Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Prehrana po krvnih skupinah

Pojdi na stran 17 , 18 , 19 , 20 , 21 , 22 , 23 , 24 , 25 , 26 , 27
Katera krvna skupina ste?
1)0 (nič)
36%
79 glasov
2)A
43%
94 glasov
3)B
15%
33 glasov
4)AB
6%
14 glasov
Skupno glasov:
220 glasov
jagoda007
Starost: n/aPridružen: 21. mar 2007Prispevkov: 1216Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. avg 2009 15:09
Povezava do prispevka
Kiely, hvala. Drugače ima pa tudi pira gluten, ni tako?
Tud sama sicer ne pojem veliko kruha oz. si obroke pripravljam tako, da ne čutim te potrebe. Kruh pa prav tako pečem sama, vendar iz polbele in ržene moke (še za ostale druž.člane...). Bom probala enkrat s proseno moko - prosena kaša je ena mojih najljubših jedi. Kvinojo, ajdo in amarant pa še moram odkriti...
 
 
0
Nazaj na vrh
Sydelle
Starost: 33Pridružen: 3. dec 2008Prispevkov: 1752Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. avg 2009 15:20
Povezava do prispevka
No, pira je vrsta pšenice in vsebuje gluten. Prav tako vsebuje gluten rž, čeprav manj kot ga pšenica. Oves sicer ne vsebuje čisto enakih beljakovin kot pšenica, ampak je pogosto procesiran zraven pšenice, ječmena ipd. in na tak način postane ''kontaminiran'' z glutenom, zato se ga praviloma ne uporablja v brezglutenski dieti.

Če se izogibate glutenu, imate za kruh pripravljene mešanice moke npr. od Dr. Schaera ali Fenix moko (te sta najcenejši pri nas, prva je boljša). Se pa jaz sama ne bi šla popolnoma brezglutenske diete (če ne bi imela celiakije, lol, zato pač poznam te stvari), ker sem brala, da lahko v primeru, ko se pojavi sum na to bolezen, potem pojavijo anomalije in težave pri diagnosticiranju.
0
Nazaj na vrh
jagoda007
Starost: n/aPridružen: 21. mar 2007Prispevkov: 1216Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. avg 2009 15:42
Povezava do prispevka
Aha, zato se tako spoznaš...
Hvala ti za informacije - sem zvedela precej več kot prej po vseh najdi.si-jih in googl-ih! Seveda se ne mislim 100% izogibati glutenu, pa tudi vedno je težko, je pa dobro poznati še druge opcije.
0
Nazaj na vrh
BiBu
Starost: 35Pridružen: 20. jul 2007Prispevkov: 430Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 22. avg 2009 16:05
Povezava do prispevka
Jaz mislim da sem skupina B. Ampak bom šla preverit, ker kar ne morem verjet kaj vse ne bi smela jest. Izogibala naj bi se pšenici oziroma vsemu kar vsebuje gluten. Jem pirin kruh ampak tudi ta ga najbrž ima. Piše tudi da testenine lahko kamot izključim iz prehranjevanja, ker itak dobim vse kar potrebuje moje telo iz drugih snovi. Prebrala sem tudi naj se izogibam piščancu in perutnini. Pa jaz sem šokirana. Kaj pa naj še sploh jem od mesa potem(nobeno drugo meso mi namreč ne diši, sploh pa ne kakšna jagnjetina, svinjina, zajec). Kot da že to ne bi bilo dovolj, pa še piše da je sadje in zelenjava v večini vse okej za to skupino razen paradižnika(brez katerega si res ne predstavljam vsakega dneva) in pa granatno jabolko tudi ni priporočljivo(ki ga tudi obožujem).

Moram prit k sebi najprej, ker res ne morem verjet da vseh teh stvari enostavno ne bi smela jesti
Preteklost in prihodnost sta tatova časa Življenjska sreča je sestavljena iz trenutkov – majhnih, hitro pozabljenih dobrotljivosti, kot so nasmeh, prijazen pogled ali iskren poklon. (S. T. Coleridge)
0
Nazaj na vrh
Kiely
Starost: 38Pridružen: 7. feb 2007Prispevkov: 3384Kraj: KielywoodStatus:Offline
Objavljeno: 22. avg 2009 16:13
Povezava do prispevka
Sydelle je napisal/aNo, pira je vrsta pšenice in vsebuje gluten. Prav tako vsebuje gluten rž, čeprav manj kot ga pšenica.


Uf ja, moja napaka. Ampak ga ima manj manj kot ostale? Ali še to ne?

Nekak mi pira veliko bolj paše, kot pa pšenica ali oves npr. Rž mi je pa sploh no-go. No, piri se jaz ne odpovem, ker je le moja najljubša.

0
Nazaj na vrh
Sydelle
Starost: 33Pridružen: 3. dec 2008Prispevkov: 1752Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. avg 2009 16:56
Povezava do prispevka
Na wikiju ne najdem kakšnih točnih vrednosti, verjetno zato, ker je ponavadi pomembno samo ali žito vsebuje gluten ali ne (za tiste s celiakijo pač). Ima pa, kolikor lahko vidim, pira več beljakovin in malo manj OH. Po moji logiki tudi sklepam, da je manj gensko spremenjena in obdelana kot špenica, tako da je sigurno boljša. Smile

Drugače sem jaz tudi tip B (skoraj zagotovo, no) in sem prav zaradi odkrite celiakije pred pol leta nekoliko spremenila način prehranjevanja in počutje je šlo po enem tednu občutno na boljše. Sem pa že prej uživala veliko mlečnih izdelkov, rada imam našteto sadje, riž, kruha pa zdaj skoraj ne pogrešam oz. tudi brezglutenskega pojem zelo malo. Prej si na primer nekako nisem predstavljala, da bi jedla tuno in sir ali jajca brez kruha, zdaj mi pa nič ne manjka zraven, če ga ni. Edino pri piščancu se večkrat ''pregrešim'' pa recimo pri kakih paradižnikovih omakah.
0
Nazaj na vrh
Kiely
Starost: 38Pridružen: 7. feb 2007Prispevkov: 3384Kraj: KielywoodStatus:Offline
Objavljeno: 22. avg 2009 18:54
Povezava do prispevka
Sem našla, da ima nekoliko drugačno B sestavo in zato naj bi jo ``lahko celo nekateri ljudje s celiakijo prenašali´´.   (no, raje ne tvegat.)

