Jaz se pa probam izogibat tem raznoraznim brezglutenskim zadevam. V teh 3 mesecih, odkar sem na tej dieti, sem samo dvakrat jedla brezglutenski kruh, pa mi je bil blazno zanič. Enkrat sem si naredila pico iz pripravljene zmesi, sicer ni bila tako napačna, ampak jo bom res jedla samo enkrat na par mesecev. Prej sem bila velika ljubiteljica testenin, zdaj si jih naredim samo občasno, ker so mi te koruzne prav zanič in so drage kot žafran.
Namesto, da iščem nadomestke, pač jem tisto, kar naravno ne vsebuje glutena - veliko riža, lečo, ajdo, proso, tudi krompir. Piškotov in peciv pač ne jem več, torto si naredim lahko tudi brez moke ali pa presno. Če imam potrebo po sladkem, si naredim kak smuti ali pa jem suho sadje in oreščke. Tudi temno čokolado. Aja, pa sladoled zdaj v toplih dneh.
Na začetku sem se spraševala, kaj lahko sploh jem in sem jokala za svojo pico in testeninami. Potem pa sem si naredila seznam živil, ki jih lahko jem, in ta je neskončen. Tako da se zdaj ravnam po tem.
Edino, kar me zelo moti, so kakšna skupna kosila in potovanja/izleti. Zoprno mi je razlagat, da glutena ne jem. V gostilni pa tudi zelo težko dobiš hrano brez glutena noter, zato jaz zadnje čase jem samo kakšno ribo/kalamare in zelenjavo na žaru.
Jaz v bistvu ne vem, ali sem alergična samo na pšenico ali prav na gluten. Morala bi se stestirati zdaj, ko sem na dieti že 3 mesece, ampak ko sem brala, da si telo opomore šele po pol leta, si mislim, da to eksperimentiranje ni vredno.