Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Preprosti sirovi štruklji

tanjal
Starost: 69Pridružen: 21. okt 2003Prispevkov: 5870Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. feb 2007 7:57
Povezava do prispevka
skuto, jajce in pšenični zdrob, malo soli in sladkorja zmešaš,  toliko da skupaj drži. nato narediš klobaso, zaviješ v prtiček in kuhaš v slanem kropu kakšnih 15 minut. razrežeš na kose velike po želji. preliješ s praženimi drobtinami na maslu ali olju, posladkaš in njami....
če hočeš take štruklje kot prilogo namesto krompirja ipd. (paše k zrezkom z omako, h golažu), pa daš namesto zdroba ostro moko in soliš.lp
tanjal
0
Nazaj na vrh
Cherry Miss
Starost: 38Pridružen: 21. okt 2005Prispevkov: 1081Kraj: Go-Go-Go!Status:Offline
Objavljeno: 5. feb 2007 9:42
Povezava do prispevka
Koliko skute pa zdroba daš? Pol kile skute, ali kako?
Smeh je jezik duše.
P. Neruda
0
Nazaj na vrh
.:sonja:.
Starost: 42Pridružen: 21. okt 2004Prispevkov: 7366Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 5. feb 2007 10:12
Povezava do prispevka
Tale recept je bil na Kulinariki in je meni najbolj priljubljen.
Kopiram s Kulinarike:
50 dag skute (najboljša je iz loških mlekarn)

2 jajci

20 dag moke

1 žlička soli

Vse skupaj zmešamo. Na moker prtiček vlijemo maso, ki naj ne bo gosta.
Ne vgnetemo jo v v testo, ne dodajamo moke ampak skoraj polijemo na
prtiček. Prtiček zavijemo, povežemo z nitjo in kuhamo cca. 30 minut v
osoljenem kropu. Štruklje odvijemo, razrežemo in zabelimo z
drobtinicami prepraženimi na maslu.

Okus imajo pa čisto po štrukljih. Ni se pa potrebno zafrkavati s testom in nadevom.
0
Nazaj na vrh
tanjal
Starost: 69Pridružen: 21. okt 2003Prispevkov: 5870Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. feb 2007 11:30
Povezava do prispevka
cherry miss, čisto po občutku in kolikor hočeš po količini. paziti moraš le, da se skupaj drži, da med kuhanjem ne razpade, to je pa samo vaja. lp.
tanjal
0
Nazaj na vrh
irena
Starost: 20Pridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 5210Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. feb 2007 11:52
Povezava do prispevka

quote:a0d8423378=".:sonja:."50 dag skute (najboljša je iz loških mlekarn)

Sonja, čez domačo skuto je ni...samo na žalost se dobi samo na tržnici ali na kakšni kmetiji, tudi domačo, v peči pregreto smetano ni za primerjat s kupljeno! 100x preverjeno, vendar malo težje uresničljivo, na žalost, kmetij je čedalje manj...

0
Nazaj na vrh
.:sonja:.
Starost: 42Pridružen: 21. okt 2004Prispevkov: 7366Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 5. feb 2007 12:58
Povezava do prispevka
To sem kopirala s Kulinarike. Smile
0
Nazaj na vrh
irmica
Starost: 122Pridružen: 15. feb 2006Prispevkov: 730Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. feb 2007 13:21
Povezava do prispevka
Sama sem tudi pobrala tole s Kulinarike, kot pove tudi Sonja in so odlični! Škoda samo, da so najboljši sveže kuhani, jih je pa res enostavno in lahko narediti.
Preveč dobrega je lahko... čudovito. (Mae West)
0
Nazaj na vrh
irena
Starost: 20Pridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 5210Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. feb 2007 14:01
Povezava do prispevka
quote:1471995713=".:sonja:."To sem kopirala s Kulinarike. :)
Ja, saj vem, samo jaz pa reklamo za domače izdelke delam zraven...
0
Nazaj na vrh
sasska
Starost: -14Pridružen: 4. apr 2006Prispevkov: 2974Kraj: CeljeStatus:Offline
Objavljeno: 14. feb 2007 16:14
Povezava do prispevka
Sem danes preizkusila recept in so super.
Dala sem malo več skute in pol moke pol pšeničnega zdroba. Ker je bilo vse skupaj zelooo gosto sem dodala še kislo smetano, za popestrirev pa še rozine. Vsi so navdušeni.
.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Preprosti sirovi štruklji
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Gillian je bila stara komaj sedem let, vendar je bila njena prihodnost že ogrožena.