Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Preprosto, dobro in hitro kosilo

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5
Lunča
Starost: n/aPridružen: 14. mar 2006Prispevkov: 1075Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. jun 2007 20:03
Povezava do prispevka
Drugače se da lazanjo v 1 uri skupi spravit... če mal goljufaš 



Jaz v "naglici" kupim brezmesno paradižnikovo omako za testenine,
narejen bešamel, mleto meso in gobice. Na čebuli in česnu prepražim
meso (lahko tudi brez mesa, pa namesto mesa jajčevce), dodam gobice,
potem pa vse skupaj "naplastim" v pekač.

Je pa fin recept, ker dejansko ti ni treba zraven štedilnika stat in
pazit kdaj bo kej čez ušlo. Dela je za cca 20min, lazanja (za nekje
3-4) se pa peče dobre pol ure.



Drugače so pa moji najljubši "hitri" recepti razne fritaje z gobicami in zelenjavo. Pa žar je tudi super zadeva.
0
Nazaj na vrh
sanda
Starost: 41Pridružen: 5. jun 2005Prispevkov: 4168Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. jun 2007 21:45
Povezava do prispevka
Hehe, Lunča, ja če malo goljufaš je super  - lazanjo ponavadi delam kar "ta pravo" in vzame res več časa kot tvoja varianta tako da bom najbrž poskusila.

Travica, dobra ideja (verjetno bi šle bučke tudi )  - bom poskusila tudi tvoje
0
Nazaj na vrh
Mis
Starost: n/aPridružen: 16. sep 2005Prispevkov: 1707Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. jun 2007 10:40
Povezava do prispevka
Lahko narediš kakšno fino rižoto/kašato (namesto riža uporabiš ajdovo kašo).

Jaz obožujem tudi malancane s parmezanom:

Malancane narežeš na rezine, rahlo posoliš in počakaš cca 10-15 min, da spustijo tekočino. Med tem narežeš čebulo in česen, nasekljaš peteršilj in ostale začimbe (bazilika, timijan, origano..). Na malce olja popražiš čebulo, dodaš česen in paradižnik (pelati). Tenstaš cca 10 minut (lahko tudi dlje). Po želji dodaš malo suhega belega vina. Tik pred koncem dodaš še začimbe in malo sladkorja. V jeno posodo daš malo omake, plast melancanov, omake, potreseš s parmezanom (naj bo res parmezan) ali mocarelo ali drugim sirom, nato spet malancani, paradižnik in sir, dokler ne zmanjka sestavin. Na vrhu mora biti omaka + sir. V ogreti pečici pečeš cca 20 min, da se sir lepo zapeče.

Hitro so pripravljeni tudi PZ zavitki z zelenjavo.

Kupiš PZ testo (Pečjak). Na pultu razgreš eno plast testa in jo namažeš s kislo smetano (manj kalorična varianta: skuta 0% maščobe iz Leclerca), nanjo položiš drugo plast, ki jo prav tako premažeš s smetano. Dodaš še tenstano zelenjavo (čebula, česen, začimbe, pelati, bučke, paprika, gobice, koruza...). elenjavo poravnaš in testo zviješ v zavitek (kot štrudel), premažeš s smetano in zapečeš. Po želji dodaš zelenjavi tudi ribani sir.

Obe varianti ponavadi jem s svežo solato.

Dober tek!

0
Nazaj na vrh
kstendle
Starost: 38Pridružen: 3. jul 2007Prispevkov: 19Kraj: My world ;)Status:Offline
Objavljeno: 17. jul 2007 9:10
Povezava do prispevka
...za tiste, ki ne marate mesa in bi rade hitro kosilo poskusite tole
 
v slani vodi skuhaš zelenjavo jaz dam ponavadi cvetačo, brokoli, baby korenček, lahko tudi brstični ohrovt, koruzo, grah, včasih dam tudi na majhne kocke narezan krompir...ko je zelenjava kuhana odcediš streseš v pekač (ne rabiš nobenega olja Smile po želji potreseš z začimbami in na koncu dodaš še nariban sir, ter daš v pečico samo toliko, da se sir stopi. zraven ne potrebuješ (vsaj jaz ne) nobene druge stvari-lahko pa po želji polnozrnat kruh ali kaj drugega.
 
