Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Tuna - na kakšen način

Pojdi na stran 1 , 2 , 3
anneta
Starost: -13Pridružen: 18. feb 2004Prispevkov: 2680Kraj: raj na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 10. jul 2004 16:39
Povezava do prispevka
Meni se tuna že počasi gravža, ker sem jo jedla zmeraj na isti način, ampak odreč se ji pa tudi ne morem, niti ne želim. Rabim nove ideje za pripravo tune????
0
Nazaj na vrh
Stela
Starost: n/aPridružen: 18. maj 2004Prispevkov: 212Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 10. jul 2004 16:55
Povezava do prispevka

evo en recept Question



narežež čebulo na drobno in jo popražiš na olivnem olju
dodaš tuno in še nekaj časa pražiš
priliješ konzervo paradižnika
nekaj časa kuhaš(cca.5minut)
dodaš dosti začimb(bazilika,origano,vegeto....)
nato dodaš tekočo sladko smetano
še malo kuhaš


skuhaš in dodaš špagete


to je to!!! meni osebno je full dobro


 


 



 


 

0
Nazaj na vrh
Stela
Starost: n/aPridružen: 18. maj 2004Prispevkov: 212Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 10. jul 2004 16:59
Povezava do prispevka

še en full enostaven in hiter:


popražiš sesekljano čebulo
dodaš tuno in še nekaj časa pražiš
dodaš malo črnega popra


v skodelici posebej zmešaš:
kislo smetano
žličko moke
malo mleka
vegeto


to daš v ponev k tuni in čebuli
zmešaš
malo še kuhaš


dodaš špagete


 


 


 


 

0
Nazaj na vrh
irena
Starost: 21Pridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 5210Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 10. jul 2004 17:09
Povezava do prispevka

Špageti s tuno


V slanem kropu skuhamo testenine poljubno, kakršne pač imamo radi. Sladko smetano zavremo, dodamo sir, da se stopi, mešamo, ker se rado prismodi, tuno odcedimo na cedilu, drugače je premastno, stresemo v vrelo zmes, premešamo, dodamo začimbe in postrežemo. Jed je zelo okusna, hitro gotova in nasitna.


Testenine s tunino: Na olju iz tunine pločevinke in žlici masla svetlo prepražimo sesekljano čebulo, dodamo olupljen narezan paradižnik iz pločevinke in prilijemo še malo soka, po potrebi solimo in dušimo v pokriti posodi dobrih 15 minut. Medtem skuhamo špinačne široke rezance, ki jih ne smemo prekuhati, kuhane odcedimo, polijemo z mlačno vodo in stresemo v pogreto skledo. V omako zamešamo razdrobljeno tunino iz pločevinke, zlijemo jo na testenine in vse skupaj posipamo s sesekljanim zelenim peteršiljem. 


 


 

0
Nazaj na vrh
IRRA
Starost: n/aPridružen: 6. jul 2004Prispevkov: 76Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 12. jul 2004 0:17
Povezava do prispevka
Hojla ...



Jest jo mam pa še najraje kar tako s konzerve z dodatkom koruze, poleg
pa kakšen paradižnik ali pa papriko in je prav dobra zadevica.



Kar se tiče pa testenin pa sem jo ponavadi delala tudi s koruzo in kislo smetano!

Trenutno pa mi bolj odgovarja zgornja zadevica!



Lp IRA
0
Nazaj na vrh
Lenči
Starost: 43Pridružen: 19. okt 2003Prispevkov: 5979Kraj: ..........Status:Offline
Objavljeno: 12. jul 2004 8:41
Povezava do prispevka
Jaz tuno zmešam s topljenim sirom, koruzo, paradižnikom, malo bazlike, veliko česna in zmešam s špageti. Hitro, preprosto in mnjami.
0
Nazaj na vrh
Sydney
Starost: 42Pridružen: 14. maj 2004Prispevkov: 6530Kraj: CeStatus:Offline
Objavljeno: 12. jul 2004 12:44
Povezava do prispevka

Jaz delam pa tako, da preprazim malo cebule ali cesna dodam malo suhega mesa (speh, prsut) se tisto malo preprazim in dodam tuno na koncu pa kislo smetano. Pa zmesam med testenine. To mi je njami...bo ravno danes za kosilo


Zanima me pa, kake solatke si kej delate iz tune? Tudi jaz iscem se kake ideje za tuno

0
Nazaj na vrh
smrketa
Starost: 45Pridružen: 26. mar 2004Prispevkov: 1959Kraj: Ljubljana-KranjStatus:Offline
Objavljeno: 12. jul 2004 12:52
Povezava do prispevka
na www.kulinarika.net je kar nekaj receptov za tuno. Se splača pogledat
0
Nazaj na vrh
Andy
Starost: n/aPridružen: 27. okt 2003Prispevkov: 9911Kraj: in paradiseStatus:Offline
Objavljeno: 12. jul 2004 12:58
Povezava do prispevka

SOLATA S TUNO: koščke tune pomešaj v zeleno solato, nasekljan paradižnik, mozarello, baziliko, sol, olje, balzamični kis. Enostavna in dobra jed.


