Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Pršut

Pojdi na stran 1 , 2 , 3
tanjal
Starost: 69Pridružen: 21. okt 2003Prispevkov: 5870Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. dec 2004 9:01
Povezava do prispevka
boljšega pršuta, kot je bil nonotov ne bo več. drugače pa je na tenko narezan, tako da se skozi vidi in se v ustih kar topi dober tako krasov, kot mipov. lp. (lačna!!!!!)
tanjal
0
Nazaj na vrh
barbimiha
Starost: n/aPridružen: 26. avg 2004Prispevkov: 129Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. dec 2004 9:03
Povezava do prispevka

Lumpa je napisal/aMi smo pa glih mal prej pršut pa sirček pa olive jedl, k ma mami rojstn dan...hmm..kras al mip...Kras s kostjo...če se pa le da, pa domačga kupi k je neprimerljivo boljši


kje naj pa kupim domačega, lumpa?

B.
0
Nazaj na vrh
Kazi
Starost: n/aPridružen: 23. okt 2003Prispevkov: 2457Kraj: DolenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 21. dec 2004 9:06
Povezava do prispevka
Joj Tanjal maš prou... moj nono je tudi zmeraj imel pripravljen pršut zame, ker je vedel da ga obožujem...
Cute but psyho...things even out
0
Nazaj na vrh
Andy
Starost: n/aPridružen: 27. okt 2003Prispevkov: 9911Kraj: in paradiseStatus:Offline
Objavljeno: 21. dec 2004 10:57
Povezava do prispevka

Predlagam Krasovega s kostjo, pa na stojalu, potem pa ga sam režeš.  

0
Nazaj na vrh
smeska
Starost: 45Pridružen: 20. apr 2004Prispevkov: 3451Kraj: primorskaStatus:Offline
Objavljeno: 21. dec 2004 14:50
Povezava do prispevka
To je najboljsi prsut, Kraski
Lp,pupika 28


0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 41Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 21. dec 2004 15:24
Povezava do prispevka

barbimiha...bom jest doma vprašala od kje so našga prpelal, pa ti sporočim...


 


LP

Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
.:sonja:.
Starost: 42Pridružen: 21. okt 2004Prispevkov: 7366Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 21. dec 2004 15:39
Povezava do prispevka
Kraški iz Lokve na Krasu.
0
Nazaj na vrh
mamy
Starost: -14Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 3274Kraj: v raju na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 22. dec 2004 8:12
Povezava do prispevka

Pršutarne: MIP Kobjeglava, KRAS Šepulje in Pršutarna Lokve (Lokev). Tudi v Sparu  je pršut v akciji. Jaz za doma najraje vzamem vakumsko pakiran kos in režem na strojček, iz ostankov naredim npr. prepražene koščke v smetanovi omaki.


Serviram z orehi in sirom narezanim na kocke. Kisli dodatki: kumarice, olive... se smejo servirati ločeno od pršuta v svoji skodelici.


Zraven pa obvezno kozarec domačega terana.


Pa dober tek!

mamy od sina
0
Nazaj na vrh
teja
Starost: n/aPridružen: 20. nov 2004Prispevkov: 675Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. dec 2004 15:59
Povezava do prispevka
ok, jaz sm zdej kupila kar celo stegno (s kostjo). kako naj se ga lotim? zadeva je na enem koncu premazana z mastjo (ki je žaltova) - kako se je vi znebite - kar postrgate z nožem?
0
Nazaj na vrh
KIKI
Starost: n/aPridružen: 7. apr 2004Prispevkov: 118Kraj: CeljeStatus:Offline
Objavljeno: 26. dec 2004 0:35
Povezava do prispevka
Nam je dost boljši MIP-ov kot pa Kraški.
0
Nazaj na vrh
L0vErKa
Starost: 39Pridružen: 27. nov 2004Prispevkov: 4583Kraj: somewhere over the rainbowStatus:Offline
Objavljeno: 1. jan 2005 17:46
Povezava do prispevka
pršut je zakon  boljši je itaq tisti brez kosti
0
Nazaj na vrh
romy
Starost: -14Pridružen: 26. jan 2006Prispevkov: 11066Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 17. avg 2006 0:17
Povezava do prispevka
Da malo obudim to temo.
 
