Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Tole imamo radi...

Pojdi na stran 1 , 2
Travica
Starost: 13Pridružen: 19. mar 2006Prispevkov: 7403Kraj: NeverlandStatus:Offline
Objavljeno: 25. mar 2006 8:36
Povezava do prispevka
Lumpa me je napeljala, da napišem kakšen recept. Pa naj bo začetek sladek, tukaj so Orehove rezine:
8 rumenjakov
36 dag sladkorja
2 vanilijeva sladkorja
Dobro vmešaj in dodaj:
20 dag mletih orehov
sneg 8 beljakov
Velik pekač (za rolade) namaži z margarino in nanj položi oblato, ki jo ravno tako premažeš z margarino. Nanjo vlij pripravljeno zmes in daj v pečico. Ko je pečeno in ohlajeno, dodaj še kremo.
20 dag masla
vmešaj s
15 dag sladkorja v prahu
1 rumenjak
1 vanilijev sladkor
5 žlic močne črne kave
Ko namažeš s kremo, nanjo naribaj še 2 rebra čokolade.
 
Opozoriti moram, da recepte dobivam z vseh vetrov: mama, stara mama, prijateljice, knjige, internet... Da me kdo ne obtoži prepisovanja! Ljubezen do kuhanja je potem tista, ki jih naredi posebne...  Pa saj to tako poznate!
 
Če pa bo katera preizkusila recept, bom vesela vsakršne pripombe...
 
 
 
Tudi pot, dolga tisoč kilometrov, se začne z enim korakom.
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 42Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 25. mar 2006 12:41
Povezava do prispevka
Hehe, hvala travica
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
Travica
Starost: 13Pridružen: 19. mar 2006Prispevkov: 7403Kraj: NeverlandStatus:Offline
Objavljeno: 1. apr 2006 13:54
Povezava do prispevka
Zelo radi jemo jedi na žlico. In Kosmičeva juha je ena od najbolj enostavnih in hitro gotovih zadev!
 
Na olju prepraži čebulo. Potem dodaj po želji in zalogi: korenček, bučke, ohrovt, por... Še hitreje je, če uporabiš katero od zamrznjenih zelenjavnih mešanic. Jaz dostikrat uporabim mešanico za mineštro (mislim, da je od Naturete). Nato primešaj kosmiče. Pri nas so ponavadi ovseni, lahko pa so tudi kakšni drugi. Zmešaj. Ko se kosmiči prepojijo, prilij vodo. Dodaj še česen in skuhaj do konca.
Tudi pot, dolga tisoč kilometrov, se začne z enim korakom.
0
Nazaj na vrh
Sydney
Starost: 42Pridružen: 14. maj 2004Prispevkov: 6530Kraj: CeStatus:Offline
Objavljeno: 1. apr 2006 19:28
Povezava do prispevka
Travica priblizno tako juhco skuhajo tudi v vrtcu kjer delam. Ceprav sem prepricana, da je boljsa domaca Wink
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 42Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 1. apr 2006 21:47
Povezava do prispevka
Tale juhica mora bit pa dobra...pa se ful čuti okus kosmičev?
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
Travica
Starost: 13Pridružen: 19. mar 2006Prispevkov: 7403Kraj: NeverlandStatus:Offline
Objavljeno: 2. apr 2006 9:54
Povezava do prispevka
Kosmičev sploh ne čutiš! Samo tako prijetno zgostijo juho.
Tudi pot, dolga tisoč kilometrov, se začne z enim korakom.
0
Nazaj na vrh
cunimuni
Starost: n/aPridružen: 26. jan 2006Prispevkov: 1276Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. apr 2006 21:59
Povezava do prispevka
Jaz imam pa zelo rada jedi iz paradižnikov...tko da vam tukaj posredujem en "na hitrco" recept:
 
