Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Kosilo

Pojdi na stran 29 , 30 , 31 , 32 , 33 , 34 , 35 , 36 , 37 , 38 , 39
Janči
Starost: 41Pridružen: 9. maj 2004Prispevkov: 5345Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. jan 2005 16:54
Povezava do prispevka
U darja, tole zgleda zelo dobro, pa še hitro je narejeno.
Vse ljubezni se zgodijo, a le prava traja. Je kot izvir, nenehno nastaja.
0
Nazaj na vrh
tinna
Starost: 46Pridružen: 17. okt 2004Prispevkov: 5909Kraj: KRANJStatus:Offline
Objavljeno: 24. jan 2005 16:54
Povezava do prispevka
Jaaa, darja super izgleda in verjamem, da je blo full dobro!

Kakšen riž pa uporabljaš? Parboiled, nebrušen, dolgozrnati, basmati?
I LOVE THIS CITY.
0
Nazaj na vrh
darja.
Starost: 43Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 2705Kraj: V ekonomiji...Status:Offline
Objavljeno: 24. jan 2005 17:02
Povezava do prispevka

naceloma uporabljam dolgozrnati, samo ta na tej sliki pa ti povem po pravici ne vem se mi pa zdi od oka da je paraboiled, ker tak bolj mlecen pride.


želva, je ukinjena, je šla prepočasi ;)
0
Nazaj na vrh
tinna
Starost: 46Pridružen: 17. okt 2004Prispevkov: 5909Kraj: KRANJStatus:Offline
Objavljeno: 24. jan 2005 17:13
Povezava do prispevka
Aha, super . V glavnem res fajn zgleda, bom 1x naredila, še posebej mi je všeč, ker imam rada gobe, pa jih nikoli ne pripravim, ker ne poznam receptov, kako se jih pripravlja. znam jih narediti samo v smetanovo-sirni polivki za na špagete. Pa že dolgo nisem tega delala.
I LOVE THIS CITY.
0
Nazaj na vrh
Simona
Starost: 45Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 5512Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 24. jan 2005 17:33
Povezava do prispevka

quote:f84c76bab4="študent"Mi smo mel pa ravno kosilo. Pa kuhar ni dobro kuhal in se je juha prijela oz. zvezdice Pol smo mel pa konstantno solato pa naredil so še pujska sicer ene zrezke


A ti si sprical, ko ste se v soli ucili uporabo locil? Ali ti pa mogoce vejice manjkajo na tipkovnici?


 

Lep dan,
:*: Simona :*:
0
Nazaj na vrh
*tikvica
Starost: n/aPridružen: 17. maj 2004Prispevkov: 2884Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. jan 2005 19:03
Povezava do prispevka
Priporočam jasminov riž. Meni je najboljši, ful lepo diši in zelo je okusen!
0
Nazaj na vrh
Kirka
Starost: 43Pridružen: 12. apr 2004Prispevkov: 3553Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. jan 2005 19:08
Povezava do prispevka
Kje ga pa kupis, Tikvica?
[color=orange:ddc61ba942]
0
Nazaj na vrh
*tikvica
Starost: n/aPridružen: 17. maj 2004Prispevkov: 2884Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. jan 2005 19:17
Povezava do prispevka
V Mercatorju pri nas ga imajo, je pa bolje založen, tako da ga v manjših po moje nimajo, je pa za pogledat.
Imajo ga pa tudi v Šparu, tam kjer so kitajske zadeve. Je pa v taki prozorni vrečki. Ne moreš zgrešit.
0
Nazaj na vrh
tinna
Starost: 46Pridružen: 17. okt 2004Prispevkov: 5909Kraj: KRANJStatus:Offline
Objavljeno: 25. jan 2005 21:57
Povezava do prispevka
Jah, tole pa ni kosilo, ampak je kar tko, za malico , sej je bolj brez veze,
jest tega itak ne jem, moj ma pa tok rad, da mu moram skoz te lepinje (ali pizza kruhke, kakor hočete ) delat .
V glavnem bolj za tiste, ki ne morejo brez kruha, tisti najbolj preprost recept (voda, moka, kvas, sol, sladkor).
Tole naredim velikokrat popoldan, danes sem se pa spomnila na vas, da v bistvu lahko mal poslikam, čeprav nič nič takega. Kar tako:

Bolj ploščati "hlebčki" med peko Question



In končni rezltat :







