Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Predjedi

Andy
Starost: n/aPridružen: 27. okt 2003Prispevkov: 9911Kraj: in paradiseStatus:Offline
Objavljeno: 25. maj 2004 12:52
Povezava do prispevka

No, da še jaz prispevam recept za hladno ali toplo predjed:



200 g dimljenega lososa



vlečeno testo za zavitke (Pečjakovo je kar OK)



250 g mascarpone



250 g skute



majhna čebula



sol, poper, peteršilj, česen



Na olju prepražiš čebulo, dodaš losos narezan na majhne koščke.
Po želji malo soliš in popraš. Po 10 minutah dodaš še nasekljan
peteršilj in česen in zelo hitro, cca. po 1 min odstaviš. Ko se
losos ohladi v to maso vmešaš mascarpone in skuto.



Vzameš list vlečenega testa in ga premažeš z malo masla. Testo
do polovice premažeš z lososovo maso, položiš v pekač in pečeš pri 180
stopinjah C pribl. 25 minutk, da se lepo zlatorjavo zapeče.

0
Nazaj na vrh
darja.
Starost: 42Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 2705Kraj: V ekonomiji...Status:Offline
Objavljeno: 25. jan 2005 11:50
Povezava do prispevka

Medtem ko čakamo na forum recepti, (ki bo v kratkem po poročilu urednice) predlagam da začnemo kar tukaj s predjedi. To namreč jaz vedno rabim in nimam idej.(pa nekaj da je hitro) Zaenkrat se spomnim le dve. (ki sem naredila za novo leto)


1. Polnjena jajčka z rakci


- zmrznjeni rakovi repki (kozice), mleta rdeča paprika, light majoneza, sol, malo popra, jajca


skuhaj jajca in das ven rumenjak. Medtem po navodilu skuhaš kozice. (cca 5-10 minut), nato v posodici zmesas kozice, par rumenjakov, 2 žlici (ali po okusu) rdeče paprike, malo majoneze ter poper in sol. Nato nafilaš jajčka in daš v hladilnik. je bbb.


2. Polnjene francoske štuce.


-4 francoske štruce (najbolje da so bargette ali nekaj podobnega ker so bolj tanke), majhno poli salamo, 1 velika kisla smetana, paprika, sir (jaz sem kar manjšo kocko kupila, ni toliko pomemno kateri ), 3-4 konzerve tune.


Izdolbes francoske štruce. Nato belo filo razdeliš na dva dela. Prvemu delu primešaša na koce razrezano poli, na kosce razrezan sir ter par žlic kisle smetane. Mora pa biti masa dost gosta da ne kaplja. Drugemi delu primešaš na kocke razrezano papriko, tune (če je olje ga ocediš), ter kislo smetano. Spet mora masa biti gosta.


Nato nafilaš francoske štruce.(2 z eno in 2 z drugo maso). mase pride malo več tako da je lahko tudi za 6 štruc odvisno od debeline. Nato jih daš zmrznit za kako uro, ter zmrznene narežeš (če ne se pacajo) ter pustiš da se odtajajo ter postrežeš. So pa tako dobre da sem se kumaj zagrebla za njih.


 


želva, je ukinjena, je šla prepočasi ;)
0
Nazaj na vrh
_Katka_
Starost: n/aPridružen: 9. dec 2004Prispevkov: 269Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. jan 2005 12:11
Povezava do prispevka

Prosim ne foruma z recepti, ker bom potem spet vse hotela poskusiti. že tako se utapljam v tovrstni literaturi!


 

0
Nazaj na vrh
Kirka
Starost: 42Pridružen: 12. apr 2004Prispevkov: 3553Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 25. jan 2005 12:18
Povezava do prispevka

Darja,.. tole dvoje zgleda pa res mnjamimnjami.


Zanima me se ali si pri prvem receptu uporabila pekoco zmleto rdeco papriko??

[color=orange:ddc61ba942]
0
Nazaj na vrh
darja.
Starost: 42Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 2705Kraj: V ekonomiji...Status:Offline
Objavljeno: 25. jan 2005 12:21
Povezava do prispevka
ne vem če je posebej pisalo pekoča taka zmleta v rdečem pakelčku. mislim pa da ne ker je že poper dosti od začimb.

