nazaj na vrh
Sydney
Starost: 42Pridružen: 14. maj 2004Prispevkov: 6530Kraj: CeStatus:Offline
Objavljeno: 23. jan 2005 23:05
Povezava do prispevka
Verjetno bo drugic padlo kaj takega. Glede zacimb in ostalih stvari se
bom pa se odlocila. Sej ves, da sem izbircna glede tega 



P.S. Moram povedat, da pri svoji kuhi ne uporabljam cebule oz. zelo zelo redkokdaj. Imam raje cesen, ce ze
0
Nazaj na vrh
tinna
Starost: 46Pridružen: 17. okt 2004Prispevkov: 5909Kraj: KRANJStatus:Offline
Objavljeno: 23. jan 2005 23:14
Povezava do prispevka

Potem pa izpustiš čebulo in je rešeno.


Evo, tole iščem. A je katera videla kje tole tempura moko?



Drugače pa imam pa na zalogi en super, noro dober recept (sem ga zadnjič videla na Discovery Travel-u in je toooook fajn zgledal!!!) za vse, ki imate rade eksotiko.
Tajska jed - piščanec karameliziran v kokosovem maslu in čilijevi pasti, zalit s kokosovim mlekom, prepražen, z grahom, svežimi, nepekočimi čiliji in s svežimi listi bazilike! To pa sanjam, da bom naredila že od takrat, ko sem videla na TV samo, da dobim vse sestavine.

I LOVE THIS CITY.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Kosilo
Stran 32 od 120
Pojdi na stran 27 , 28 , 29 , 30 , 31 , 32 , 33 , 34 , 35 , 36 , 37
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Majska polna Luna bo vstopila v intenzivni, transformativni znak Škorpijona in nam prinesla močno energijo "spusti".