30 dag pšenične moke
2 dag kvasa
8 dag sladkorja
1,5 dl mleka
10 dag masla
jajce
malo soli
čajna žlička nastrgane limonine lupine
rozine, lešniki, suhe marelice
rumenjak za premaz
PREDPRIPRAVA:
V skledo presejemo moko in v sredini naredimo jamico. Kvas nadrobimo v jamico, malo posladkamo, dolijemo mlačno mleko, da se kvas raztopi ter primešamo malo moke. Nato kvasec pomokamo in pokrijemo s prtom. Na toplem naj vzhaja približno pol ure. Pečico segrejemo na 180 stopinj C.
PRIPRAVA:
Maslo raztopimo in pomešamo s preostalim sladkorjem, jajcem, soljo in limonino lupino. Masleno zmes dodamo h kvascu in moki ter vse sestavine zgnetemo v voljno testo. Pokrito naj vzhaja pol ure. V testo vgnetemo rozine, kandirano sadje . Na pomokani delovni površini oblikujemo podolgovat "hlebček". Položimo ga v namaščen pekač in pustimo, da še enkrat vzhaja. Površino testa premažemo z rumenjakom ; pečemo približno 40 minut.
Dober tek!