Jaz sem pa danes naredila pravo "štalo" v moji kuhinji. Sem cvrla ananas (kolute iz konzerve) in banane v tempura zmesi. Najprej so se mi kolobarji ananasa kar na dno posode prilepili, maso je kar posnelo s sadežev, banane so šle malo bolje, ampak vseeno ne dosti bolje. Potem sem zamenjala posodo (sem najprej krivila AMC posodo), na novo začela v navadni RF posodi, ista zgodba. Kuhinja še zdajle smrdi, "luftam" pa že celo popoldne. Proizvod je delno v mojem želodcu, delno je šel med odplake, ker hčera ni hotela imeti s tem izdelkom nobenega opravka. Je rekla samo :"Bljak!"
Nikoli več ne kupim te moke. Imam še en zavitek doma, pa ne vem, kaj bom z njim. Ko pečem sadje v testu za palačinke, je pa tako dobro. Sem se pa malo poglobila v to tempura moko in moram reči, da je to kar dobra "natega". Pa ne me zdaj ljubiteljice te moke linčat, prosim, saj vem, da sem jaz nekaj narobe naredila, ampak v razmislek naj napišem sestavine ( a smo že malo deformirani tukaj, a ne?
).
SESTAVINE tempura moke:
moka (predvidevam, da je pšenična), koruzni škrob, riževa moka, kvas, sladkor, sol, monosodium glutamat (ne vem, zakaj je tako napisano - to je natrijev glutaminat - nič kaj človeku prijazen konzervans), vezivo
Zdaj me pa zanima, kaj je tako posebnega pri teh sestavinah, da stane 150 gramski zavitek te moke v redni prodaji 334 SIT (292 SIT preko spleta) - to pomeni, da je cena za kg nekaj več kot 2.200 SIT ???