hojla Staša - se me še spomniš?

Zdaj sem se pa še jaz priključila na tale forum!
Tale vajina debata z Darjo o teh dietnih pohorskih omletah(ena izmed
mojih najljubših jedi-sladic) me je ful pritegnila, zato ker sem sama
že pozimi naredila nekaj zeloo podobnega - brez zamere, ampka izgledalo
je še bolj slastno!
Ko jo bom naredila naslednjič, bom poslikala in poslala zraven točen
recept, ker do zdaj sem delala kar tako, po svojem receptu v glavi, ker
sem si ga pač sama zmislila.....gre pa približno tako - za omleto: 2
beljaka sem stepla s soljo, dodala 3 žlice polnozrnate moke in konico
sode bikarbone in vse to previdno vmešala, nato spekla na teflonu na
plošči brez maščobe (na obeh straneh seveda

)
za nadev: Med časom pečenja sem stepla še 1 beljak z maloooo soli, in
dodala gladko razmešano pusto pasirano skuto (mercatorjevo, ker mi je
zelo všeč), nekaj žlic (recimo okoi 100-150g) in dobro premešala. že
prejšnji večer sem dala odtalit zmrznjene maline in jagode na sobno
temperaturo. Nato sem pečeno, še toplo omleto premazala s skuto in
ndevala z jagodami in malinami - povrhu sem jo premazala z maaalo
nadeva (skutinega) in posula s cimetom.



to je predobro in prelepo, da bi lahko bilo dietno - ampak je!

aja, nobenega sladkorja ne dodajam - so mi sadeži vnadevu dovolj
(seveda ne pretiravam z njimi, ampak nekje opitimalna količina mi je
150g)
LP