Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Otroška torta LADJA

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
Petra
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 6817Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 25. apr 2005 17:08
Povezava do prispevka
Za tiste palčke za ograjo bi ti lahko prav prišle tiste  palčke,ki
imajo na sredi luknjo in jih po navadi dajo k sladoledu oz k sadnim
kupam(majo pa jih v vsaki trgovini). Pa še dobre so
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. apr 2005 17:15
Povezava do prispevka
Ja, nekaj takega sem imela v mislih - tiste polnjene, da bo lažje zarezati v njih (votle bi se najbrž zdrobile).
0
Nazaj na vrh
Sydney
Starost: 42Pridružen: 14. maj 2004Prispevkov: 6530Kraj: CeStatus:Offline
Objavljeno: 29. apr 2005 12:09
Povezava do prispevka
Mislim, da bo tale tvoja torta fenomenalna...tako kot vse tvoje do
sedaj. Glede jadr bi pa jaz tudi poiskusila tiste napolitankaste vaflje
;)
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 15. maj 2005 23:23
Povezava do prispevka
 
Mi je (seveda tudi z vašo pomočjo) uspelo!! Evo slikice:
 
image file name: 2kfb7d83a2d8.jpg
 
image file name: 2ke0b8de4e7a.jpg
 
image file name: 2k30df10865f.jpg
 
image file name: 2k1114ce641d.jpg
 
 
image file name: 2kcf6087f1d2.jpg
 
image file name: 2k8d96498abc.jpg
 
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 42Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 15. maj 2005 23:27
Povezava do prispevka
woooooow...kera huda torta...čestitke staša
Je bil slavljenec vesel?
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
andreya
Starost: -13Pridružen: 28. mar 2004Prispevkov: 3715Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 15. maj 2005 23:30
Povezava do prispevka
Staša, pa saj ni res....kakšen majster pa si ti. Ajde, hitro svojo slaščičarno odpret.
0
Nazaj na vrh
Metka
Starost: 45Pridružen: 7. dec 2003Prispevkov: 1272Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 15. maj 2005 23:30
Povezava do prispevka
Wau.  Prava umetnina. Sem prepricana, da je necaka torta zelo razveselila.
"Rule your mind or it will rule you." (Horace)
0
Nazaj na vrh
kiara
Starost: 50Pridružen: 5. nov 2004Prispevkov: 2540Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 15. maj 2005 23:37
Povezava do prispevka
Ne morem verjeti. Fuuuul dobra torta! Res je krasna.
Nikoli se ne kregajte z idiotom,spravil vas bo na svoj nivo in premagal z izkušnjami!
0
Nazaj na vrh
Miškolina
Starost: n/aPridružen: 4. jul 2004Prispevkov: 3061Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 15. maj 2005 23:39
Povezava do prispevka
Wauuu Staša!!! Res ti je super ratalo!
0
Nazaj na vrh
L0vErKa
Starost: 40Pridružen: 27. nov 2004Prispevkov: 4583Kraj: somewhere over the rainbowStatus:Offline
Objavljeno: 15. maj 2005 23:45
Povezava do prispevka
wauuuuuu, to pa je torta  sem kar lačna postala   
0
Nazaj na vrh
.Zala.
Starost: n/aPridružen: 27. feb 2005Prispevkov: 49Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 15. maj 2005 23:47
Povezava do prispevka
Brez besed! Smile Res občudovanja vredna torta, vse pohvale!!! Se bom morala še sama spravit na neki takega, glede na to da mi je čebelica lepo uspela...Staša, v začetku julije te bom verjetno kar prosila za pomoč, ko vidim da tako obvladaš  :)- spečt moram veliiiko torto za atija (za 50.let)...še ne vem, kaj si bom zmislila..mislim, obliko! Tale tvoja umetnina mi je pa res dala zagon! Smile
 
LP
Zala
0
Nazaj na vrh
Petra
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 6817Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 15. maj 2005 23:55
Povezava do prispevka
Brez besed sem,..bravo Zdaj pa lahko malo pokomentiraš kako si to skup spravila? Kaj so jadra, zakladek, listki na palmi,..pa tkao naprej
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. maj 2005 0:02
Povezava do prispevka
Hvala vam Smile Moram priznati, da sem bila precej skeptična, kako mi bo ta torta uspela, ampak sem dobila toliko dobrih nasvetov, da je potem kar šlo. Slavljenec je bil pa vesel, ja Smile Me prav zanima, kaj se bo spomnil naslednje leto Wink
 
Je pa zanimivo, kako ti lahko ena najbolj simpl stvar, kot je navaden biskvit, skoraj zagreni vse skupaj:
 
Ker sem že v petek šla v MB in mi dopoldan ni uspelo speči vseh biskvitov, sem se odločila, da bom zadnjega pač spekla pri sestri. Za vsak slučaj sem vzela svoj pekač (in prav, da sem ga, ker je ona uporabila vse kot pladnje, saj je imela na praznovanju precej ljudi). Začelo se je pri sami masi - ko sem hotela narediti sneg, se je zlomila metlica na mikserju. Ura je bila polnoč in seveda nisem mogla k nikomur, da bi mi posodil svojega. OK, vlijem pač tisti na pol spenjen beljak v maso in nato v pekač. In kdo bi si mislil, da vsak pekač ne gre v vsako pečico  Poskušam in poskušam, ampak pečica je bila za milimeter preozka. Sestra predlaga, naj ga dam na dno pečice, kamor je začuda pasal. Po 12 minutah je naenkrat začelo neznansko smrdet!!!! Sem mislila, da me bo kap. Vzamem biskvit ven, obrnem  - bil je črn kot oglje  Ene 4 milimetre globoko sem ga morala "porezati". Ne vem, ali se mi je potem samo zdelo, ampak malo se je čutilo pri okusu  Rekel ni noben nič Wink
 