želva, je ukinjena, je šla prepočasi ;)
0
Nazaj na vrh
Kirka
Starost: 42Pridružen: 12. apr 2004Prispevkov: 3553Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 25. jan 2005 12:22
Povezava do prispevka
Ok, ker jst vedno dobim asociacijo na rdeco-mleto papriko, da je to pekoce. Vsaj pri nas doma imamo vedno ta pekoco in sploh nisem vedla, da obstaja tudi light varianta
[color=orange:ddc61ba942]
0
Nazaj na vrh
Simona
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 5512Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 25. jan 2005 12:27
Povezava do prispevka

Joj, darja, kaj nam delas!


No, moji predlogi:



  1. Skampov koktejl

  2. Polnjeni paradizniki z tuno in rizem

  3. Polnjeni sampioni z mozzarello (popeceni v pecici)

  4. Dimljen losos in popeceni kruhki

  5. Parmezan ovit v popecene bucke

  6. Topli kruhki z nadevom

  7. Suhe slive ovite v prsut (popeceno v pecici)

Ce se se kaj spomnim bom pa dodala.

Lep dan,
:*: Simona :*:
0
Nazaj na vrh
ally
Starost: 43Pridružen: 9. sep 2004Prispevkov: 7298Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 25. jan 2005 12:27
Povezava do prispevka

No, darja., pa še moja najbolj priljubljena:


SENDVIČI Z MOZZARELO IN PARADIžNIKOM:


opran paradižnik narežemo na kolobarje, prav tako mozzarelo. Za kruh vzamemo ali bele žemlje ali italijansko pecivo, lahko pa tudi francosko štruco (ob napadu lakote lahko tudi navadno belo štruco), na spodnjo polovico izbranega kruha položimo mozzarelo, jo posolimo in damo v pečico, ogreto na 180 stopinj za toliko časa, da se sir malo stopi, nato dodamo paradižnik in baziliko (najboljša je sveža) in pokrijemo z zgornjo polovico kruha, pustimo v pečici še 3-5 min (toliko, da je kruh hrustljav) in postrežemo!!!


Jaz tole ponudim tudi za večerjo, ne samo za predjed...

0
Nazaj na vrh
darja.
Starost: 42Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 2705Kraj: V ekonomiji...Status:Offline
Objavljeno: 25. jan 2005 12:31
Povezava do prispevka
no da razložim kaj sem naredila.  Andy je v eni temi že napisala recept za predjed in sem hotla skup dat in nato je premaknilo nad moj post .  Se ful opravičujem upam, da mi bo ratal narest malo bolj kulturno.

želva, je ukinjena, je šla prepočasi ;)
0
Nazaj na vrh
*tikvica
Starost: n/aPridružen: 17. maj 2004Prispevkov: 2884Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 25. jan 2005 12:35
Povezava do prispevka
ally, to jaz jem velikokrat za zajtrk!! Je pa noro dobro!
0
Nazaj na vrh
ally
Starost: 43Pridružen: 9. sep 2004Prispevkov: 7298Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 25. jan 2005 12:40
Povezava do prispevka

*tikvica, a za zajtrk tud?


pol moram pa še to nujno probat!

0
Nazaj na vrh
Andy
Starost: n/aPridružen: 27. okt 2003Prispevkov: 9911Kraj: in paradiseStatus:Offline
Objavljeno: 25. jan 2005 13:31
Povezava do prispevka

darja., mojega je premaknilo nad tvojega, ker poste kronološko postavi od starejšega dalje, tako, da sedaj izpade, da sem jaz odprla to temo, čeravno si jo ti.


No, še en recept za hladno predjed:


Posteljica z rukolo (ime sem dala sama):


Potrebujemo: rukolo, mozzarello, paradižnik v vejicah (majhni), origano, sol, olivno olje, balzamični kis.


Rukolo položimo na večji krožnik ali pladenj, gor položimo na kockice narezano mozzarello in paradižnik, začinimo in pustimo pol ure, da se vse napoji ter serviramo. Enostavno in zelo dobro.

0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Predjedi
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Mirno lahko rečemo, da je dogodek Met Gala največja modna noč!