Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Rolada z orehi, kislo smetano in marmelado

Pojdi na stran 1 , 2
tattva
Starost: n/aPridružen: 5. mar 2005Prispevkov: 135Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. feb 2006 18:50
Povezava do prispevka
No jaz sem zdaj naredila to rolado,pa....no,ne zrola se mi ,je popokala,tako,da sem jo razrezala na 4 dele in zložila kot za torto.Pa moram povedat,da mi ni preveč dobra.
Ne vem koliko pa mora bit ti debelo.
 
0
Nazaj na vrh
Maruška
Starost: 41Pridružen: 7. jun 2005Prispevkov: 9702Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 28. feb 2006 18:52
Povezava do prispevka
bo kera slikico prlepla?
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 41Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 28. feb 2006 19:47
Povezava do prispevka
Hvala Alena vseeno
Meni je rolada super, razpokala semi ni nič, razen na koncih mogoče, k je malo bolj zapečena. Mase pride veliko, pekla sem jo pa v pekaču od pečice; se pa potem testo malo skupaj sesede, tako da pride ravno prav debela in se lepo zvija. Drugič bom dala še malo več kisle smetane.
Tattva, pa si zvijala rolado z vlažnim servetom?
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 28. feb 2006 22:22
Povezava do prispevka
Najboljše je peči rolado v pekaču od pečice. So prave mere. Smile
0
Nazaj na vrh
tattva
Starost: n/aPridružen: 5. mar 2005Prispevkov: 135Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. mar 2006 6:52
Povezava do prispevka
Ja spekla sem jo v velikem pekaču od pečice -maso sem vlila na peki papir,res pa je da  mase nisem zlila čist od roba do roba,pekla sem cca 20 min.-nato sem dala ven in pokrila z vlažno krpo-nisem pa rolala,ker sem vidla da se bo zlomila-pa pecilni se mi zdi da je preveč cela vrečka,zelo ven tolče,no pojedli jo bomo vseeno.
0
Nazaj na vrh
Alena
Starost: 46Pridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 23299Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. mar 2006 8:58
Povezava do prispevka
Jo daj pa samo pol, če se ti zdi preveč.
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 1. mar 2006 9:18
Povezava do prispevka
Rolado moraš še vročo zaviti, drugače se ti bo ohlajen biskvit vedno razlomil.
Pa ni nujno, da je cel pecilni preveč...lahko, da je bil pokvarjen in zato tako ven udarja ?????
Meni se zdi, da je pecilni izjemno občutljiva zadeva. Jaz grem vedno po svežega v trgovino, jih kupujem kar sproti in vedno gledam datum. Sem se že parkrat zafrknila in morala vse skupaj vržt v smeti - pokvarjen pecilni.
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 1. mar 2006 10:40
Povezava do prispevka
Tole rolado smo že imele lani na tapeti (super rolada), ampak v receptu ni bilo marmelade. Po mojem je z marmelado še boljše.
Ustreznost pecilnega praška se da pa preverili v hipu. Malo se ga strese na žličko, doda kapljico vode in če se zadeva začne peniti, potem je pecilni OK. Če se pa ne zgodi nič, potem je pa za v smeti.
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 1. mar 2006 13:24
Povezava do prispevka
Dober nasvet Jerca. Nisem vedela Smile
0
Nazaj na vrh
I cukrcek I
Starost: 49Pridružen: 15. dec 2005Prispevkov: 1353Kraj: JeseniceStatus:Offline
Objavljeno: 2. mar 2006 16:26
Povezava do prispevka
Najbolje je to reč peči na peki papirju....okusno je super najboljše....samo nekdo, ki ni nikoli delal rolade, bi rabil malo več informacij...vse zivo kuham, pečem a rolade nisem nikoli in danes sem jo naredila..super je...izgled pa No comment.
Pekač sem namazala z maslom in potresla z moko a vseeno se je vse skupaj zalimalo na pekac. Ko sem zavijala v krpo je pa nastala katastrofa.
Mislim da bi bilo veliko lažje s peki papirjem in obenem jo lahko še zaviješ - namesto krpe...
Pa sem mislila slikico nalimati a na tak izgled - je bolj grmada izgled....a kaj bolj okusnega že dolgo časa nisem jedla...
 
En sam pogled, lahko ustvari vesolje...(Morgenstern)
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 41Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 2. mar 2006 17:16
Povezava do prispevka
Rolado je treba pečt na peki papirju, je tudi kasneje laže, ko jo ven vzameš in zviješ. Jest vzamem pekač iz pečice, ga namažen z oljem, čez pa dam peki papir. olje dam pa zato, da se peki papir lepo oprime pekača, da niso pomečkani robovi in tudi testo je bolj enakomerno razporejeno. Potem vlijem maso, skušam čimbolj enakomerno razporedit. Medtem so se peče, si na mizo prištimam vlažen sever, čez dam peki papir in ko je testo pečeno ga zvrnem na servet+peki papir, zvijem še vroče in počakam da se ohladi. Razvijem, namažem in ponovno zvijem.
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
I cukrcek I
Starost: 49Pridružen: 15. dec 2005Prispevkov: 1353Kraj: JeseniceStatus:Offline
Objavljeno: 3. mar 2006 11:45
Povezava do prispevka
Ja sedaj vem....ampak je moz rekel, da kaj bolj okusnega se ni jedel....
En sam pogled, lahko ustvari vesolje...(Morgenstern)
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Rolada z orehi, kislo smetano in marmelado
Stran 2 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Dve novi aplikaciji za pametne telefone zaznavata opozorila v naših zenicah, nezavednih obraznih izrazih in gibih glave.