Ojačevalci okusa v čokoladi, sladoledu, pasti za zobe, pivu, jogurtu, čipsu...?
Strokovnjak za prehrambno industrijo Stipan Bilić pravi, da to ni nič novega, vendar pa ljudje tega ne vedo.
Na etiketah prehrambnih produktov so običajno navedeni misteriozni emulgatorji ali E-ji.. Mnoge od teh sestavin vsebujejo emulgatorje in ojačevalce arome in tudi konzervanse svinjskega izvora.
Študije so pokazale, da svinjske stranske produkte najdemo tudi v nekaterih žvečilkah, sokovih, piškotih in drugje. Ti vsebujejo emulgator E474, kar pomeni, da vsebuje svinjsko mast, lahko pa tudi sokove zmletih žuželk. Ta emulgator je v čipsu, smokiju, mlečnih namazih, sladoledu, pecivu ... Javnost je najbolj šokirana zaradi dejstva, da tobačna industrija za filtre v cigaretah uporablja hemoglobin prašičev.
http://www.jutarnji.hr/znate-li-sto-se-skriva-u-soku--keksu--cipsu---/981380/