Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Rižote

Pojdi na stran 1 , 2
darja.
Starost: 43Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 2705Kraj: V ekonomiji...Status:Offline
Objavljeno: 29. jan 2005 16:34
Povezava do prispevka
rabim cimvec receptov za rizoto. (za raznovrstne) hvala Darja.

želva, je ukinjena, je šla prepočasi ;)
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 29. jan 2005 16:42
Povezava do prispevka

mam jz enga dobrega za gobovo rižotko v voku...


očistiš šampinjončke,jih narežeš na ploskvice in jih pražiš na olivnem olju. Korenček narežeš na tanke palčke in jih daš h gobicam. Vegetaš, daš malo peteršiljčka in vse skupaj malo podušiš, popečeš...


Riž malo splahneš in ga dodaš h gobam in korenčku. Zaliješ z vodo ! Lahko tudi z belim vinom ampak jaz tega ne počnem, ker ne maram alkohola. Malo premešaš in kuhaš v voku pri zmernem ognju. Vodo dolivaš, dokler se riž ne skuha. Pa pazi, da ne prekuhaš vsega!


Ko je to kuhano, dodaš žlico ali dve sojine omakice in zadeva je pripravljena!

0
Nazaj na vrh
Sinthija
Starost: n/aPridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 9772Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 29. jan 2005 17:01
Povezava do prispevka
Rižota z melancani:



Na malo olja prepražiš čebulo, potem dodaš melancane in tudi te malo prepražiš, nato dodaš riž, vse skupaj malo prepražiš, doliješ vodo, daš not začimbe, lahko tudi korenček. In pol lahko vse skupaj daš v pečico. Ko sta riž in melancani mehka, pa vzameš ven in je. Enako lahko narediš tudi z grahom, gobami. Ni nujno, da daš v pečico, lahko delaš tudi na štedilniku.
"Najlepši okras ženske je ljubezen. Najlepša oblačila na ženski pa so roke moškega, ki ga ljubi."
0
Nazaj na vrh
pipi
Starost: n/aPridružen: 23. nov 2003Prispevkov: 2568Kraj: TrbovljeStatus:Offline
Objavljeno: 29. jan 2005 18:08
Povezava do prispevka

Rižota z morskimi sadeži:


Na oljčnem olju prepražiš sesekljano čebulo, potem dodaš česen in peteršilj, toliko, da zadiši. Dodaš morske sadeže (jaz uporabim repke kozic in malo drobno narezanega fileja škarpene ali osliča) in pražiš 15-20 minut. Na koncu dodaš malo smetane za kuhanje (jaz uporabim tisto na rastl.osnovi, ena nemška znamka) in posoliš. Lahko začiniš z malo rožmarina.
Posebej skuhaš riž (jaz uporabim Uncle Ben`s polnozrnati riž), ga precediš in vmešaš med omako s sadeži. Na krožniku potem še posuješ z naseklanjim peteršiljem (zdaj pozimi imam jaz že nasekljanega v skrinji,zelo praktično v taki majhni šlatlici - Bofrost).


Dober tek.Smile

LP, Pipi
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 29. jan 2005 18:13
Povezava do prispevka

njami...a bi se dalo brez čebule in česna, ker jih res ne prenašam?


pa enkrat sem jedla najboljše testenine z morskimi sadeži v restavraciji na Kozini...paradižnikova omakica z kozicami, tako malo začinjena: NJAMI! a ma kdo kak recept, ker sem enkrat nekaj ustvarjlala doma pa ni glih ratalo.

0
Nazaj na vrh
irena
Starost: 21Pridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 5210Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 29. jan 2005 19:22
Povezava do prispevka

Rižota s klobaso na hitro...


Malo prekajeno klobaso naražemo na koščke, jo dodamo že malo porumeneli prepraženi čebuli, še na hitro popečemo, da postekleni, dodamo riž in zalijemo. Dodamo lahko tudi še kako jušno kocko, paradižnik in na koncu peteršilj. Rižota pa ima zelo zanimiv in dober, vendar nevsakdanji okus!

