Lahko narediš kakšno fino rižoto/kašato (namesto riža uporabiš ajdovo kašo).
Jaz obožujem tudi
malancane s parmezanom:
Malancane narežeš na rezine, rahlo posoliš in počakaš cca 10-15 min, da spustijo tekočino. Med tem narežeš čebulo in česen, nasekljaš peteršilj in ostale začimbe (bazilika, timijan, origano..). Na malce olja popražiš čebulo, dodaš česen in paradižnik (pelati). Tenstaš cca 10 minut (lahko tudi dlje). Po želji dodaš malo suhega belega vina. Tik pred koncem dodaš še začimbe in malo sladkorja. V jeno posodo daš malo omake, plast melancanov, omake, potreseš s parmezanom (naj bo res parmezan) ali mocarelo ali drugim sirom, nato spet malancani, paradižnik in sir, dokler ne zmanjka sestavin. Na vrhu mora biti omaka + sir. V ogreti pečici pečeš cca 20 min, da se sir lepo zapeče.
Hitro so pripravljeni tudi
PZ zavitki z zelenjavo.
Kupiš PZ testo (Pečjak). Na pultu razgreš eno plast testa in jo namažeš s kislo smetano (manj kalorična varianta: skuta 0% maščobe iz Leclerca), nanjo položiš drugo plast, ki jo prav tako premažeš s smetano. Dodaš še tenstano zelenjavo (čebula, česen, začimbe, pelati, bučke, paprika, gobice, koruza...). elenjavo poravnaš in testo zviješ v zavitek (kot štrudel), premažeš s smetano in zapečeš. Po želji dodaš zelenjavi tudi ribani sir.
Obe varianti ponavadi jem s svežo solato.
Dober tek!