Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Mesni zavitek

Pojdi na stran 1 , 2
Sydney
Starost: 42Pridružen: 14. maj 2004Prispevkov: 6530Kraj: CeStatus:Offline
Objavljeno: 3. mar 2007 16:28
Povezava do prispevka
Danes za kosilo sem naredila mesni zavitek kar po moji domisljiji. Dalo bi se ga naredit tudi na bolj zdrav nacin, ampak nisem imela sestavin. Skratka...

vleceno testo (lahko polnozrnatega...jaz sme imela navadnega)
mleto meso (verjetno bi bilo bolj zdravo puranje, ampak ga trenutno nisem imela)
skuta
sir, kisla smetana (po zelji)

Pripravila sem meso...preprazila, dodala zacimbe, svez paradiznik, svezo papriko. Lahko dodate tudi kako drugo zelenjavo...po zelji.
Vzela sem dva lista testa, ga namazala z olivnim oljem in nadevala v en zvitek samo meso, v drugega pa sem dodala se skuto. Vse skupaj sem zavila, dala v pekac. Nisem pa se mogla upret in sem po vrhu namazala s kislo smetano in potresla z naribanim sirom. Smile

Se slike:
Mesnega nisem uspela slikat prej
image file name: 2kea34997974.jpg

Nadev mesno-skutinega:
image file name: 2k4069ab35d0.jpg

Pred peko:
image file name: 2k4a2ab811d6.jpg

Peceno:
image file name: 2k96d5895388.jpg

Pa se na krozniku:
image file name: 2k3b9b6b32ef.jpg

image file name: 2k1338de2c51.jpg

Mesno skutin (se vidi, da je bolj socen):
image file name: 2kbd81e0360a.jpg

Upam, da bo kateri vsec Wink

0
Nazaj na vrh
lencica
Starost: 40Pridružen: 5. mar 2006Prispevkov: 1064Kraj: pri prvem semaforju na levoStatus:Offline
Objavljeno: 3. mar 2007 17:45
Povezava do prispevka
 Buggin njamiii....





0
Nazaj na vrh
offo
Starost: 123Pridružen: 30. jan 2007Prispevkov: 2298Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. mar 2007 18:19
Povezava do prispevka
Joj, Sydney, kako to zgleda dobroooo.

Jst kuhat ne znam, degustiram pa izredno rad. Vedno.
Se opravičujem za offmsg, samo sem res moral pohvalit.
"I don't think, I just walk." (Paris Hilton)
"Če ti, povem po pravici, sploh ne vem kaj bi in kok bi kej mazal." (neznani avtor)
0
Nazaj na vrh
.:sonja:.
Starost: 43Pridružen: 21. okt 2004Prispevkov: 7366Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 3. mar 2007 18:21
Povezava do prispevka
Super ideja. Naredim ob priliki. S tem, da bom testo naredila sama in ne bo listnato (ker je zeeellloo mastno). Izgleda pa zelo obetavno. 
0
Nazaj na vrh
sanda
Starost: 42Pridružen: 5. jun 2005Prispevkov: 4168Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. mar 2007 19:59
Povezava do prispevka
Meni je pa ravno z listnatim zelo dobro . Jaz naredim podobno, dodam pa še kakšno špinačo ali zelje - skratka, kar imam pač takrat pri roki. Je pa to izredno praktična stvar, saj jo lahko že pripravljeno (brez pečenja zamrzneš) in potem samo vzameš iz zmrzovalnika in spečeš 
0
Nazaj na vrh
romy
Starost: -13Pridružen: 26. jan 2006Prispevkov: 11066Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. mar 2007 20:07
Povezava do prispevka
Kakšno testo lahko dam namesto listnatega?
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 43Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. mar 2007 20:16
Povezava do prispevka
jaz sem popdobne zavitke delala z vlečenim testom(home made) tako kot npr. štrudelj
Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
Sydney
Starost: 42Pridružen: 14. maj 2004Prispevkov: 6530Kraj: CeStatus:Offline
Objavljeno: 3. mar 2007 20:29
Povezava do prispevka
Jaz sem imela tole vleceno testo:

0
Nazaj na vrh
romy
Starost: -13Pridružen: 26. jan 2006Prispevkov: 11066Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. mar 2007 10:53
Povezava do prispevka
OK, sem tudi sama imela v mislih vlečeno testo, ampak se raje prepričam
0
Nazaj na vrh
Travica
Starost: 13Pridružen: 19. mar 2006Prispevkov: 7403Kraj: NeverlandStatus:Offline
Objavljeno: 4. mar 2007 12:27
Povezava do prispevka
Romy, če daš pa kvašeno testo in še pred peko narežeš, pa dobiš take male rolada-pizze...
 
Sydney, slastnoooo zgleda!
Tudi pot, dolga tisoč kilometrov, se začne z enim korakom.
0
Nazaj na vrh
SaMa
Starost: 41Pridružen: 1. avg 2005Prispevkov: 2138Kraj: LjStatus:Offline
Objavljeno: 10. mar 2007 10:25
Povezava do prispevka
tole bo danes pri nas za kosilo. Zanima me, koliko časa se tole približno peče?
Lp, SaMa
0
Nazaj na vrh
Sydney
Starost: 42Pridružen: 14. maj 2004Prispevkov: 6530Kraj: CeStatus:Offline
Objavljeno: 10. mar 2007 11:06
Povezava do prispevka
Sama...jaz sem pekla nekje pol urce. Je pomoje ze skoraj prevec, kot premalo, saj v bistvu ni nic surovega notr. Sem v bistvu upostevala recept na embalazi za testo...pise, da se pece 30min. Ce se ti bo zdelo pa prej peceno, lahko pa pomoje tud po kakih 20min ugasnes.
Skratka...se prilagajas Wink
0
Nazaj na vrh
andreya
Starost: -13Pridružen: 28. mar 2004Prispevkov: 3715Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 10. mar 2007 11:53
Povezava do prispevka
Jaz grem tudi zdajle tole delat
0
Nazaj na vrh
Sydney
Starost: 42Pridružen: 14. maj 2004Prispevkov: 6530Kraj: CeStatus:Offline
Objavljeno: 10. mar 2007 12:20
Povezava do prispevka
Pa porocajte potem, kako je uspelo, ce vam je bilo vsec Wink Tudi kritike sprejemam Smile
0
Nazaj na vrh
andreya
Starost: -13Pridružen: 28. mar 2004Prispevkov: 3715Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 10. mar 2007 13:41
Povezava do prispevka
Evo Syd poročam: bilo je zelo, zelo slastno. Pohvalili so vsi. Delala sem pa iz polnozrnatega vlečenega testa. Uporabila mleto meso in skuto.  Pekla sem 15min, potem premazala   z mešanico 1/2 kisle smetane in jaca, pekla še 10min, posula z naribanim sirom in pustila v pečici še 5min. Sir je fajn dat šele tik pred koncem, da se samo stopi.   Sem imela pa poln pekač, tako da ni bilo nič praznega prostora vmes in je prišlo res super, ker potem ne pride po vrhu nič suho saj lahko fajn premažeš s kislo smetano in nič dol ne steče. 
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Mesni zavitek
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Kate se je vedno upirala pravilom hitre mode in cikličnim trendom, saj daje prednost klasičnemu slogu