Petra, tukaj je opis (kopiran iz Prehrane na medoverju, kjer so mi tudi precej svetovali):
Začela sem z oblikovanjem jadra in izdelovanjem okraskov (že 2 dni prej). Najprej sem mislila jadra narediti iz vafljev za napolitanke, kot ste mi svetovale, potem pa sem v Muellerju naletela na rešilno bilko - "jedilni papir". Gre za kot malo debelejši list papirja tanek vafelj, gladek in narezan na enako velike pravokotnike ter pisanih barv (jaz sem vzela modre in zelene). Seveda se ob upogibanju prelomi, zato sem ga po nasvetu od Babi rahlo navlažila in posušila ukrivljenega na valjarju. Za jambor sem uporabila kar leseno palčko za ražnjiče, ker bi bil grisin predebel.
Potem sem se lotila izdelave rešilnih obročev - naredila sem 4 obroče iz marcipana (surovi marcipanovi masi sem dodala še sladkor v prahu po občutku). Obroče sem ovila z rdečo vezalko (gumijasti bonbon). Naredila sem še zaklad - marcipanu sem dodala malo kakava in izoblikovala skrinjo, jo okrasila z mini smarties bonbončki ter napolnila z rumenimi Haribo roulette bonboni, ki so predstavljali zlato v skrinji. Iz rjavega marcipana sem naredila še steblo za palmo in vanj vtisnila 3 rjave mini smarties bonbone (=kokos). Iz zelenega papirja, ki je služil za jadro, sem kar s škarjami izrezala liste za palmo in jih vtaknila v steblo.
Naslednji dan sem se lotila biskvita - spekla sem 3 pravokotne biskvite (v pekaču, ki je priložen pečici). Ti biskviti so predstavljali vodo - površino, na kateri bo stala ladja.
Nato sem spekla še 2 debelejša pravokotna v manjšem pekaču - oba sem prerezala in obrezala v obliki tlorisa ladje. Ker mi je pri obrezovanju ostalo nekaj biskvita, sem z njim obložila manjšo skodelico (tako kot da bi delal bombo). Ta zvrnjen biskvit je predstavljal otok.
Polnilo torte je bila čokoladna smetana - 5 malih sladkih smetan (ena 250 ml) + 500 g jedilne čokolade. (Smetano in čokolado segrevaš, dokler se ne raztopi in daš čez noč v hladilnik. Naslednji dan zmiksaš kot sladko smetano.)
Naslenji dan sem se lotila "sestavljanja" torte. Ker se mi je zdelo, da bo čokoladne smetane premalo, sem stepla še pol rastlinske in pol živalske smetane ter jima dodala malo čokolade v prahu in vanilijev sladkor.
3 pravokotne biskvite sem premazala s kremo ter zložila enega na drugega, na njih pa sem postavila prvega izmed 4 biskvitov v obliki ladje. Premazala s kremo, biskvit, krema, biskvit, krema in biskvit. Celotno ladjo sem premazala z ostankom čokoladne smetane, poravnala površino ladje s primerno lopatico in z "glavničkom" za dekoriranje nakazala deske na straneh (naredila vzporedne zareze). Kot ograja so služile kar podolgovate palčke iz munchmellowa. Zapičila sem jadro (na njega sem predhodno napisala še voščilo), postavila na ladjo zaklad (ki je bil prvotno mišljen kot dekoracija za otok, ampak je bil skoraj večji od njega :)) Seveda brez posadke ne gre - to sta bila dva Wobder Teddyja (Kinder jajček v obliki medvedka :)) Na konec še svečka in ob bokih rešilni obroči in aldja je bila gotova.
Otok: skodelico, obloženo z biskvitom, sem napolnila s kremo in ostanki biskvita. Zvrnila sem jo na podlago (vodo) in premazala s sladko smetano, obarvano zeleno, na sredino pa zapičila palmo.
Ostala mi je le še voda - modro obarvana sladka smetana (uporabljala sem kupljene jedilne barve).
Nazadnje urejeno 16. maj 2005 0:06; skupaj popravljeno 1 krat