0
Nazaj na vrh
*tikvica
Starost: n/aPridružen: 17. maj 2004Prispevkov: 2884Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 29. jan 2005 19:55
Povezava do prispevka
Na olivnem olju prepražiš čebulo, dodaš česen, na kolobarčke narezano korenje, cvetačo, brokoli, bučko.. v bistvu vso zelenjavo, ki ti pač sede. Potem malo podušiš, nato dodaš riž ter vodo in kuhaš, dokler riž ni gotov. Proti koncu dodaš še malo paradižnikovega soka in seveda začimbe po želji. Mi damo ponavadi drobnjak, peteršilj ter solimo kar z evo mix začimbno mešanico. Ekola, to je rižota made by fotr.
0
Nazaj na vrh
inga
Starost: 42Pridružen: 30. nov 2004Prispevkov: 2410Kraj: RatečeStatus:Offline
Objavljeno: 29. jan 2005 21:58
Povezava do prispevka

Aleksa, ne predstavljam si, da bi kuhala brez česna in čebule. Te dve stvari dasta okus. Včasih sem ful jezna, ker ati ne mara čebule in morm kuhat sam s česnom in se mi zdi, da bi bla zadeva ful bl okusna, če bi bla zraven.

Da te bar mogu probuditi...
0
Nazaj na vrh
Ariana
Starost: n/aPridružen: 18. jan 2005Prispevkov: 4161Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 29. jan 2005 21:59
Povezava do prispevka
Se strinjam z Ingo. Jaz bi bila predvsem brez čebule v kuhinji bolj kot ne izgubljena...
0
Nazaj na vrh
neleja
Starost: 37Pridružen: 28. jul 2004Prispevkov: 2678Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 29. jan 2005 22:48
Povezava do prispevka
aleksa je napisal/a

njami...a bi se dalo brez čebule in česna, ker jih res ne prenašam?

  sej, če nimaš rada unih "končkov"  čebule noter, pa vn poberi. naredi mal večje kolobarje, končke čebule, popraži tolk da čebula da okus, potem pa vn poberi.
Ko hodiš pojdi zmeraj do konca... (T.Pavček)
0
Nazaj na vrh
kiara
Starost: 50Pridružen: 5. nov 2004Prispevkov: 2540Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 30. jan 2005 1:20
Povezava do prispevka

Express rižota s tuno:


Na olivnem olju prepražim čebulo, dodam riž, malo solim in vegetam. Ko je riž že skoraj kuhan dodam zamrznjeno zelenjavo z zeliščnim maslom (Spar Butergemuse - ne vem, če sem čisti pravilno napisala) in tuno iz konzerve. Kuham še tako dolgo, da se zelenjava odtali in skuha "al dente". Včasih dodam še česen v prahu in baziliko.

Nikoli se ne kregajte z idiotom,spravil vas bo na svoj nivo in premagal z izkušnjami!
0
Nazaj na vrh
Ariana
Starost: n/aPridružen: 18. jan 2005Prispevkov: 4161Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. jan 2005 1:21
Povezava do prispevka
Hvala Kiara že dolgo tole iščem
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 30. jan 2005 8:24
Povezava do prispevka
joooj punce ampak men se res obrne, ko sam vidm ti dve reči .. pa sej se ne zgražam na hrano  . Men ti dve za
0
Nazaj na vrh
kiara
Starost: 50Pridružen: 5. nov 2004Prispevkov: 2540Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 30. jan 2005 11:10
Povezava do prispevka
Mojo rižoto lahko narediš brez čebule in česna in bo še vedno super okusa.
Nikoli se ne kregajte z idiotom,spravil vas bo na svoj nivo in premagal z izkušnjami!
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 30. jan 2005 11:25
Povezava do prispevka
kiara res odličen recept...sem ga prejle spregledala! zihr ga naredim, morda že jutri!
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Rižote
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Koža je naš največji organ in prvi obrambni zid pred zunanjimi vplivi.