To je to.  Zraven pač ješ, kar ti paše.
I LOVE THIS CITY.
0
Nazaj na vrh
kiara
Starost: 50Pridružen: 5. nov 2004Prispevkov: 2540Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 25. jan 2005 22:36
Povezava do prispevka
Toje pa meni zgleda zelo njamsi. Tinna, prosim če napišeš točen recept in postopek. Hvala!
Nikoli se ne kregajte z idiotom,spravil vas bo na svoj nivo in premagal z izkušnjami!
0
Nazaj na vrh
tinna
Starost: 46Pridružen: 17. okt 2004Prispevkov: 5909Kraj: KRANJStatus:Offline
Objavljeno: 25. jan 2005 22:48
Povezava do prispevka
Potrebuješ:
- 320 ml vode,
- 470 g moke, 
- 2 čajni žlički soli,
- 1.5 čajne žličke sladkorja,
- 1 zavitek kvasa (žito) oz. četrtino tistega kvasa na katerem je narisan slonček in
- eno žlico olivnega olja.

Zamesiš testo, pustiš počivat ene pol urce (na toplem seveda, pa pokrito v posodi, da testo lepo vzhaja ,
oblikuješ po želji (jaz sem iz tega testa naredila 5 takih hlebčkov, kot jih vidiš na sliki) in spečeš.
Pečeš na 190-ih stopinjah približno 15 min. - malo kontroliraš, da ne postane pretrdo.
Jaz imam sicer tisti pekač, ki se na prvi slikici bolj slabo vidi tako, da za v pečici ne znam točno povedat.
Verjetno pa ni bistvene razlike.


I LOVE THIS CITY.
0
Nazaj na vrh
Janči
Starost: 41Pridružen: 9. maj 2004Prispevkov: 5345Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 25. jan 2005 23:19
Povezava do prispevka
Uau Tinna, kako dobr zgleda tole. Sm si že prepisala.



Morm te neki vprašat: mi prosim napišeš še kako narediš testo (a tko kot za pico-kvas vzhajaš posebej, al kar vse skupaj zmešaš?).
Vse ljubezni se zgodijo, a le prava traja. Je kot izvir, nenehno nastaja.
0
Nazaj na vrh
tinna
Starost: 46Pridružen: 17. okt 2004Prispevkov: 5909Kraj: KRANJStatus:Offline
Objavljeno: 25. jan 2005 23:31
Povezava do prispevka
Janči, jest zamesim testo za kruh v tistem avtomatu za kruh delat, tako, da samo vse skupaj notri namečem in mi zamesi, nič prej ne vzhajam...kaj pa vem kako bi bilo najbolje , nisem še nikol na roke mesila, ker mava že dolg ta aparat in, če ne pečem kruha notri, je pa za mesit super.
Jest mislim, da lahko kar vse skupaj zmešaš , sej men tud aparat tko naredi, samo naj pa rajš še kakšna pove, ki na roke mesi. A je, če prej posebej vzhajaš, bolj rahlo vse skupaj?
I LOVE THIS CITY.
0
Nazaj na vrh
Janči
Starost: 41Pridružen: 9. maj 2004Prispevkov: 5345Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 26. jan 2005 0:24
Povezava do prispevka
Sej mi mamo tudi ta aparat za kruh, ampak ga ne uporabljamo kaj preveč. Tko da bi jst rajši kr na roke poskusla.



Bom mogoče jutri nardila na način kot se dela pico, pa sporočim, kako je ratal.
Vse ljubezni se zgodijo, a le prava traja. Je kot izvir, nenehno nastaja.
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 26. jan 2005 7:15
Povezava do prispevka

Janči, tudi če takoj vse skupaj zmešaš, ne bo nič narobe. Potem pustiš, da malo vzhaja , nato pa pečeš. jaz sem tudi včasih testo za pizzo delala čisto po "reglcih", pa je trajalo in trajalo, sedaj je pa "en dva" vse skupaj narejeno. To testo je lahko, zato rado vzhaja.          ;  Druga zadeva je potica, kjer je testo težko zaradi jajc in maščobe. Tam je pa res potrebno narediti kvasni nastavek in potem še dvakrat vzhajati testo.

0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Kosilo
Stran 34 od 120
Pojdi na stran 29 , 30 , 31 , 32 , 33 , 34 , 35 , 36 , 37 , 38 , 39
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Majska polna Luna bo vstopila v intenzivni, transformativni znak Škorpijona in nam prinesla močno energijo "spusti".