
želva, je ukinjena, je šla prepočasi ;)
jaz mesa ne jem imam pa kar pester jedilnik kljub temu...
za zajtrk jem že skoraj zadnji dve leti rogljič (to je edino kar mi paše, če ni je obvezno nekaj sladkega)
za kosilo testenine v paraadižnikovi omaki, povrh nariban sir in vse skupaj zapečeno v pečici. NJAM NJAM
Kje jo pa kupiš? Jaz čilijevo "omako" sama delam. Je pa huuuudddooo pekoča. Pa še bolj pekoča. Samo malo barve od te omake si namažeš na kruh in je že preveč.
evo en fajn recept:
tolarji iz rdece pese z lesnikovo pomako
za 4 osebe:
Pomaka zmesaj 60g sesekljanih lesnikov, 2 zlicki olja, 250 g jogurta, sol in poper.
Olupite 4 gomolje rdece pese, jih narezite na debelejse rezine in priblizno 20 min kuhajte v vreli osoljeni vodi. Zmesajte in zacinite 2 jajci. Rezine pese povaljajte v jajcu in nato v 150g ovsenih kosmicev. Panado dobro pritisnite in tolarje popecite z obeh strani na 3 zlicah masla. Ponudite s pomako .
dober tek
SOLATA Z MORSKIMI SADEžI-Preprosta
Sestavine:
Paradižnik, paprika,čebula,česen,poper,sol,olje,limonin sok, kuhani morski sadeži.
Narežeš dva paradižnika, 1/2 paprike,zelo malo čebule in čisto na drobno, 1 česen čisto na drobno,soliš,popraš,olje,limonin sok 1 limone.
POtem skuhaš morske sadeže in jih ko se ohladijo vmešaš v zgoraj opisano omakico
Nekateri dajo zraven tudi kuhan krompir
DOBER TEK!
A je že katera kaj druga delala iz morskih sadežev?
Pa zelo bi bila vesela če ima katera kakšen recept za kakšno solato, ki bi bila lahko kot samostojna jed? Kot recimo makaronova solata.
Tinna. A imas se kaksen recept z govedino za tortilje??( Pri nas doma ne jemo perutnine.) Ker te tvoje torilje zgledajo tako slastno
O Brabrara, to me pa zelo veseli!
Kirka, a veš, da recepta z govedino pa nimam, ker midva pa govedine ne jeva (v bistvu je ne marava) . Samo ti pa lahko svetujem, ker sem malo proučevala to mehiško kuhinjo... oni zelo veliko govedino uporabljajo za svoje jedi in pripravljajo večino jedi (med njimi tudi buritose) v več variantah: zelenjavni buritos, piščančji, goveji tudi seveda itd. Tudi v restavracijah ponavadi dobiš te jedi v teh treh variantah tako, da se brez problema lahko uporabi govedina namesto piščanca. (a se goveje meso tudi lahko popeče kot piščanec? Če se potem je postopek mislim, da kar enak)
.
Lahko pa pogledaš še chili con carne, tam je pa sploh govedina prisotna,...no, vidiš zdaj sem se pa spomnila -fajitas je original recept z govedino! To sem pa večkrat naredila in je super (samo, da sem dala namesto govedine, piščanca). Sem dala 1x recept na "mehiško hrano", al na "kosilo", se ne spomnim...
Pozabila sem še omenit, da h govedini, v mehiških jedeh, full dobro paše čebula, zelena in rdeča paprika (to je v fajitasih).
Balea BEAUTY EXPERT kremni gel za telo vsebuje 5 ...
Šampon za lase Elseve Extraordinary Clay je ...
Intenzivno vlažilna in hranilna krema z ureo, ...
S 5 % UREA regeneratorja in učinkovine proti ...
Lahkoten gel serum za prefinjeno polt Z ...