Jaz najprej narežem piščančka na manjše koščke in ga na malo olja popražim. Nato odstavim, da malo počaka.
Nato vso zelenjavo (por, papriko in včasih korenček) narežem na trakce in jo na malo sezamovega ali arašidovega olja prepražim (najboje je, če daš najprej korenje in papriko, katero malo posoliš, da hitreje spusti vodo, in nato šele por). Nato pustim, da se vse prekuha, vode ponavadi ne dodajam, razen v primeru, če je je premalo. Glede začimb ne kompliciram...sojina omaka, sol, lahko tudi kakšna mešanica za kitajsko hrano.
Medtem dam kuhati riž.
Ko se riž popolnoma skuha (pa ne da je pocast), ga dodam zelenjavi, tej pa še piščanca. Vse to delam v voku na ful gas plinu. Vse premešam, dodam pa še pražene arašide in kakšno žlico ali dve arašidovega masla. Ko se vsi okusi premešajo, dodam pa še kalčke, ki jih prej samo povrem v vodi. In to je to.
Namesto riža lahko pa dodaš tudi špagete ali pa riževe testenine
