Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Španski vetrci

Pojdi na stran 1 , 2
Malina
Starost: 42Pridružen: 15. jan 2004Prispevkov: 5137Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 22. dec 2005 12:27
Povezava do prispevka
ima katera recept za španske vetrce? imam namreč 4 beljake, ki bi jih rada koristno (beri: okusno) porabila.
 
bom zelo hvaležna, pa ostali družinksi člani tudi.
http://odglavedopet.blogspot.com/

"I live in fantasyland... and I have oceanfront property!"
0
Nazaj na vrh
.:sonja:.
Starost: 43Pridružen: 21. okt 2004Prispevkov: 7366Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 22. dec 2005 12:46
Povezava do prispevka
Na en beljak gre približno 5dag sladkorja v prahu ter kanček limoninega soka. Vse skupaj zmiksaj, daj na pladenj in peci na 50
0
Nazaj na vrh
Malina
Starost: 42Pridružen: 15. jan 2004Prispevkov: 5137Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 22. dec 2005 13:13
Povezava do prispevka
sonja, hvala ! to sem vedela, ja, da je treba sušiti, ne peči. ampak nisem vedela, na koliko.
 
najbrž bolje na peki papirju kot na pladnju, da se ne primejo?
http://odglavedopet.blogspot.com/

"I live in fantasyland... and I have oceanfront property!"
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 22. dec 2005 15:23
Povezava do prispevka
Tale recept je z neta (Kuharske bukve). Sem ga tudi jaz iskala, ker mi bo ostalo preveč beljakov. Moram pa dodati, oziroma opozoriti, da je potrebno najprej zmiksati beljake v trden sneg, šele potem vmešavati ("vtepati") sladkor v to maso, ker drugače je nevarnost, da se sneg ne strdi. Sicer pa ti Malina to najbrž veš, ker si delala Munchmallow. Naj bo to opozorilo za tiste, ki morda tega ne vedo.
 
Španski vetrci
Ključne besede: beljaki, sladkor
Vloga: sladica
Zahtevnost: zmerno
Število kosov: 100
Sestavine:
  • beljaki (5)
  • sladkor (25 dag)
  • vanilin sladkor
Čas priprave: 20 minut
Čas kuhanja: 8 -- 24 ur

Priprava:

  • Beljake stepemo v trd sneg. Med mešanjem postopoma dodajamo sladkor in vanilin sladkor. Beljake stepamo toliko časa, da ne čutimo sladkornih kristalov.
  • Z dresirno vrečico nabrizgamo za oreh velike kupčke na namazan pekač. Postavimo ga v pečico segreto na 100 C.
  • Če med sušenjem postajajo rjavkasti, znižamo temperaturo pečice.
Opombe:
  • Jajca oziroma beljaki so lahko različno veliki, zato jim prilagajamo količino sladkorja. Na povprečni beljak vzamemo 5 do 7 dag sladkorja.
  • Predno damo vetrce v pečico jih lahko potresemo z narezanimi orehi.  
  •  

    (Jaz tudi mislim, da s peki papirjem ne moreš zgrešiti)

    0
    Nazaj na vrh
    andreyka
    Starost: n/aPridružen: 24. maj 2005Prispevkov: 2339Kraj: okolica LjubljaneStatus:Offline
    Objavljeno: 22. dec 2005 18:15
    Povezava do prispevka
    Ali katera ve, kako se izogniti temu, da se med sušenjem sladkor ne izlije ven, tako da ob vsakem vetrcu rata taka trda lužica? Pri nas se to stalno dogaja in smo že kar obupali
    If you are arguing with some idiot, he is probably doing the same.
    0
    Nazaj na vrh
    Malina
    Starost: 42Pridružen: 15. jan 2004Prispevkov: 5137Kraj: LjubljanaStatus:Offline
    Objavljeno: 22. dec 2005 18:21
    Povezava do prispevka
    Jerca je napisal/a


    Čas kuhanja: 8 -- 24 ur

    • Z dresirno vrečico nabrizgamo za oreh velike kupčke na namazan pekač. Postavimo ga v pečico segreto na 100 C.
    • .

