Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Recept za ričet oz. joto

Pojdi na stran 1 , 2
Tea1
Starost: 50Pridružen: 4. feb 2004Prispevkov: 2803Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 27. nov 2004 11:15
Povezava do prispevka

A ga kdo ima?


Mene je danes zjutraj prijelo, da bi to jedla...


0
Nazaj na vrh
barbimiha
Starost: n/aPridružen: 26. avg 2004Prispevkov: 129Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. dec 2004 11:38
Povezava do prispevka

jest to vse po filingu.


en dan prej skuham rjavi fižol( predčasno ga namočim),in pa ješprenjček. posebej v večji posodi kuham narezan korenček, čebulo, česen , sol, jušno kocko, skratka jušno zelenjavo in še par zrn popra dam noter.dodam tudi na kocke narezan krompir(če vse pojemo še isti dan, drugače krompirček kuham sproti)v to juhico dam fižol in ješprenjček.pomembno je, da zlijem tudi vodo, v kateri szta se kuhala ješprenjček in fižol. dodam še malo paradižnikove mezge in kuham še pol urce. nato dodam konček suhih reber in eno klobaso. pokuham še pol urce do urco in je fertik.nekateri še zabelijo. ampak se mi zdi da ni potrebno, ker je zadeva že tako ali tako precej gostljata.


poleg skuham kompot. njammmmmm


včeraj sem skuhala celo kiblo ričeta,in komej čakam , da pridem domov.drugi dan je ričet še boljši.


aja! včasih v ričet dam še kuhano kislo zelje, pa nastane ena mešanca med ričetom in joto.


to je izključno moj recept in mislim, da se,, uradno ,, dela ričet drgač.

B.
0
Nazaj na vrh
Andy
Starost: n/aPridružen: 27. okt 2003Prispevkov: 9911Kraj: in paradiseStatus:Offline
Objavljeno: 1. dec 2004 12:46
Povezava do prispevka

Tea, moj recept za joto, simpl ko pasulj.


Potrebuješ: fižol, krompir, rebrca (jaz jih dam za okus), kislo zelje, lovor, česen, poper v zrnu, sol in voila.  Če imaš domač fižol ga skuhaš na predvečer, naslednji dan pa posebej skuhaš na kocke narezan krompir, ki ga kuhaš v osoljeni vodi in v drugi posodi zelje, rebrca in vse začimbe. Ko je kuhano vse skupaj zmešaš v eno posodo. In še to, jota je najboljša naslednji dan.


Eni naredijo joto iz zelja in repe (50:50), no, to daš po okusu.

0
Nazaj na vrh
barbimiha
Starost: n/aPridružen: 26. avg 2004Prispevkov: 129Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. dec 2004 13:05
Povezava do prispevka
andy, tole 50 zelja,50repa pa še nisem probala. ampak bom...
B.
0
Nazaj na vrh
xtinax
Starost: 15Pridružen: 15. mar 2004Prispevkov: 4071Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. dec 2004 13:08
Povezava do prispevka
fižol gre kar mrzel v mešanico?
0
Nazaj na vrh
Andy
Starost: n/aPridružen: 27. okt 2003Prispevkov: 9911Kraj: in paradiseStatus:Offline
Objavljeno: 1. dec 2004 13:15
Povezava do prispevka

Xtinax, ja.  Aha, sem pozabila, da na koncu vse skupaj pokuhaš še kakšnih 5 do 10 min. V posodo, kjer kuhate zelje in vse ostalo dodajte vodo, ker je zelo gosto. In na koncu pazite, ko je že vse skupaj, da mešate, da se ne sprime. 

0
Nazaj na vrh
mamy
Starost: -14Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 3274Kraj: v raju na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 1. dec 2004 14:46
Povezava do prispevka

hvala za idejo, jote pa res že milijon let  nismo jedli.


Sem se še spomnila, da je zelo pomembno, da se krompir kuha posebej in ne z zeljem, ker se menda v kislem "okolju" ne skuha. Tega nikoli ne upam preizkusti, če res drži.

mamy od sina
0
Nazaj na vrh
Andy
Starost: n/aPridružen: 27. okt 2003Prispevkov: 9911Kraj: in paradiseStatus:Offline
Objavljeno: 1. dec 2004 14:49
Povezava do prispevka
Mamy, tudi jaz krompir vedno skuham v drugi posodi.  
0
Nazaj na vrh
Simona
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 5512Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 1. dec 2004 14:51
Povezava do prispevka
a se jota ne dela samo z kislo repo? 
Lep dan,
:*: Simona :*:
0
Nazaj na vrh
mamy
Starost: -14Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 3274Kraj: v raju na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 1. dec 2004 15:04
Povezava do prispevka

Andy, potem bo že držalo, da se kuha posebej


Simona, a veš, da ne vem! Jaz sem mislila, da se jota dela samo s kislim zeljem  

mamy od sina
0
Nazaj na vrh
Kylie
Starost: 42Pridružen: 23. jun 2004Prispevkov: 966Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 1. dec 2004 15:06
Povezava do prispevka

A lahko še katera napiše, kako se naredi matevž.

0
Nazaj na vrh
Tea1
Starost: 50Pridružen: 4. feb 2004Prispevkov: 2803Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 1. dec 2004 15:09
Povezava do prispevka

Punce hvala!


Ričet smo udejanjili, zdaj bo pa še jota in moja sreča bo popolna.

0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 1. dec 2004 15:10
Povezava do prispevka
Mi smo tudi danes joto jedli.
0
Nazaj na vrh
Andy
Starost: n/aPridružen: 27. okt 2003Prispevkov: 9911Kraj: in paradiseStatus:Offline
Objavljeno: 1. dec 2004 15:11
Povezava do prispevka

Simona, praviloma ja.  Primorci delamo samo z zeljem.


Za repo sem pa napisala za tiste, ki jim zelje morda ni všeč in jo imajo raje. Poznam enega, btw ga imam doma, kateremu zelje ne diši najbolj.

0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 1. dec 2004 15:15
Povezava do prispevka
Mi jo pa kupimo tisto od ETE. Je odlična. Ker kadar jo sama kuham ni taka, kot jo moževa nona skuha.  Ta od Ete mu je pa ful všeč. Eno klobasico notri dodam in je.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Recept za ričet oz. joto
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
S čokolado obloženi malinovi grižljaji z arašidovim maslom so božanska poslastica, ki bo potešila željo po sladkem.