hitro je pripravljen tudi dušen riž z zelenjavo
 
na olivnem olju prepražiš nasekljano čebulo, ko postekleni dodaš riž, mešaš, da tudi riž postekleni, dodaš paradižnikovo mezgo, začimbe, mešano zelenjavo (jaz dam kar pol riža, pol zelenjave),sol. medtem zavreš vodo v katero lahko daš jušno kocko, ali pa tudi ne (če daš kocko moraš riž malo manj posoliti), vrelo vodo preliješ preko riža in potem riža ne smeš več mešati, pokriješ in na majhnem ognju kuhaš dokler ne ostane samo riž,brez vode. riž in voda morata biti v razmerju 1:2. zraven lako pripraviš kakšne sojine polpete, omako ali pa riž ješ kot samostojno jed.
0
Nazaj na vrh
kstendle
Starost: 38Pridružen: 3. jul 2007Prispevkov: 19Kraj: My world ;)Status:Offline
Objavljeno: 17. jul 2007 9:15
Povezava do prispevka
okusno omako za testenine lahko pripravite tudi doma
 
na olivnem olju prepražite malo čebule, na čebulo stresete malo žličko sladkorja, pražite, dodate paradižnikovo mezgo iz tetrapaka, začimbe-bazilika, timijan, majaron, česen, provansalska zelišča, origano (kakor kdaj in kakor komu paše), solite, malo zgostite z moko ali še boljše s kislo smetano, pokuhate in omaka je gotova.
0
Nazaj na vrh
madeira*
Starost: 41Pridružen: 16. apr 2007Prispevkov: 4877Kraj: Pri morjuStatus:Offline
Objavljeno: 18. jul 2007 13:30
Povezava do prispevka
Še eno moje čudno, ampak hitro kosilo
 
V teflonski ponvi na čisto malo maščobe popečeš pol na kolobarčke narezane bučke in ko je še malo hrustljava, dodaš eno malo konzervo graha, malo koruze (tako za barvo ) in malo konzervo tune v naravnem soku. Po želji lahko dodaš še žlico ali dve kosmičev. Ti ponavadi poberejo tekočino od zelenjave in od tune, tako da niti ni treba dodajati vode. In ko se kosmiči zmehčajo, je narejeno  Aja, pazite, da ne bo preslano, ker je že tuna sama po sebi kar precej slana.
Vse, kar Kanibal napiše, + 1. :D
0
Nazaj na vrh
ally
Starost: 43Pridružen: 9. sep 2004Prispevkov: 7298Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 18. jul 2007 14:50
Povezava do prispevka
Jaz bom pa danes delala sataraš -
0
Nazaj na vrh
Matejca
Starost: 34Pridružen: 20. avg 2007Prispevkov: 122Kraj: okolica celjaStatus:Offline
Objavljeno: 24. avg 2007 20:52
Povezava do prispevka
malo obujam temo.
zelo na ''hitrco'' so tudi testenine na moj način. na malo olja prepražiš pršut ali šunko, nato dodam mlo paradižnikove mezge pa veeeeeeliko bazilike. jaz nato dam kar v to posodo testenine cez pa se kislo smetano in je za prste polizat
Many people will wal in and out of your life, but only true friends will leave footprints in your heart
0
Nazaj na vrh
*lučka*
Starost: 38Pridružen: 25. jul 2006Prispevkov: 1019Kraj: vsakič nekje drugje :)Status:Offline
Objavljeno: 25. avg 2007 17:13
Povezava do prispevka
Še moja varianta paštice: na olivnem olju prepražimo čebulo (toliko, da postekleni) in dodamo na kockice narezane bučke. Dušimo par minut, nato dodamo še na koščke narezano papriko in paradižnik (najbolje olupljen). Dušimo do mehkega oz. toliko časa, da se paradižnik razpusti. Po potrebi zgostimo z moko oz. krušnimi drobtinami. Seveda ne smemo pozabiti na baziliko in origano. Damo na špagete, po želji po vrhu posujemo še nariban sir. Dober tek!
Beauty, to me, is about being comfortable in your own skin. That, or a kick-ass red lipstick. (Gwyneth Paltrow)
0
Nazaj na vrh
BuzzyBee
Starost: 40Pridružen: 13. okt 2005Prispevkov: 32Kraj: LjStatus:Offline
Objavljeno: 17. okt 2007 14:25
Povezava do prispevka
Korenčkova juha:

Korenje (en srednje velik korenček na osebo) operemo in naribamo. Na čajni žlici (lahko tudi brez) olja (olivnega) ga malo popečemo. Zalijemo z vodo in počakamo, da zavre. Ko zavre, dodamo peteršilj, drobnjak (baziliko,...) in jušno žlico gresa. Pustimo, da brbota še par minut. Na koncu vlijemo že prej premešan jajček in medtem, ko vlivamo, mešano. Aja, vmes solimo z zeliščno soljo. Po želji lahko stresemo tudi jušne kroglice (one, ko se napihnejo).
 