HLADNA RIžEVA SOLATA: skuhaš riž. Medtem pa nasekljaš kumarice, paradižnik, papriko (poljubno zelenjavo), dodaš v ohlajeno in nerazkuhano rižoto, dodaš še tuno, po želji še sir ali parmezan in voila. Enako lahko narediš s testeninami, npr. z fusilli.  


POLNJENI PARADIžNIKI: odrežeš jim zgodnji del, izdolbeš in notranji del paradižnika daš v posodo, kateri dodaš tuno, kapre in kumarice, soliš, popraš in dodaš malo sira, kakšnega, ki se topi. To zmes daš nazaj v paradižnik, ga pokriješ s "kapico" in imaš hladno predjed.


Pa, dober tek!

0
Nazaj na vrh
anneta
Starost: -13Pridružen: 18. feb 2004Prispevkov: 2680Kraj: raj na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 12. jul 2004 18:56
Povezava do prispevka

IRRA je napisal/aHojla ...

 Jest jo mam pa še najraje kar tako s konzerve z dodatkom koruze, poleg pa kakšen paradižnik ali pa papriko in je prav dobra zadevica.

Kar se tiče pa testenin pa sem jo ponavadi delala tudi s koruzo in kislo smetano!
Trenutno pa mi bolj odgovarja zgornja zadevica!

Lp IRA


IRA se mi kar smeji, tako sem jo jaz zmeraj do sedaj jedla na šihtu, ker je ful na hitro narejeno in ti ne vzame nič časa. Imava isti okus. Ravno ti načini so se mi pa zdaj že mal Sickened.


Probaj še solatko s tuno, piksno koruze, bele hrenovke, žlica kisle smetane, vegeta.

0
Nazaj na vrh
anneta
Starost: -13Pridružen: 18. feb 2004Prispevkov: 2680Kraj: raj na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 12. jul 2004 19:03
Povezava do prispevka
Andy je napisal/a

HLADNA RIžEVA SOLATA: skuhaš riž. Medtem pa nasekljaš kumarice, paradižnik, papriko (poljubno zelenjavo), dodaš v ohlajeno in nerazkuhano rižoto, dodaš še tuno, po želji še sir ali parmezan in voila. Enako lahko narediš s testeninami, npr. z fusilli.  



Tole si bom pa že kar danes naredila, da bom mela za malico na šihtu. TNX Andy!

0
Nazaj na vrh
IRRA
Starost: n/aPridružen: 6. jul 2004Prispevkov: 76Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 12. jul 2004 19:39
Povezava do prispevka
Hojla ....



Anetta morda pa je fora v tem, da jest splošno ne maram nobenih rib in
morskih stvari, razen kalamarov in tune po novem ... in nekako tako
"razredčea" mi je še dobra Smile



Tudi recept, ki si ga ti opisala sem že sprobala samo brez hrenavk, čez
vikend sem pa naredila malo stročjega fižola, graha in korenčka(vse
direktno iz vrta) tuno, paradižnikovo omako- malo za okus in dva zdenka
sira ... aja pa seveda koruzo, brez tega pri meni ne gre Smile



Lp IRA
0
Nazaj na vrh
IRRA
Starost: n/aPridružen: 6. jul 2004Prispevkov: 76Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 12. jul 2004 19:41
Povezava do prispevka
Se opravičujem za narobe napisan nickname anneta 



No pa recimo, večkrat sem tudi naredila, da sem koruzo s piksne stresna
v ponvo dala zraven veliiiiko časna in malo peteršilja ... zmešala
notri tuno in je bila prav dobra malica ...



Lp Ira
0
Nazaj na vrh
anneta
Starost: -13Pridružen: 18. feb 2004Prispevkov: 2680Kraj: raj na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 13. jul 2004 16:43
Povezava do prispevka

Anneta ali Anetta isti k..... drugo pakovanje, me ne moti kako je napisano. Jst tud priznam, da ne vzdržim brez šrota, koruza mora bit zmeraj pri hiši.

0
Nazaj na vrh
Maruška
Starost: 42Pridružen: 7. jun 2005Prispevkov: 9702Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 11. apr 2006 14:50
Povezava do prispevka
mene pa zanima, kje se kupi tuno, ki ni v olivnem olju. včeraj sem gledala po šparu, pa so bile vse v olivnem olju.....
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Tuna - na kakšen način
Stran 1 od 3
Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Kate se je vedno upirala pravilom hitre mode in cikličnim trendom, saj daje prednost klasičnemu slogu