Zala, ni problema glede pomoči, saj veš, kje me najdeš Wink
0
Nazaj na vrh
Janči
Starost: 41Pridružen: 9. maj 2004Prispevkov: 5345Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 16. maj 2005 0:03
Povezava do prispevka
Uauuu Staša, kera huda torta! Bravo!
 
Kolk časa si jo delala?
Vse ljubezni se zgodijo, a le prava traja. Je kot izvir, nenehno nastaja.
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. maj 2005 0:03
Povezava do prispevka
Petra, tukaj je opis (kopiran iz Prehrane na medoverju, kjer so mi tudi precej svetovali):
 
Začela sem z oblikovanjem jadra in izdelovanjem okraskov (že 2 dni prej). Najprej sem mislila jadra narediti iz vafljev za napolitanke, kot ste mi svetovale, potem pa sem v Muellerju naletela na rešilno bilko - "jedilni papir". Gre za kot malo debelejši list papirja tanek vafelj, gladek in narezan na enako velike pravokotnike ter pisanih barv (jaz sem vzela modre in zelene). Seveda se ob upogibanju prelomi, zato sem ga po nasvetu od Babi rahlo navlažila in posušila ukrivljenega na valjarju. Za jambor sem uporabila kar leseno palčko za ražnjiče, ker bi bil grisin predebel.

Potem sem se lotila izdelave rešilnih obročev - naredila sem 4 obroče iz marcipana (surovi marcipanovi masi sem dodala še sladkor v prahu po občutku). Obroče sem ovila z rdečo vezalko (gumijasti bonbon). Naredila sem še zaklad - marcipanu sem dodala malo kakava in izoblikovala skrinjo, jo okrasila z mini smarties bonbončki ter napolnila z rumenimi Haribo roulette bonboni, ki so predstavljali zlato v skrinji. Iz rjavega marcipana sem naredila še steblo za palmo in vanj vtisnila 3 rjave mini smarties bonbone (=kokos). Iz zelenega papirja, ki je služil za jadro, sem kar s škarjami izrezala liste za palmo in jih vtaknila v steblo.


Naslednji dan sem se lotila biskvita - spekla sem 3 pravokotne biskvite (v pekaču, ki je priložen pečici). Ti biskviti so predstavljali vodo - površino, na kateri bo stala ladja.

Nato sem spekla še 2 debelejša pravokotna v manjšem pekaču - oba sem prerezala in obrezala v obliki tlorisa ladje. Ker mi je pri obrezovanju ostalo nekaj biskvita, sem z njim obložila manjšo skodelico (tako kot da bi delal bombo). Ta zvrnjen biskvit je predstavljal otok.

Polnilo torte je bila čokoladna smetana - 5 malih sladkih smetan (ena 250 ml) + 500 g jedilne čokolade. (Smetano in čokolado segrevaš, dokler se ne raztopi in daš čez noč v hladilnik. Naslednji dan zmiksaš kot sladko smetano.)


Naslenji dan sem se lotila "sestavljanja" torte. Ker se mi je zdelo, da bo čokoladne smetane premalo, sem stepla še pol rastlinske in pol živalske smetane ter jima dodala malo čokolade v prahu in vanilijev sladkor.

3 pravokotne biskvite sem premazala s kremo ter zložila enega na drugega, na njih pa sem postavila prvega izmed 4 biskvitov v obliki ladje. Premazala s kremo, biskvit, krema, biskvit, krema in biskvit. Celotno ladjo sem premazala z ostankom čokoladne smetane, poravnala površino ladje s primerno lopatico in z "glavničkom" za dekoriranje nakazala deske na straneh (naredila vzporedne zareze). Kot ograja so služile kar podolgovate palčke iz munchmellowa. Zapičila sem jadro (na njega sem predhodno napisala še voščilo), postavila na ladjo zaklad (ki je bil prvotno mišljen kot dekoracija za otok, ampak je bil skoraj večji od njega :)) Seveda brez posadke ne gre - to sta bila dva Wobder Teddyja (Kinder jajček v obliki medvedka :)) Na konec še svečka in ob bokih rešilni obroči in aldja je bila gotova.

Otok: skodelico, obloženo z biskvitom, sem napolnila s kremo in ostanki biskvita. Zvrnila sem jo na podlago (vodo) in premazala s sladko smetano, obarvano zeleno, na sredino pa zapičila palmo.

Ostala mi je le še voda - modro obarvana sladka smetana (uporabljala sem kupljene jedilne barve).
Nazadnje urejeno 16. maj 2005 0:06; skupaj popravljeno 1 krat
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Otroška torta LADJA
Stran 2 od 4
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Kate se je vedno upirala pravilom hitre mode in cikličnim trendom, saj daje prednost klasičnemu slogu