     




    tole me je zdaj zmedlo. drugačne info kot od sonje. katera temp. in čas sta prava ?

    http://odglavedopet.blogspot.com/

    "I live in fantasyland... and I have oceanfront property!"
    0
    Nazaj na vrh
    Jerca
    Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
    Objavljeno: 22. dec 2005 18:51
    Povezava do prispevka
    Sedaj sem šla gledat knjigo Velika šola kuhanja in piše takole: Eno uro bolj sušimo, kakor pečemo pri 120 stopinjah, potem pečico izklopimo in pustimo, da se pecivo posuši.
     
     
     
     
    0
    Nazaj na vrh
    Malina
    Starost: 42Pridružen: 15. jan 2004Prispevkov: 5137Kraj: LjubljanaStatus:Offline
    Objavljeno: 22. dec 2005 19:06
    Povezava do prispevka
    jerca, hvala . bom tako naredila. potem pa poročam.
     
     
    http://odglavedopet.blogspot.com/

    "I live in fantasyland... and I have oceanfront property!"
    0
    Nazaj na vrh
    Simona
    Starost: 45Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 5512Kraj: MariborStatus:Offline
    Objavljeno: 22. dec 2005 20:04
    Povezava do prispevka
    Drugače pa lahko dodate k snegu in sladkorju še mlete mandlje + kaj za aromo (npr. kava, kakav,kokos,...). Jaz sem par dni nazaj delala kavne makrone.
    Lep dan,
    :*: Simona :*:
    0
    Nazaj na vrh
    Jerca
    Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
    Objavljeno: 22. dec 2005 20:56
    Povezava do prispevka
    Tukaj je še ena ideja iz "velike šole kuhanja", pa še jaz se malo učim "skenirat in resizat" slike. Če pošljem v enem kosu, se ne da prebrat teksta.
     
    image file name: 2k195429840c.jpg
     
    image file name: 2k017815777c.jpg
    0
    Nazaj na vrh
    Jerca
    Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
    Objavljeno: 22. dec 2005 21:10
    Povezava do prispevka
    Pa še torta, narejena na ta način:
     
     
    image file name: 2kc38fd608eb.jpg
    0
    Nazaj na vrh
    Katja
    Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
    Objavljeno: 22. dec 2005 21:18
    Povezava do prispevka
    Mi jih pa vedno na 50 stopinjah in odprti pečici sušimo celo noč.
    0
    Nazaj na vrh
    Jerca
    Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
    Objavljeno: 22. dec 2005 21:30
    Povezava do prispevka
    Jaz jih še nisem delala. Če ti pa dobro "ratajo", bomo pa po tvojem načinu sprobali.
    0
    Nazaj na vrh
    gita
    Starost: 42Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 17636Kraj: t.Status:Offline
    Objavljeno: 23. dec 2005 9:38
    Povezava do prispevka
    je katera sprobala katerega izmed receptov?
     
    sušiti dolgo na 50 stopinjah, ali najprej na 120 eno uro in potem še nekaj časa sušiš, dokler se pečica ne ohladi?
     
    Smile
     
     
    poročam: če jih boste dale na 120 stopinj, vam bodo začeli rumenet ... jaz sem jih še pravi čas rešila Wink
     
    0
    Nazaj na vrh
    Jerca
    Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
    Objavljeno: 23. dec 2005 18:26
    Povezava do prispevka
    Gita, saj ti že vse prej gor piše, katera je sprobala, katera pa ni.
    0
    Nazaj na vrh
    Pojdi na:
    Španski vetrci
    Stran 1 od 2
    Pojdi na stran 1 , 2
    Pojdi na stran:
    Kozmetometer
    Zadnje ocene
    Zadnji izdelki
    • Tanja 19. mar 2023 20:52
      RES slabo, meni izsušuje kožo
    • Tanja 21. feb 2023 18:20
      Izvrsten, najboljši
    • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
      Svaljka se
    • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
      Ne preprečuje vonjav
    • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
      Ne neguje
    Forum
    Zadnje objave
    Najbolj brano
    Trenutno dogaja
    Izpostavljamo
    Kate se je vedno upirala pravilom hitre mode in cikličnim trendom, saj daje prednost klasičnemu slogu