Doma jemo izključno čisto domači pršut. In to že veliko let. Na Krasu (oz. blizu) imamo kolege, ki imajo vinograd in gojijo tudi prašičke. Tako nam vsako leto poredijo prašička in imamo 2 cela stegna, ki nam jih lepo posušijo v paršuta... In vam rečem, da kupljenega (mip,Kras...)niti poizkusim ne več, ker mi je dobesedno plastičen.
 
Tudi letos je tako... Ni boljšega, kot da si greš lepo v klet odrezat par koščkov.
 
Večinoma jemo pršut tako sam (sir, olive...). Bi pa pripravili tudi kakšno jed z dodatkom pršuta, vendar ne poznam nobenega recepta. No, samo par, ki smo jih pobrali od kakšnega primorskega kolega.
Tako da bi vas prosila za kakšen recept.
0
Nazaj na vrh
soraia
Starost: 42Pridružen: 27. okt 2005Prispevkov: 2871Kraj: KrasStatus:Offline
Objavljeno: 17. avg 2006 12:47
Povezava do prispevka
Meni od velikih proizvajalcev je najboljši Kras, drugače pa je res, najboljši je domači pršutek.
 
0
Nazaj na vrh
MBrando
Starost: n/aPridružen: 19. jul 2012Prispevkov: 90Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. avg 2012 19:31
Povezava do prispevka


Da ne odpiram nove teme, se obračam na vas, moji dragi PLANETARČI in upam da ne doživim javnega linča s tako neumnimi vprašanji, okoli DIAMANTA med mesninami. A kaj čmo, ker sem gurman, želim tudi tako jesti in doživeti vso božanskost za zajtrk in seveda pri tem občutiti vse sestavine in okuse posebej.
Ekola pa že teče slina :>

Bom kar prilepil tekst iz enega drugeg foruma, kateri pa se nanaša na tole temo. Seveda, v tem primeru vinček odpade. Ob 4ih zjutraj pa ga res ne bi rad že ĐINGAL

"Zanima me, v kolikor boste pomagali greenhornu in ne bom doživel linča na tej strani Trojan , če mi lahko zaupate najboljšo kombinacijo uživanja kvalitetnega pršuta?

The ohter day nisem bil zadovoljen s kombinacijo, saj sem si naredil preveč DELAVSKI sendvič in okusi niso prišli do izraza . Seveda sem uporabil najboljše sestavine a menim,
kolikor se spoznam, da sem vsekal mimo.

Kot je že rekel VERONIK, pršut je diamant in se tako tudi obravnava.Torej, po moje, menim da samo pršut, dober svež kruh (sam pečem) z hrustljavo skorjo iz pirine moke, kvaliteten pršut, pa morda različni siri. Domača zelenjava pa posebej na krožniku. Mrbit tudi domača skuta, kod podlaga za pršut, ali to že neugodno vpliva na okus?

Kaj pa porečete glede pijače? Dober črn ali zelen čaj, ali pa grem kar z žitno kavo v akcijo, mlekom, jogurtom,kefirjem ali pa je to vse SMRTNI GREH in bi me takoj sprefockali ali pa mi vrgli kamen v glavo, glede na obnašanje in vprašanje.

Vložena ali sveža zelenjava? Da/ne? Katero favorirate?


Hvala za vso pomoč ino odgovore."

 


Popravljena oblika sporočila.

Iza

 

0
Nazaj na vrh
Lubenica
Starost: n/aPridružen: 10. jul 2006Prispevkov: 6018Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. avg 2012 20:17
Povezava do prispevka
Meni pade na pamet kombinacija grisin, okoli katerega je ovit košček pršuta in pa melona za zraven. Ali pa kar sam pršut, saj mu nič ne manjka, sploh pa, če želiš, da ohrani polnost okusa. Ne vem pa glede pijače, res mi nič ne pade na pamet.

Pa še to- ne vem, zakaj bi te kdo linčal za vprašanje, obstaja pa bolj pregleden in berljiv način, da nekaj vprašaš. Smile Priznam, da sem jaz v prvo že pri drugem odstavku skoraj nehala brati, ker takoj nisem videla, kaj bi rad.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Pršut
Stran 2 od 3
Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo