Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Piščančja prsa v pečici??

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. avg 2004 19:35
Povezava do prispevka

Stvar je taka. Do nadaljnega moram dnevno speči večjo količino piščančjega fileja. Pomislila sem, da bi bilo najlažje, če bi cela prsa spekla kar v pečici. Tukaj pa se pojavi problem, ker, razen biskvitov, pit, keksov, ... nimam NIČ izkušenj s peko v pečici. Zanima me torej, če je katera že kdaj pekla prsa na tak način in kako je uspelo.

0
Nazaj na vrh
Vucoman113
Starost: n/aPridružen: 25. jul 2004Prispevkov: 71Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. avg 2004 19:55
Povezava do prispevka

NAREDI SOJINE POLPETE !!!!!


 

0
Nazaj na vrh
irena
Starost: 20Pridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 5210Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. avg 2004 19:57
Povezava do prispevka

Staša, če imaš možnost, jih pripravi en dan prej. Namaži jih z oljem, posuj z malce Vegete, Začinke ali kaj podobnega, posipaj z mletim česnom in malce gorčice. Lahko pa vse te sestavine zmešaš v posodi in namažeš piščančje fileje. Dodati moraš še malo soli. Preden daš v pečico, jih z vseh strani opeci, zloži v pekač, dolij malo vode in peci pri približno 180-200 stopinj  kako uro, odvisno od pečice. Če se ti bo zdelo, da preveč cvrči, zmanjšaj jakost.  Občasno dolij malo vode in ko se malo zapečejo, obrni!


Pa javi, kako bo uspelo

0
Nazaj na vrh
pipi
Starost: n/aPridružen: 23. nov 2003Prispevkov: 2568Kraj: TrbovljeStatus:Offline
Objavljeno: 7. avg 2004 20:58
Povezava do prispevka
Jaz naredim tako kot Irena, samo prej jih nič ne opečem in tudi vode ne dolivam. Čisto enostavno začinjena (ali celo marinirana) prsa vržeš v pekač z malo olja in spečeš. Jaz jih pečem približno 15 minut na 200 stopinj, da dobijo lepo skorjico, potem pa zmanjšam na 150 in pečem lepo počasi še slabo uro.
LP, Pipi
0
Nazaj na vrh
Andy
Starost: n/aPridružen: 27. okt 2003Prispevkov: 9911Kraj: in paradiseStatus:Offline
Objavljeno: 7. avg 2004 21:17
Povezava do prispevka
Jaz jih še nisem pekla v pečici. Naredila pa bi jih takole. Posolila bi jih, namazala z olivnim oljem in natrla s česnom in nanje posula rožmarin. Popekla bi jih na hitro v ponvi. Zavila bi jih v alu folijo, dodala še malo olja in vode in dala peči v pečico najprej na 200 in še zatem na 150 stopinj. Tako pečena v alu foliji ostanejo polnega okusa.
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. avg 2004 22:26
Povezava do prispevka

Hvala vsem trem. Upam, da se prav razumemo - govorim o CELIH piščančjih prsih in ne filejih.


Pipi, če praviš, da jih predhodno nič ne popečeš, bom poskusila brez tega, ker ravno to je tisto, kar je zamudno (glede na to,d a gre za večjo količino in to vsak dan...).


Pozabila sem tudi povedati, da ne sme biti nič olja  


Naredila bom torej tako:


Prsa sem že danes natrla s soljo, peteršiljem in česnom.


Položim jih na pekač (ki je obložen s peki papirjem), pečen nekaj čaasa na 200 stopinj, da dobijo skorjico, potem po potrebi zmanjšam in zalivam z vodo ter pečem še tričetrt ure. Bo vredu?  No, to bom verjetno jaz morala ugotoviti


 

0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. avg 2004 22:28
Povezava do prispevka
Andy, tole s folijo verjamem, da je OK (tako delam lososov kotlet in je fenomenalen!!), ampak, kot sem rekla, rada bi našla čim bolj enostaven način, da mi bo vzelo čim manj časa.
0
Nazaj na vrh
Sinthija
Starost: n/aPridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 9772Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. avg 2004 22:33
Povezava do prispevka
Ok, jaz nimam pojma kaj dosti o pečenju mesa, ker ga ne jem. Če ne sme bit olja, daj meso v pekač, ga natri z začinbami, česnom, daj korenje, petršilj, vse skupaj malo zalij z vodo in daj v pečico. Pol pa ga na vsake toliko časa polij z vodo, ker drugače bo skorja preveč suha. Pa moja mama ne da nobenega papirja za peko! To mi uporabljamo samo za pecivo.



In kako to, da moraš par dni zapored pečt piščančančja prsa?
"Najlepši okras ženske je ljubezen. Najlepša oblačila na ženski pa so roke moškega, ki ga ljubi."
0
Nazaj na vrh
Andy
Starost: n/aPridružen: 27. okt 2003Prispevkov: 9911Kraj: in paradiseStatus:Offline
Objavljeno: 7. avg 2004 22:37
Povezava do prispevka
Staša, verjamem, da če boš to počela več dni, da iščeš čim bolj enostaven način. Meni se zdi tale opisan način OK, dodala bi le rožmarin ali pa ga zamenjala s peteršiljem, saj mislim, da rožmarin piščančjemu mesu še izboljša okus.  

0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. avg 2004 23:12
Povezava do prispevka

Sinthija, ko bi le bilo samo par dni...  Vzrok je dieta (ne moja).


Andy, pomojem da bom itak vsak dan uporabila druge začimbe, da se ne bo piščančjejedi osebek, kateremu so prsa namenjena, prehitro prenajedel

0
Nazaj na vrh
irena
Starost: 20Pridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 5210Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. avg 2004 23:30
Povezava do prispevka
Staša, kaj boš pekla v konvekcijski pečici? Če imaš kot dietno, bi jaz tudi obložila z zelenjavo, čebulo. česnom, jabolki in vse skupaj dušila v pečici, na koncu pa pretlačila vso zelenjavo in morda malce kisle smetane v to omako!
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. avg 2004 23:37
Povezava do prispevka

Irena,


dobra ideja - to z zelenjavo. Konvekcijska... kakšna je že to?

0
Nazaj na vrh
Marta
Starost: 46Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 496Kraj: LjStatus:Offline
Objavljeno: 8. avg 2004 14:32
Povezava do prispevka
Konvekcijska deluje na principu pare, baje, da se vse veliko boljše in lepše speče. Je pa tudi kar draga zadeva.
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 8. avg 2004 14:37
Povezava do prispevka

Ne, imava navadno ventilatorsko. Sicer pa sem zadevo spekla (tako kot sem opisala zgoraj), probala nisem, baje pa je dokaj užitno  Malo bolj suho (v primerjavi z zrezki), a svoje odtehta skorjica, ki se je naredila na vrhu.

0
Nazaj na vrh
irena
Starost: 20Pridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 5210Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 8. avg 2004 15:24
Povezava do prispevka
quote:98a64c8df2="Staša"

Irena, dobra ideja - to z zelenjavo. Konvekcijska... kakšna je že to?



Konvekcijska pečica je tisto, kar imaš ti! Mogoče se malo bolj komplicirano sliši. To je kuhanje in pečenje s pomočjo kroženja vročega zraka.
Pripravite lahko celoten obrok naenkrat okusi in vonji se med seboj ne mešajo.
Zdravo kuhanje - z manj oz. nič maščobe, holesterola in kalorij.

Priprava hrane na več načinov:
- na žaru
- pečenje
- praženje
- cvrenje
- kuhanje brez vode
- dušenje
- pogrevanje
- odtaljevanje
Uspešno nadomešča:
- standardno pečico
- mikrovalovno pečico
- toaster
- grill
- cvrtnik


No, jaz imam takole, pa mislim, da stanejo okoli 14 jurjev!


Kliknite na sliko za povečavo


 

0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Piščančja prsa v pečici??
Stran 1 od 4
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
S čokolado obloženi malinovi grižljaji z arašidovim maslom so božanska poslastica, ki bo potešila željo po sladkem.