

evo en recept
narežež čebulo na drobno in jo popražiš na olivnem olju
dodaš tuno in še nekaj časa pražiš
priliješ konzervo paradižnika
nekaj časa kuhaš(cca.5minut)
dodaš dosti začimb(bazilika,origano,vegeto....)
nato dodaš tekočo sladko smetano
še malo kuhaš
skuhaš in dodaš špagete
to je to!!! meni osebno je full dobro
še en full enostaven in hiter:
popražiš sesekljano čebulo
dodaš tuno in še nekaj časa pražiš
dodaš malo črnega popra
v skodelici posebej zmešaš:
kislo smetano
žličko moke
malo mleka
vegeto
to daš v ponev k tuni in čebuli
zmešaš
malo še kuhaš
dodaš špagete
Špageti s tuno
V slanem kropu skuhamo testenine poljubno, kakršne pač imamo radi. Sladko smetano zavremo, dodamo sir, da se stopi, mešamo, ker se rado prismodi, tuno odcedimo na cedilu, drugače je premastno, stresemo v vrelo zmes, premešamo, dodamo začimbe in postrežemo. Jed je zelo okusna, hitro gotova in nasitna.
Testenine s tunino: Na olju iz tunine pločevinke in žlici masla svetlo prepražimo sesekljano čebulo, dodamo olupljen narezan paradižnik iz pločevinke in prilijemo še malo soka, po potrebi solimo in dušimo v pokriti posodi dobrih 15 minut. Medtem skuhamo špinačne široke rezance, ki jih ne smemo prekuhati, kuhane odcedimo, polijemo z mlačno vodo in stresemo v pogreto skledo. V omako zamešamo razdrobljeno tunino iz pločevinke, zlijemo jo na testenine in vse skupaj posipamo s sesekljanim zelenim peteršiljem.
Jaz delam pa tako, da preprazim malo cebule ali cesna dodam malo suhega mesa (speh, prsut) se tisto malo preprazim in dodam tuno na koncu pa kislo smetano. Pa zmesam med testenine. To mi je njami...bo ravno danes za kosilo
Zanima me pa, kake solatke si kej delate iz tune? Tudi jaz iscem se kake ideje za tuno
SOLATA S TUNO: koščke tune pomešaj v zeleno solato, nasekljan paradižnik, mozarello, baziliko, sol, olje, balzamični kis. Enostavna in dobra jed.
HLADNA RIžEVA SOLATA: skuhaš riž. Medtem pa nasekljaš kumarice, paradižnik, papriko (poljubno zelenjavo), dodaš v ohlajeno in nerazkuhano rižoto, dodaš še tuno, po želji še sir ali parmezan in voila. Enako lahko narediš s testeninami, npr. z fusilli.
POLNJENI PARADIžNIKI: odrežeš jim zgodnji del, izdolbeš in notranji del paradižnika daš v posodo, kateri dodaš tuno, kapre in kumarice, soliš, popraš in dodaš malo sira, kakšnega, ki se topi. To zmes daš nazaj v paradižnik, ga pokriješ s "kapico" in imaš hladno predjed.
Pa, dober tek!
IRA se mi kar smeji, tako sem jo jaz zmeraj do sedaj jedla na šihtu, ker je ful na hitro narejeno in ti ne vzame nič časa. Imava isti okus. Ravno ti načini so se mi pa zdaj že mal
.
Probaj še solatko s tuno, piksno koruze, bele hrenovke, žlica kisle smetane, vegeta.
HLADNA RIžEVA SOLATA: skuhaš riž. Medtem pa nasekljaš kumarice, paradižnik, papriko (poljubno zelenjavo), dodaš v ohlajeno in nerazkuhano rižoto, dodaš še tuno, po želji še sir ali parmezan in voila. Enako lahko narediš s testeninami, npr. z fusilli.
Tole si bom pa že kar danes naredila, da bom mela za malico na šihtu. TNX Andy!
Anneta ali Anetta isti k..... drugo pakovanje, me ne moti kako je napisano. Jst tud priznam, da ne vzdržim brez šrota, koruza mora bit zmeraj pri hiši.
Balea BEAUTY EXPERT kremni gel za telo vsebuje 5 ...
Šampon za lase Elseve Extraordinary Clay je ...
Intenzivno vlažilna in hranilna krema z ureo, ...
S 5 % UREA regeneratorja in učinkovine proti ...
Lahkoten gel serum za prefinjeno polt Z ...