Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Riž

Pojdi na stran 1 , 2 , 3
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 20. sep 2005 10:15
Povezava do prispevka
Gobova rižota - mnjamsi, riž s tofujem in gosto sojino omako, drugače mi je pa zelo všeč riž s krompijem v zapečen pečici.
 
Andy please napiši recept za riž z rakci in bučkami. Hvala
0
Nazaj na vrh
Andy
Starost: n/aPridružen: 27. okt 2003Prispevkov: 9911Kraj: in paradiseStatus:Offline
Objavljeno: 20. sep 2005 10:17
Povezava do prispevka
Tudi meni je rdeči divji riž zelooo dober, sploh z malce sirčka.
 
*Vesna*, bom kar iz glave:
Za riž z rakci potrebuješ:
- neoluščeni rjavi riž
- majhno glavico čebule
- malo česna
- peteršilj
- 2 bučki (manjše so okusnejše)
- zamrznjenje škampove repke
- 1 dcl belega vina
- lonček smetane za kuhanje, lahko tudi lonček kisle smetane
- parmezan
- sol, poper, origano, bazilika
 
Najprej na žlici olivnega olja popražiš na drobno sesekljano čebulo, malce soliš. Dodaš rakce in jih par minut pokuhavaš v belem vinu. * Dodaš na drobno narezane bučke (npr. na kockice), 2 dcl čiste juhe in malce vode (če nimaš juhe pa polovico jušne kocke) in strt česen. Vse skupaj kuhaš 15-20 min. V to posodo dodaš riž, vodo in še malce (res malo) soliš, popraš in še malce začimb. Zadnje 3 min kuhanja dodaš nasekljan peteršilj in smetano za kuhanje. Odstaviš in pustiš pokrito še 2 min, serviraš z malce naribanega parmezana. Dober tek!
 
* namesto vina lahko daš konjak - je tudi zelo dobro
 
0
Nazaj na vrh
*Vesna*
Starost: n/aPridružen: 7. jun 2005Prispevkov: 662Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. sep 2005 16:33
Povezava do prispevka
hvala Andy bom vsekakor poskusila naredit! 
0
Nazaj na vrh
Kirka
Starost: 42Pridružen: 12. apr 2004Prispevkov: 3553Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 20. sep 2005 16:34
Povezava do prispevka
Hvala Samsara, sliši se mnjami
[color=orange:ddc61ba942]
0
Nazaj na vrh
gita
Starost: 41Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 17636Kraj: t.Status:Offline
Objavljeno: 20. sep 2005 16:37
Povezava do prispevka
jaz sem pri rižu predvsem za klasično rižoto (s korenčkom, grahom, mesom ... včasih pride še na koščke narezana rumena paprika, ki zelo popestri okus ali pa koruza)
 
drugače mamo pa radi tud mlečni riž in pa rižev narastek (za katkerega sem se zdajle spomnila, da ga že dolgo nisem spekla :))
 
na rižev narastek se lahko povrhu polije tudi vanili puding in pride zelo dobro Big smile
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. sep 2005 21:10
Povezava do prispevka
ronza, jaz ga v Leclercu kupim (kjer imajo btw. tudi rjav basmati).
 
Aja, pa na mlečni riž sem pozabila!! In narastke!!!! To tudi obožujrm, čeprav bolj redko delam.
0
Nazaj na vrh
.:sonja:.
Starost: 42Pridružen: 21. okt 2004Prispevkov: 7366Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 21. sep 2005 9:42
Povezava do prispevka
Jaz imam pa rada pečen riž. Skuhanega pomešaš z zelenjavo (kalčki, grah, bambus), z jajčko in sojino omako. njam.
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 21. sep 2005 9:50
Povezava do prispevka
.:sonja:. tole je pa mamljivo. Lahko napišeš recept?
0
Nazaj na vrh
.:sonja:.
Starost: 42Pridružen: 21. okt 2004Prispevkov: 7366Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 21. sep 2005 11:38
Povezava do prispevka
Sej nimam recepta. Gre pa takole. Skuhaš riž in ga malo ohladiš.
V ponev vliješ malo olja (lahko je tudi sezamovo, ker da boljši okus). na njem prepražiš koščke mesa (če ga daješ zraven), na trakce narezan bambus, kalčke. Daš malo na stran in v v ponev ubiješ jajce, ki ga zelo dobro premešaš z zelanjavo. Še preden popolnoma skrkne dodaš riž in še malo pražiš. Čisto na koncu daš pa še malo sojine omake.
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 21. sep 2005 12:12
Povezava do prispevka
Mhm njami, thenks .
0
Nazaj na vrh
Andy
Starost: n/aPridružen: 27. okt 2003Prispevkov: 9911Kraj: in paradiseStatus:Offline
Objavljeno: 21. sep 2005 12:42
Povezava do prispevka
Tak riž je pa tudi meni njami, v kitajski restavraciji si ga vedno naročim.
0
Nazaj na vrh
.:sonja:.
Starost: 42Pridružen: 21. okt 2004Prispevkov: 7366Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 21. sep 2005 13:08
Povezava do prispevka
Potrebno je pa vzeti riž, ki se ne sprime. Danes sem to delala in je bila ena velika brozga, ker se je riž sprijel.
0
Nazaj na vrh
Vanni
Starost: 12Pridružen: 29. apr 2005Prispevkov: 4903Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 21. sep 2005 13:45
Povezava do prispevka
kia je napisal/a
Jaz imam zelo rada riž na (moj) kitajski način...s porom, papriko, piščancem, narezanim na koščke, arašidi + arašidovin maslom in malo sojine omake
 
 
Kia, a mi prosim napišeš recept riža na tvoj kitajski način?
Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno. (Antoine de Saint-Exupery)
0
Nazaj na vrh
Saška
Starost: 44Pridružen: 2. jun 2004Prispevkov: 443Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. sep 2005 13:58
Povezava do prispevka
Ronza, rdeči divji riž imajo tudi v Sparu v BTC na dietičnem oddelku.
0
Nazaj na vrh
kia
Starost: 37Pridružen: 16. feb 2005Prispevkov: 8808Kraj: ChickenlandStatus:Offline
Objavljeno: 21. sep 2005 13:59
Povezava do prispevka
Jaz najprej narežem piščančka na manjše koščke in ga na malo olja popražim. Nato odstavim, da malo počaka.
Nato vso zelenjavo (por, papriko in včasih korenček) narežem na trakce in jo na malo sezamovega ali arašidovega olja prepražim (najboje je, če daš najprej korenje in papriko, katero malo posoliš, da hitreje spusti vodo, in nato šele por). Nato pustim, da se vse prekuha, vode ponavadi ne dodajam, razen v primeru, če je je premalo. Glede začimb ne kompliciram...sojina omaka, sol, lahko tudi kakšna mešanica za kitajsko hrano.
Medtem dam kuhati riž.
Ko se riž popolnoma skuha (pa ne da je pocast), ga dodam zelenjavi, tej pa še piščanca. Vse to delam v voku na ful gas plinu. Vse premešam, dodam pa še pražene arašide in kakšno žlico ali dve arašidovega masla. Ko se vsi okusi premešajo, dodam pa še kalčke, ki jih prej samo povrem v vodi. In to je to.
 
Namesto riža lahko pa dodaš tudi špagete ali pa riževe testenine
Save the earth. It's the only planet with chocolate.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Riž
Stran 2 od 3
Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo