Binas, všečkam tvoj zapis.
Ko sem ga želela všečkati, sem dobila
Obvestilo:
Oops error accured while executing a script. Please try again later.
Binas, všečkam tvoj zapis.
Ko sem ga želela všečkati, sem dobila
Obvestilo:
Oops error accured while executing a script. Please try again later.
Prehrana brez glutena in laktoze ne velja za zdravo kar tako samo po sebi.
Ne vem sicer, kaj imaš v mislih pod 'ne velja'? Ker po uradnih smernicah je itak to vse 'normalno in zdravo'. Po mojem vedenju in znanju - in zaradi določenih težav sem zadnji 2 leti totalno študirala (tudi) prehrano - pa nikakor ni.
Razen, če si mislila, da če nekdo je vso možno packarijo, a je izločil gluten in laktozo in misli, da sedaj je zdravo?
Gluten je total strup in ga nihče ne bi smel uživati, razen v sledovih; laktoza, tudi če jo 'prenašaš' (saj tudi McDonalds, pa alkohol na koži, pa zato ne pomeni, da je zdravo in koristno) le od živali ekološke proste reje, nepasterizirano in nehomogenizirano in v manjših količinah.
Posledice te 'kresnejo' prej ko slej ... samo vprašanje časa je in pa dejstvo, da večina ljudi težave potem ne pripiše hrani. Ampak hrana je either poison, either medicine (dobesedno).
Seveda pa naj vsak deluje v skladu s svojim vedenjem in znanjem. Vsak je odgovoren zase in kogar bo zanimalo (ali bo imel težave, ker večina je navajena zvoniti po toči) se bo že poučil (iz pravih virov).
Nova, hvala, sem javila napako naprej.
Malo heca planet. V prvo se mi ni šlo prijavit....Sadje-zaradi obilice fruktoze. Kar predvsem čudiš čez leta in pa diabetiki. Sama sicer nimam intolerance na fruktozo, vendar jem pretežno samo jagodičevje, lubenico, občasno malo anansa, pomaranče.
Laktoza sploh ni problematična, če človek nima intolerance. Maslo, polnomastno skuta, navadna sladka smetana (brez karagenana itd), siri. So odlično živilo. Jaz imam sicer trenutno laktozno intoleranco in jem skuto, sire, maslo brez laktoze.
Teorija je, da ob uživanju zadosti omega 3 (male mastne ribe, meso pašne reje, chia semena, kokosovo olje, lanena semena, zelenjava, jajce od kvalitetno krmljenih kur + obvezno prosta reja) hkrati pa zdesetkat živila z veliko omega 6 (večina oreščkov, žita....) čez čas pozdravi črevesje in intolerance. Bom videla.
Gluten...ja in ne. V sodobnih žitih ga je bistveno več kot v starodobnih. Danes ima pšenica mnogo več glutena. Če bi človek občasno nekaj malega pšenice ali pire, mu ne bo škodilo, kot če se dnevno "baše" s testeninami... Bi prej rekla da so strup razno razna gostila, sladkor, ki je danes praktično povsod, aditivi, konzervansi.
In pa ljudje si delajo škodo tudi s tem, da si stročnic, žit in oreščkov ne znajo pripravit. Brez namakanja, ki se razlikuje glede na vrsto. S tem tudi izboljšajo prebavljivost, zmanjšajo vpliv fitinske kisline etc.
Sploh pri kakšnih smetanah in sirnih zadevah brez laktoze je pametno preveriti, če je v njih karagenan. Dejansko rakotvorna zadeva, ki je marsikje prepovedana, pri nas pa se izdelke s to sestavino še vedno lahko prodaja. Malo preverite po internetu. Ni vse kar se kaže kot potencialno dober nadomestek, dejansko tudi bolj zdravo.
Balea BEAUTY EXPERT kremni gel za telo vsebuje 5 ...
Šampon za lase Elseve Extraordinary Clay je ...
Intenzivno vlažilna in hranilna krema z ureo, ...
S 5 % UREA regeneratorja in učinkovine proti ...
Lahkoten gel serum za prefinjeno polt Z ...