najprej prepražim čebulo, lahko tudi še česen, kasneje dodam še paradižnike narezane na kockice, ter to vse skupaj pražim še nekja časa, da nastane kot neka paradižnikova mezga. Dodam malo vegete, soli, bazilike, origana in na koncu zraven umešam še jajčko ali dve-vse skupaj zmešaš in pečeš še toliko časa, da se jajčka speče...
povedano mal po domače, ampak jed je zelo dobra!
Zraven se lahko je kruh, verjetno pa bi pasale tudi testanine.
Nazadnje urejeno 17. mar 2007 15:15; skupaj popravljeno 1 krat
www.natasamedvesek.com
0
Nazaj na vrh
Travica
Starost: 13Pridružen: 19. mar 2006Prispevkov: 7403Kraj: NeverlandStatus:Offline
Objavljeno: 4. apr 2006 6:09
Povezava do prispevka
Cunimuni, super, da si me spomnila na to jed! Mi temu rečemo sataraš, dodam pa še malo paprike. Je pa res zelooo dobra stvar!
Tudi pot, dolga tisoč kilometrov, se začne z enim korakom.
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 4. apr 2006 8:16
Povezava do prispevka
Sataraš je res njam njam. Mi damo včasih še pest riža notri, ki se skuha kar notri in jed malce tudi zgosti.
0
Nazaj na vrh
cunimuni
Starost: n/aPridružen: 26. jan 2006Prispevkov: 1276Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. apr 2006 9:52
Povezava do prispevka
Hmmm...za riž ne vem, še nisem poskusla, papriko pa tudi sama velikokrat dodam zraven...
je zelo dobro, res pa je da to večkrat jem poleti...pozimi  kar pozabim na to...
www.natasamedvesek.com
0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 4. apr 2006 10:06
Povezava do prispevka
MMM,obožujem sataraš.
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 42Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 4. apr 2006 19:51
Povezava do prispevka
Jest ga mam tud rada. Poleti, ko je zelenjava doma dodam še korenček in bučke..ma sej ubistvu bi lahko vse vrste zelenjavo notri vmešal
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
Travica
Starost: 13Pridružen: 19. mar 2006Prispevkov: 7403Kraj: NeverlandStatus:Offline
Objavljeno: 8. apr 2006 21:54
Povezava do prispevka
Še eden recept s polento:
20 dag sira narežem v vrelo vodo, dodam Vegeto in 5 dag margarine. Ko nekaj časa vre, vmešam koruzni zdrob. Skuham. Sesekljam zelenjavo (por, paprika, korenček-prej ga malo pokuham) in jo vmešam med polento. Če je pretrdo, prilijem malo vroče vode. Dodam tudi poper.
Dam v pomazan in z drobtinami potresen pekač. Prekrijem z alu folijo in spečem v pečici.
 
Dobro je toplo ali hladno.
Če dobite paprike različnih barv, je še lepše na pogled!
Tudi pot, dolga tisoč kilometrov, se začne z enim korakom.
0
Nazaj na vrh
Travica
Starost: 13Pridružen: 19. mar 2006Prispevkov: 7403Kraj: NeverlandStatus:Offline
Objavljeno: 9. maj 2006 9:06
Povezava do prispevka
Pa je tukaj prava pomlad! In ker bo kmalu polno bezgovega cvetja, bo mogoče kateri prišel prav tale recept:
 
Bezgov sirup
26 bezgovih cvetov namakaš 12 ur v 5 l vode. Precediš in dodaš 3 kg sladkorja in 3 citronke. Spet pustiš 12 ur, nato segreješ do vrenja in takoj naliješ v tople steklenice.
 
Pa na zdravje!
Tudi pot, dolga tisoč kilometrov, se začne z enim korakom.
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 42Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 9. maj 2006 9:34
Povezava do prispevka
O ja, tole je pa zelo dobro.."šebesa" po domače
Pr nas jo ponavadi ne ustekleničimo, ampak cvetje samo namočimo, sladkamo in pijemo kar tako. S kocko ledu in limono je pa super osvežilna
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Tole imamo radi...
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Kate se je vedno upirala pravilom hitre mode in cikličnim trendom, saj daje prednost klasičnemu slogu