Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Kosilo

Pojdi na stran 23 , 24 , 25 , 26 , 27 , 28 , 29 , 30 , 31 , 32 , 33
Sasha
Starost: 43Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 1227Kraj: UKStatus:Offline
Objavljeno: 16. dec 2004 22:28
Povezava do prispevka
Jaz sem si danes naredila tofu s paradižnikovo omako (tofu marinirala v sojini omaki, potem popekla v oljčnem olju, dodala paradižnikovo mezgo in vodo ter pokuhala vodo) in testenine. Moji so pa jedli goveje zrezke s testeninami.
Sasha
0
Nazaj na vrh
lumidee
Starost: n/aPridružen: 30. mar 2004Prispevkov: 1083Kraj: žužemberkStatus:Offline
Objavljeno: 16. dec 2004 22:34
Povezava do prispevka
Hvala vam punce zlate ste Jutri bom pa kar naredila kosilo po receptu TINNE
0
Nazaj na vrh
Tea1
Starost: 51Pridružen: 4. feb 2004Prispevkov: 2803Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 16. dec 2004 22:40
Povezava do prispevka
Danes sirovi štruklji+ motovilec+ breskov kompot.
0
Nazaj na vrh
Petra
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 6817Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 16. dec 2004 23:06
Povezava do prispevka
Sasha, kako pa izgleda marinada iz sojine omake? Je to samo omaka ali
še kakšna začimba? Kater tofu pa uporabljaš? Mene v hladilniku čaka od
Fostersa,..pravijo da je dober, ga pa še nisem sprobala
0
Nazaj na vrh
tinna
Starost: 45Pridružen: 17. okt 2004Prispevkov: 5909Kraj: KRANJStatus:Offline
Objavljeno: 16. dec 2004 23:06
Povezava do prispevka
Lumidee, super, upam, da ti bo uspelo, potem pa nujno poročaj, če je bilo dobro. Meni je res njaaammmmi
I LOVE THIS CITY.
0
Nazaj na vrh
lumidee
Starost: n/aPridružen: 30. mar 2004Prispevkov: 1083Kraj: žužemberkStatus:Offline
Objavljeno: 16. dec 2004 23:20
Povezava do prispevka

Veš da bom poročala:) Jutri zvečer:) MOj je že čisto navdušen..veš kaj mi povej...če nimam peteršilja in drobnjaka bo zlo hudo:)? pa začimbe Koper:)?


Ker ne vem kje bi lahko zdaj drobnjak+peteršilj kupila v taki količini ki ga bom tukaj porabila:)

0
Nazaj na vrh
Simona
Starost: 45Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 5512Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 16. dec 2004 23:25
Povezava do prispevka

tinna je napisal/a
Tortilje:
Lahko jih kupiš (špar,...) ampak meni kupljene niso dobre. Jih delava s fantom kar doma. Tukaj je recept-pride ene 10 tortilj ali še veè:
- 250 ml tople vode
- 2 pecilna praška
- 450 g bele moke
- 3 žlice olivnega olja
- žlièka soli
Iz tega zamesiš testo in razvaljaš v tortilje-podobne palaèinkam, le še enkrat tanjše (razvaljaš kolikor tanko se le da, samo da se ne raztrga.) in še enkrat veèje.


Jaz pa tortilje naredim iz polovice bele moke in polovice koruzne pa malo solim in malo tople vode, da se naredi testo. Tole se potem razvalja na res zelo tanke "palacinke" in na brznino popece v ponvi brez olja. Na vsaki strani ene 10 sekund.

Lep dan,
:*: Simona :*:
0
Nazaj na vrh
lumidee
Starost: n/aPridružen: 30. mar 2004Prispevkov: 1083Kraj: žužemberkStatus:Offline
Objavljeno: 16. dec 2004 23:27
Povezava do prispevka
simona s čem jih pa nafilaš?:)
0
Nazaj na vrh
Simona
Starost: 45Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 5512Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 16. dec 2004 23:31
Povezava do prispevka

Vcasih podobno kot tinna, vcasih dam noter samo zelenjavo in sir pa potem popecem v pecici, velikokrat pa pripravim vec omak in razne zelenjave ter pecenega mesa pa si vsak potem sam zvije svojo tortiljo pri mizi.

Lep dan,
:*: Simona :*:
0
Nazaj na vrh
lumidee
Starost: n/aPridružen: 30. mar 2004Prispevkov: 1083Kraj: žužemberkStatus:Offline
Objavljeno: 16. dec 2004 23:33
Povezava do prispevka
Aha tud to je zanmivo...a če jih popečeš še potem v pečici kaj poliješ po njih?
0
Nazaj na vrh
tinna
Starost: 45Pridružen: 17. okt 2004Prispevkov: 5909Kraj: KRANJStatus:Offline
Objavljeno: 16. dec 2004 23:35
Povezava do prispevka
Simona, jaz sem že tudi ene par receptov sprobala, pa mi je bil ta, ki sem ga opisala do zdaj najboljši. Bom pa poskusila še tvoj recept s koruzno moko.
Jaz torilje pečem v pizzopeku (tista okrogla električna pečica, če katera pozna) brez olja in je enkratno.
I LOVE THIS CITY.
0
Nazaj na vrh
Simona
Starost: 45Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 5512Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 16. dec 2004 23:39
Povezava do prispevka

Tinna, tale recept je najblizji tapravim mehiskim tortiljam. Oni jih delajo iz ene posebne koruzne moke, ki se je valjda pri nas ne dobi, in sicer dajo za maso samo moko, sol in vodo. Potem pa jih specejo v eni taksni zadevci, ki je ful vroca in jih splosci - pomembno je namrec, da se med peko ne napihnejo.


PS: tortilje samo iz nase koruzne moke, vode in soli se bolj slabo skup drzijo in moras zato naredit malce debelejse. Zato dam jaz se malo bele moke poleg.  

Lep dan,
:*: Simona :*:
0
Nazaj na vrh
lumidee
Starost: n/aPridružen: 30. mar 2004Prispevkov: 1083Kraj: žužemberkStatus:Offline
Objavljeno: 16. dec 2004 23:43
Povezava do prispevka
Simona ko daš potem tortilje še v pečico jih s čem poliješ???
0
Nazaj na vrh
Simona
Starost: 45Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 5512Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 16. dec 2004 23:46
Povezava do prispevka

Pet minut preden jih vzamem ven jih polijem z malo salse in posipam z sirom.

Lep dan,
:*: Simona :*:
0
Nazaj na vrh
lumidee
Starost: n/aPridružen: 30. mar 2004Prispevkov: 1083Kraj: žužemberkStatus:Offline
Objavljeno: 16. dec 2004 23:51
Povezava do prispevka
Kaj je to salsa:)? kje se dobi:)?
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Kosilo
Stran 28 od 120
Pojdi na stran 23 , 24 , 25 , 26 , 27 , 28 , 29 , 30 , 31 , 32 , 33
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Večina žensk (in tudi vseh ostalih) si predstavlja menopavzo povsem napačno.