Jaz sem pa skenslala kis, ki pri 0 ni priporočljiv in počutje je nenormalno, hudo boljše.
0
Nazaj na vrh
jagoda007
Starost: n/aPridružen: 21. mar 2007Prispevkov: 1216Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. sep 2009 12:59
Povezava do prispevka
Kako je pa s sojo? Je priporočljiva za skupino B ali ne? Sem brala več člankov, pa jo nekje priporočajo, nekje pa sploh odsvetujejo in spada med "prepovedana" živila.
0
Nazaj na vrh
Pika Nogavička
Starost: -14Pridružen: 10. feb 2006Prispevkov: 1162Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 3. sep 2009 13:31
Povezava do prispevka
BiBu je napisal/aJaz mislim da sem skupina B. Izogibala naj bi se pšenici oziroma vsemu kar vsebuje gluten. Kot da že to ne bi bilo dovolj, pa še piše da je sadje in zelenjava v večini vse okej za to skupino razen paradižnika(brez katerega si res ne predstavljam vsakega dneva) in pa granatno jabolko tudi ni priporočljivo(ki ga tudi obožujem).


Jaz sem tudi B. Brez kruha žal ne morem, čeprav mi je vsak, kar ni direkt, dober. To s paradižnikom mi je bilo tudi žal, da je tako, čeprav sem že prej sama ugotavljala, da mi ne paše, ker sem imela po njem čuden občutek v želodcu in pogosto preveč kisline.

Drugače pa sem vsa srečna, da nam pašejo mlečni izdelki, ker jih obožujem Smile

Po moje mnenju je tole, tako kot pravi Tanja, ena redkih reči, ki lahko deluje, če se jo vzame kot dieto. Ravno zato, ker ne reagiramo vsi enako na določeno hrano, pri enih neka dieta deluje, pri drugih pa ta ista še v sanjah ne. Zato se mi zdi še najbolje poskusiti izgubiti kak kg ravno s tem načinom prehranjevanja.
"Drage kroglice pregelk, nikdar nočem biti vel'k."
0
Nazaj na vrh
jagoda007
Starost: n/aPridružen: 21. mar 2007Prispevkov: 1216Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. sep 2009 13:45
Povezava do prispevka
Tudi meni je ta princip všeč. In sem vesela, da sem B, ker lahko pojemo dosti mlečnih izdelkov, sadja, zelenjave in tudi mesa. Pšenica mi pa že prej ni bila pri srcu - kruh me je od vedno zapiral.
0
Nazaj na vrh
Pika Nogavička
Starost: -14Pridružen: 10. feb 2006Prispevkov: 1162Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 3. sep 2009 14:48
Povezava do prispevka
Jagoda 007, B kar ok skozi pridemo, fino, ja Smile

Kateri kruh pa ješ? Ali ga na splošno ne ješ veliko?
"Drage kroglice pregelk, nikdar nočem biti vel'k."
0
Nazaj na vrh
jagoda007
Starost: n/aPridružen: 21. mar 2007Prispevkov: 1216Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. sep 2009 15:01
Povezava do prispevka
Mah sicer ga jem... ne veliko, a težko je čisto brez. Sploh če se hočeš najesti, vedno pa tudi nimaš možnosti za kaj drugega (npr. na kakšnem potovanju). Tako da doma ponavadi jem domačega, ki ga spečemo iz polbele in ržene moke, dosti pa tudi jem Wasa kruhkov.
 
Katerega pa ti?
0
Nazaj na vrh
Pika Nogavička
Starost: -14Pridružen: 10. feb 2006Prispevkov: 1162Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 3. sep 2009 18:10
Povezava do prispevka
Nekega, ki se imenuje "zmesni" - ne vem točno, iz česa je 
"Drage kroglice pregelk, nikdar nočem biti vel'k."
0
Nazaj na vrh
jagoda007
Starost: n/aPridružen: 21. mar 2007Prispevkov: 1216Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. sep 2009 12:51
Povezava do prispevka
Brez pšenica in kvasa. Tole je eden izmed receptov: http://www.mojrecept.net/recepti/recept.aspx?id=773
0
Nazaj na vrh
Pika Nogavička
Starost: -14Pridružen: 10. feb 2006Prispevkov: 1162Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 7. sep 2009 10:41
Povezava do prispevka
Hvala za recept, zveni slastno, moram poskusiti Smile

Ko bom morala po porodu priti v formo, se bom, če bom le lahko (ne kuham sama, ampak tašča) lotila tega načina prehranjevanja - idealno bi bilo, če bi imel tudi otrok B+ skupino Smile
"Drage kroglice pregelk, nikdar nočem biti vel'k."
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Prehrana po krvnih skupinah
Stran 22 od 39
Pojdi na stran 17 , 18 , 19 , 20 , 21 , 22 , 23 , 24 , 25 , 26 , 27
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zavedati se moramo ene pomembne stvari: eno so moda in trendi, ki pridejo in gredo; drugo pa je večna, ženstvena klasika.