čas: 20 minut
~Razum nam lahko pokaže, čemu se je treba izogniti, toda edino srce nam govori, kaj je treba delati~
0
Nazaj na vrh
vermilion
Starost: n/aPridružen: 29. apr 2007Prispevkov: 1181Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. okt 2007 17:44
Povezava do prispevka
jst ponavadi kuham samo kakšne hitre variante npr...

*zelenjavna rižota
*ocvrte bučke + pire krompir
*špinača + pire krompir
*špageti z mediteransko omako (tuna + paradižnik itd...)
*palačinke z orehi
*slivovi cmoki (ponavadi jih naredim ko mam čas, pol pa dam v zmrzovalnik in skuham ko se mi mudi, isto tudi kanelone)
*sirovi tortelini z omako iz zelenjave in smetane (podobno štartaš kot za sataraš samo da namesto jajca daš smetano -> sladko+kakšno žlico kisle
*široki rezanci z praženimi drobtinicami + sladkorjem, kompot
*puran v omaki + skutina klobasa (full v izi: zmešaš skuto + jajce + zdrob + sol pustiš 15 min, namečeš na potresen servet z gresom in daš kuhat v vrelo slano vodo
You’re a dragon. Be a dragon.
0
Nazaj na vrh
Dow*
Starost: n/aPridružen: 19. avg 2006Prispevkov: 2794Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. okt 2007 16:12
Povezava do prispevka

Od tega kar se hitro skuha mi je najboljša pašta (čisto ta tanki špageti) pa gor kečap
Hell is other people - Jean Paul Sartre
0
Nazaj na vrh
Dow*
Starost: n/aPridružen: 19. avg 2006Prispevkov: 2794Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. okt 2007 16:15
Povezava do prispevka
ally je napisal/a
Jaz bom pa danes delala sataraš -


Joj, čisto sem pozabila. Ja, sataraš, ker obožujem paradižnik. (letos nam ga je uspelo tudi doma vzgojiti).
Hell is other people - Jean Paul Sartre
0
Nazaj na vrh
Jelenckova
Starost: 40Pridružen: 24. okt 2007Prispevkov: 35Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. okt 2007 12:50
Povezava do prispevka
candy je napisal/aA mi pove katera eno zelooo na hitro omakco za testenine..pa preporsto (pa ne velja tiste pripravljene hehe)


Bučko opereš, narežeš na kocke in na maslu popražiš, dodaš kislo smetano, sol poper, kakšna najljubša začimba in najhitrejša omaka je tu.

Lahko pa tudi zmešaš tuno iz pločevinke s kislo smetano.

Ali pa sesekljaš pelate, jih popražiš na malo čebulice in česna, dodaš tuno in imaš polivko.

Samo zelenjavna varijanta je s pelati in koruzo.

Sicer pa: še hitrejša omaka je, če uporabiš pesto alla genovese (tisti zeleni) ali pa tistega rdečega.
0
Nazaj na vrh
Jelenckova
Starost: 40Pridružen: 24. okt 2007Prispevkov: 35Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. okt 2007 12:54
Povezava do prispevka
sanda je napisal/aPunce rabim idejo za kosilo. In sicer: naj bo brezmesno, pripravljeno recimo v roku 1 ure. Možne so testenine, zelenjava, delano v pečici ali brez nje. Karkoli 


Skuhaj testenine (katere koli, lahko tudi njoke) in jih zmešaj s naribanim sirom, kockami šunketer z jajcem in kislo smetano. Daš v pekač, naribaš povrhu še malo sira in malo masla. daš pečit za cca. 30 minut na 180. V eni uri imaš zeeelo okusno kosilo. Možne so seveda različne varijante takšnega "narastka", tudi zelenjavnega.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Preprosto, dobro in hitro kosilo
Stran 3 od 5
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Usnjena krila obožujejo tudi zvezdnice – od Meghan Markle do Olivie Palermo.