Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Pecivo za poroko

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5
kiara
Starost: 50Pridružen: 5. nov 2004Prispevkov: 2540Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 15. feb 2005 16:40
Povezava do prispevka
Še nekaj receptov:
 
Nikoli se ne kregajte z idiotom,spravil vas bo na svoj nivo in premagal z izkušnjami!
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 15. feb 2005 20:17
Povezava do prispevka
Kiara, tudi tukaj je nekaj dobrih....
 
Smeška, ko boš pekla Mignone, res testo peci samo 10 minut, ker nazadnje sem ga jaz malo preveč in se mi je lomilo med rezanjem. Čeprav zgleda, kot bi bilo surovo, je v redu, ker se potem kar nekako zunaj "dokonča", ko se ohladi. Isto je z breskvicami, ko je treba vzeti stvar iz pečice ven, ko še zgleda napol surova, drugače je preveč pečeno in se ne da lepo dolbst..
 
Potratna potica - Stašin link:  http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=1390
Mamy, jaz vse potice pečem "od oka", ker imam že "grif". S potratno potico sploh ni toliko dela, kot zgleda, ko bereš recept. Jaz delam samo rumen biskvit, nič rjavega, saj orehova masa v dveh plasteh naredi lep vzorec. Biskvit vedno spečem en večer prej.
0
Nazaj na vrh
anneta
Starost: -13Pridružen: 18. feb 2004Prispevkov: 2680Kraj: raj na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 15. feb 2005 20:37
Povezava do prispevka
Pecivo ne bomo pekle samo mama in jaz, ampak tudi še ostala žlahta. Ampak saj veste kako je, takrat ko moraš peč nimaš idej. Vsaj pri meni je tako.
 
Jerca hvala za recepte!!!
0
Nazaj na vrh
Gina
Starost: n/aPridružen: 16. feb 2005Prispevkov: 42Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 17. feb 2005 17:25
Povezava do prispevka
Upam, da bo tudi tale link kaj pomagal...
 
 
 
0
Nazaj na vrh
Manca1
Starost: 43Pridružen: 2. apr 2004Prispevkov: 776Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 8. jun 2005 7:28
Povezava do prispevka
Jerca, ta teden spet pečem za poroko..ena
punca me je prosila za 40kg peciva ker ima 120 povabljenih na poroko.
Včeraj sem naredila čokoladne kroglice po tem receptu, ki si ga napisala, mignone in upognjence bom še naredila.

Kaj mi predlagaš še, da naredim...rada bi kaj takega da pride na ta velik pekač
0
Nazaj na vrh
Suzek
Starost: 44Pridružen: 10. apr 2005Prispevkov: 1960Kraj: Breg pri PolzeliStatus:Offline
Objavljeno: 8. jun 2005 7:38
Povezava do prispevka
Joj men je pa ona slika z upognjenci ful lepa za darilo..bom teti kr neki takega nardila...eno lepo stekleno skledo  morem najt, spečt upognjence in aranžirat..mislite da bo ok? Smile
 
Kok dolgo približno bi se pa naj pekli upognjenci? Jih je treba potem hiter zvit da se ne začnejo lomit?
0
Nazaj na vrh
Manca1
Starost: 43Pridružen: 2. apr 2004Prispevkov: 776Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 8. jun 2005 7:49
Povezava do prispevka
Suzek, zelo lepo bo izgledalo, če boš kupila eno stekleno skledo in dala vanjo doma narejene upognjence

Zviti jih moraš takoj ko jih daš iz pečice, ker drugače se ti bodo lomili. Pečejo se pa tudi malo časa.
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 8. jun 2005 10:00
Povezava do prispevka
Londonske rezine, Išler tortice           
 

 

Londonske rezine
Testo:
42 dag moke
28 dag masla ali margarine
6 rumenjakov
14 dag sladkorja
malo soli
pecilni pra

0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 8. jun 2005 10:21
Povezava do prispevka
Tole pecivo sem pa jedla februarja na krstu (za katerega sem tudi jaz ogromno napekla) in je moj favorit!!  To je pa tako dobro, da je za znoret. Ampak dela je pa veliko.Pekla ga je prababica od krščenke, sedaj mi je pa celo uspelo najti recept:
image file name: 2kfa18cb1bdb.jpg

Non plus ultra

 
 

Testo:

280 gostre moke tip 500
250 gmasla
3rumenjaki
50 gsladkorja
1vanilin sladkor

Nadev:

3beljaki
200 gsladkorja v prahu prahu
150 gmarelične marmelade

 

1. Maslo razmešajte v moki,dodajte rumenjake,sladkor, vanilin sladkor in umesite gladko testo.
2. Pustite ga počivati, pregnetite, razvaljajte in izrežite krogce (lahko z malim kozarčkom za žganje).
3. Za nadev stepite beljakov sneg in nato dodajajte sladkor v prahu, dokler ne dobite gosto zmes.
4. Po žlico nadeva dajte na vsak krogec testa in pecite 15 - 20 minut na temperaturi 180
Nazadnje urejeno 25. sep 2006 17:28; skupaj popravljeno 1 krat
0
Nazaj na vrh
Manca1
Starost: 43Pridružen: 2. apr 2004Prispevkov: 776Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 8. jun 2005 10:56
Povezava do prispevka
Jerca, zlata si!!!!
0
Nazaj na vrh
Manca1
Starost: 43Pridružen: 2. apr 2004Prispevkov: 776Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 8. jun 2005 11:00
Povezava do prispevka
Pa lahko tale NON STOP ULTRA delam kar danes, glede na to, da v petek popoldne oddam piškote?
0
Nazaj na vrh
ally
Starost: 44Pridružen: 9. sep 2004Prispevkov: 7298Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 8. jun 2005 11:00
Povezava do prispevka
OOOOOOOOOO, Jerca, lačna!!!! Tolk slastno zgleda že na slikicah, da bi kar dol pojedla....
0
Nazaj na vrh
Manca1
Starost: 43Pridružen: 2. apr 2004Prispevkov: 776Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 8. jun 2005 11:01
Povezava do prispevka
ally, lahko se prikradeš k meni danes
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 8. jun 2005 11:30
Povezava do prispevka
Manca, to pecivo "komot" lahko delaš že danes.
0
Nazaj na vrh
Manca1
Starost: 43Pridružen: 2. apr 2004Prispevkov: 776Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 8. jun 2005 11:33
Povezava do prispevka
Jerca, te moram enkrat v živo spoznat, ker si res faca...hvala za tvoje recepte. Bo danes spet po celi hiši dišalo
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Pecivo za poroko
Stran 2 od 5
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Večina žensk (in tudi vseh ostalih) si predstavlja menopavzo povsem napačno.