

želva, je ukinjena, je šla prepočasi ;)
mam jz enga dobrega za gobovo rižotko v voku...
očistiš šampinjončke,jih narežeš na ploskvice in jih pražiš na olivnem olju. Korenček narežeš na tanke palčke in jih daš h gobicam. Vegetaš, daš malo peteršiljčka in vse skupaj malo podušiš, popečeš...
Riž malo splahneš in ga dodaš h gobam in korenčku. Zaliješ z vodo ! Lahko tudi z belim vinom ampak jaz tega ne počnem, ker ne maram alkohola. Malo premešaš in kuhaš v voku pri zmernem ognju. Vodo dolivaš, dokler se riž ne skuha. Pa pazi, da ne prekuhaš vsega!
Ko je to kuhano, dodaš žlico ali dve sojine omakice in zadeva je pripravljena!
Rižota z morskimi sadeži:
Na oljčnem olju prepražiš sesekljano čebulo, potem dodaš česen in peteršilj, toliko, da zadiši. Dodaš morske sadeže (jaz uporabim repke kozic in malo drobno narezanega fileja škarpene ali osliča) in pražiš 15-20 minut. Na koncu dodaš malo smetane za kuhanje (jaz uporabim tisto na rastl.osnovi, ena nemška znamka) in posoliš. Lahko začiniš z malo rožmarina.
Posebej skuhaš riž (jaz uporabim Uncle Ben`s polnozrnati riž), ga precediš in vmešaš med omako s sadeži. Na krožniku potem še posuješ z naseklanjim peteršiljem (zdaj pozimi imam jaz že nasekljanega v skrinji,zelo praktično v taki majhni šlatlici - Bofrost).
Dober tek.
njami...a bi se dalo brez čebule in česna, ker jih res ne prenašam?
pa enkrat sem jedla najboljše testenine z morskimi sadeži v restavraciji na Kozini...paradižnikova omakica z kozicami, tako malo začinjena: NJAMI! a ma kdo kak recept, ker sem enkrat nekaj ustvarjlala doma pa ni glih ratalo.
Rižota s klobaso na hitro...
Malo prekajeno klobaso naražemo na koščke, jo dodamo že malo porumeneli prepraženi čebuli, še na hitro popečemo, da postekleni, dodamo riž in zalijemo. Dodamo lahko tudi še kako jušno kocko, paradižnik in na koncu peteršilj. Rižota pa ima zelo zanimiv in dober, vendar nevsakdanji okus!
Aleksa, ne predstavljam si, da bi kuhala brez česna in čebule. Te dve stvari dasta okus. Včasih sem ful jezna, ker ati ne mara čebule in morm kuhat sam s česnom in se mi zdi, da bi bla zadeva ful bl okusna, če bi bla zraven.
njami...a bi se dalo brez čebule in česna, ker jih res ne prenašam?
Express rižota s tuno:
Na olivnem olju prepražim čebulo, dodam riž, malo solim in vegetam. Ko je riž že skoraj kuhan dodam zamrznjeno zelenjavo z zeliščnim maslom (Spar Butergemuse - ne vem, če sem čisti pravilno napisala) in tuno iz konzerve. Kuham še tako dolgo, da se zelenjava odtali in skuha "al dente". Včasih dodam še česen v prahu in baziliko.
Balea BEAUTY EXPERT kremni gel za telo vsebuje 5 ...
Šampon za lase Elseve Extraordinary Clay je ...
Intenzivno vlažilna in hranilna krema z ureo, ...
S 5 % UREA regeneratorja in učinkovine proti ...
Lahkoten gel serum za prefinjeno polt Z ...