Hrca je napisal/a OT: Čokolada kot sama ne vsebuje glutega. Nima niti 1 sestavine, ki bi ga vsebovala. To je enako zavajanje, kot je bil napis na olju, da ne vsebuje holesterola - seveda ga ne, ker ga v osnovi ne more imeti. Je pa res, da ima danes večina predvsem mlečnih čokolad na trgu razne dodatke, na katere morajo tisti, ko občutljivi na določene sestavine občutljivi, bolj pozorni. Sicer dvomim da bi celiakaš kupil čokolado s keksi, ampak vseeno.
Uffff, kje pa, na žalost ni noben nateg

Če imaš celiakijo ali alergijo na pšenico, ne moreš jesti npr. niti ene same Milke (tudi čisto navadne ali bele, seveda ne mislim kakšne z dodatki), ker imajo čisto vse opozorilo, da vsebujejo sledi pšenice ali glutena

Isto razne Mars ploščice, mandlji z čokolado, marcipan itd. Nima veze, če čokolada sama po sebi tega ne vsebuje, skoraj v vseh navadnih sladkarijah je gluten vsaj v sledeh, ker se pač v istem obratu predeluje tudi pšenica. In to je dovolj, da tega ne smeš. Tako da hvala bogu za brezglutensko čokolado, vsaj nekaj imamo

Isto je s polento ali ajdo, seveda sta načeloma brezglutenski, pa imata recimo od Zlatega polja vseeno gluten noter v sledeh in to kar dosti:( Je treba res pogledat deklaracije na žalost in poiskat brezglutenske.
Da ne bom preveč OT, če govorimo o mleku

- punce, kako so vam pa ugotovili
laktozno intoleranco? A to je lahko tudi na podlagi krvnih testov? Jaz imam zadnje čase tudi v mlečnimi izdelki težave in izpuščaje dobim. Tako da ne vem, mogoče je to alergija.. Intoleranca bi se verjetno kazala v prebavnih motnjah?
